HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2011.12.21. 09:00 Mr. Waszabi

Na de DeDi! - vagy dédi?

Érdeklődéssel olvastam az Index Dedi "A hazugság örökkévalósága" című helyzetértékelését. Közben egyre feljebb kúszott a szemöldököm a homlokomon. Mi vaaan? Nem lett fejlettebb a demokrácia az emúttmásfélévben? Ennyi?

De az is lehet, hogy én olvastam félre a dédit DeDi-nek, ez esetben előre is elnézést kérek a továbbiakért. Hisz, egy szenilis aggastyántól tolerálható, ha mellébeszélfélrebeszél.

Amennyiben viszont még is csak a magát Demokrácia és Dilemma Intézetnek keresztelő, korántsem aggastyán elemzését olvastam a demokráciánk fejlődéséről, nos, meg kell állapítsam, hogy a legszembetűnőbb az a csúsztatás, ami a fenti címen megjelent elemzés jellemzője. Amikor a kérdést vagy a vizsgálat tárgyát eleve úgy fogalmazza meg az elemző, hogy azzal behatárolja a kérdésre adható válaszok körét, tereli, megtéveszti az olvasókat. Nem kicsit. FIDESZ-es retorika, mellébeszélés? Finoman szólva. Mindenek előtt, a piacgazdaságot ne keverjük a demokrácia fogalmával.

Demokrácia? Egy keveset az előzményekről. Kérem, a Medgyessy Péter / Gyurcsány Ferenc vezette kormányok ugyan követtek el baklövéseket gazdasági vonalon, szó se róla, ezt nem vitatja senki sem. Pártjuk teszetoszaságának, kényelmes állóvizének érintetlenül hagyása is bűn, ez is tény. Na de. Orbán Viktor első kormánya kezdte a gazdaság politikai lazaság licitjét, olyan gazdasági programot hirdetve, amelynek hatásairól, terheiről már elindításukkor egyértelmű volt, hogy áthúzódnak a következő parlamenti ciklusra. Az más kérdés, bár nem érdektelen, hogy Mr. Orbánnak nem sikerült megnyernie a 2002-es választásokat, így programjának negatív következményei sem maradtak a "családban". Mondom, nem érdektelen, mert ha olyan sikeres politikát művelt, ugyan miért is nem tetszett a választóknak? Pedig nem voltak sem ostromok, meg erőszakos tüntetések 1998 és 2002 között. Ahogy most sincsenek. Ráadásul Gyurcsány Ferenc sem lépett akkor még a politika színpadára, mondhatni a fasorban sem volt. Orbán Viktor gyakorlatilag önerőből buktatta meg magát. Csak úgy, mint most is.

Visszatérve a demokrácia kérdésére. Mi köze Gyurcsánynak az antidemokráciához? Azt a mesét én is ismerem, hogy a gonosz Gyurcsány lövetett ártatlan népe közé, csak épp ebből egy szó sem igaz. Egyrészt, Mr. Orbán hergelte a zembereket a Gyurcsány kormány ellen, mivel a parlamentáris demokrácia adta eszközöket kevesellte céljai eléréséhez. Nem is csinált ebből titkot, hisz hónapokkal az ominózus tüntetések előtt már erről beszélt minden létezhető nyilvános fórumon. Akkor elfelejtett titkos üzenetet küldeni arról, hogy ne vegyék komolyan, amit mond. Hát retorikája olyannyira sikeres lett, hogy a mai napig mindenki azt szajkózza, amit ő a nemzet tudatába ügyesen beültetett politikai riválisáról. De a kialakult helyzet Orbán aljasságán túl leginkább a plebsz hülyeségének fokmérője, az igazsághoz, tényekhez köze nincsen. Meséljen már valaki nekem arról, hogy hol van most az a csőcselék, akiket Orbán Viktor mozgósított 2006-os tüntetéseire? Ha Orbán nem lázított volna a fennálló kormány és rend ellen az emúttnyócévben, úgy a parlamentben, mint az utcán, akár még hihető is volna, hogy a gonosz Gyurcsány szervezte be azokat. De ne feledjük, Mr. Orbán vitte saját elhatározásából a zembereket az utcára. Megmondta előre, telipofával, hogy meg fogja dönteni a Gyurcsány kormányt. Nem nagyon érdekel, hányan hitték el ezek után neki, hogy Gyurcsány a gonosz - az a hülye, aki hisz egy ilyen módszerekkel élő embernek. Elhiszem, hogy a tények zavaró körülmények lehetnek a hit harcosainak, de hát a valóság könyörtelen. Aki még mindig nem jött rá, hogy a 2010 nyara-ősze óta történtek fényében MINDENT revideálni kell, amit Orbán valaha is mondott vagy kérdezett, annak időszerű lenne kihúznia a biliből a kezét. Legalább az egyiket, hogy legyen mivel megtörölnie szemét a tisztánlátáshoz. Figyelem, itt most nem Gyurcsányról van szó, hanem arról, hogy Orbán hazudik, megtéveszt és antidemokráciát csinál. Ez most van, nem a múltban.

Egy-két szösszenet még 2006-ról,meg az akkori antidemokráciáról. Ha én tüntetést szervezek, akkor én vagyok a felelős annak rendjéért, a résztvevők biztonságának érdekében. Aki nem hiszi, járjon utána az BRFK-n, korrekt, udvarias ügyintézés folyik ott, elmondanak mindent töviről hegyire. Mr. Orbán ehhez képest kivitte az utcára az embereket, feltüzelte őket egész az atrocitásig, de az utolsó pillanatban lelécelt és otthon a kandalló előtt ücsörögve nézte végig tettének következményeit. Több alkalommal is, teszem hozzá. Tudniillik nem tartózkodott a helyszínen mindvégig, se a tv székháznál, sem az Astoriánál. Milyen felelősségvállalásról és egyáltalán kiéről beszélhet ez az ember? Gondolkozzunk már egy picit, ha nem megerőltető.

Rendünk őrei 2006-ig csak a focimeccseken találkoztak atrocitásokkal, tüntetések sosem torkolltak verekedésbe, pláne gyújtogatásba, vagy hivatal ostromába. Ezt Mr. Orbán generálta, tudatosan, előre meghirdetve. Csoda-e, hogy nem tudta a rendőrség megfelelően kezelni a helyzetet? Érdekes, hogy mindenki csak arra szeret emlékezni, hogy Gyurcsány lövetett. Ja. A tv székház ostromáról meg hallgatnak, mint disznószar a fűben. Miért is? Ja, hogy a tények megzavarhatják az eseményekről költött hazug imidzset? Hát van ez így. Tudniillik, az eseményeket időrendbe állítva egyértelműen látszik, hogy a durvulás a FIDESZ tüntetők tv-székház ostromával KEZDŐDÖTT, egyoldalúan, s a karhatalmi fellépések csak az időben ezt követő tüntetések alkalmával keményedtek meg. Az sem mellékes körülmény, hogy Gyurcsány felelőssége az Astoriánál történtekkel kapcsolatban nem azonnal merült fel, kezdetben a rendőrség helytelen szervezését tette felelőssé a FIDESZ is. Aztán kicsivel később, hizlalva a botrányt,  előkerült Gyurcsány neve, mint egyes számú felelős - na, kinek a szájából hangzott el először? Természetesen Orbán Viktoréból. Felettébb érdekes véletlen.

Hogy ki kinek mit hisz el, az a saját felelőssége. Általános ököl szabály, hogy csak azt lehet becsapni, aki maga is szeretné, hogy becsapják. Azóta lement egy kis víz a Dunán, a zemberek megválasztották a jelenlegi parlamentet. Most már érzik a csalán pikáns simogatását a nemesebb szervükön, de a miniszterelnök korábban elhintett hazugságait még mindig igazságként kezelik. Hát, megmondom őszintén, addig fogja szopatni a népet, amíg az így gondolkodik. A magam részéről úgy vagyok vele, hogy aki egyszer átbaszott, annak nem igen hiszek legközelebb. És itt nem Gyurcsány volt az első számú hazudozó, ezt azért látni kell. Igen, hazudott miniszterelnökként az ország gazdasági helyzetéről. Na de. A FIDESZ vezetősége és a kormány nem hogy testületileg, szervezetten  hazudik, de kezdettől fogva egyenesen mást csinál, mint amire a mandátumot kérte a zemberektől. Amiket ígért a 29 pontban, annak nyoma sincs, leszámítva a söralátét méretű adóbevallást. De még azt is elbaszták. Mindez nem egyszerű hazugság, hanem csalás. Szándékos, tervezett. Azt gondolom, hogy a hazudozás még Gyurcsányi szinten is erkölcstelen volna Orbán részéről, hisz pont ezen lovagolva nyerte el a zemberek bizalmát. 

Tessen mondani, a Gyurcsány kormány alatt:

- Mr. Orbán hány népszavazást kezdeményezett a fennálló kormány intézkedéseinek meghiúsítására? 

- Lehetett-e sztrájkolni ?

- Biztos kontrollt jelentett-e a kormány és a parlamenti többség nem kellően megalapozott vagy túlkapásba hajló törvényalkotása ellen az Alkotmánybíróság? 

- Fordulhatott-e az Alkotmánybírósághoz annak jogkörébe eső témában keresettel bármely magyar állampolgár?

- Korlátlan volt-e a média vagy a szólásszabadság?

- Átrendezte-e az MSZP a választási kerületeket saját szája íze szerint, hogy választási előnyhöz jusson? 

- Korlátozta-e az Alkotmánybíróság jogkörét avagy tett-e bárminemű lépést erre a Bajnai, Gyurcsány vagy a Medgyesi kormány vagy az MSZP parlamenti többség? 

- Törekedett-e az MSZP a parlamenti törvényalkotásból kizárni az ellenzéket ? 

Nos, a tisztánlátás kedvéért: Jog rendszerünket, amely kicsit savanyú-kicsit zöld demokráciánk megtestesítője volt, gyakorlatilag felszámolta Mr. Orbán és csatlósai, röpke egy esztendő alatt. Tette ezt azért, hogy ne lehessen néphatalmat, kontrollt gyakorolni a hatalommal szemben - ami jelen esetben az ő személyes akaratát jelenti. Megjegyzem, Gyurcsány Ferenc nevét még nem hallottam összefüggésbe hozni a diktátor jelzővel. Ennek oka lehet az is, hogy rendkívül jó összeköttetései vannak a nemzetközi sajtóval, az EU-val és a nemzetközi pénzvilággal. De akár az is lehet, hogy nem adott rá okot az emútthatévben.

Szóval, kedves DeDi, a demokráciánk nem hogy nem fejlődött, hanem gyakorlatilag megszűnt létezni a 2010 októberi önkormányzati választások óta. Még az a félig érett is, ami volt. Ami meghiúsult Orbán törekvéseiből ez idő alatt, azt sem a magyar jogrendszer  demokratikusságának köszönhetjük, csupán külföldi szervezetek által térdre kényszerített kormány illetve kormánypárt vonta vissza vagy módosította saját törvényeit. A gazdaság kezelése más téma, de nagyon úgy néz ki, hogy a FIDESZ ezt is rosszabbul csinálja, mint elődje, olyannyira, hogy intézkedéseik felvetik a szándékos szabotázs gondolatát. 

Magyarországon ma nincsen demokrácia. Nem csökkent képességű van, hanem egyáltalán semmilyen.

Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia mellébeszélés dedi


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr563480205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása