HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2012.02.12. 17:31 Mr. Waszabi

Elvesztendő illúziók

Enyhe javulás után újra beindult a hazugság gyár, a ködgép. Annyira ködösít, hogy már üzemeltetői is szem elől tévesztették, hogy merre fele kéne hazudni. Az adagolással és a minőséggel is baj van, köhög a gép. A nézőtéren mindenki látja, csak  a zenekar szeretné hinni, hogy a füst mindenkit elvakít.

Ne legyenek illúzióink, ne csapjuk be magunkat. Ugyan a kormány és a FIDESZ arra törekszik, hogy többszereplősnek mutassa be a magyar kormányt és államot, valójában egyetlen ember irányítása alatt áll az egész konglomerátum: Orbán Viktor akarata érvényesül. Mindenben. Ergo főszereplői is egy központi koreográfia szerint hazudnak.

Mikulás Dzurinda, szlovák külügyminiszter rátapintott a lényegre: Martonyi csak stróman, kiszolgálja Orbán akaratát, felszínes hazudozást folytat, mert ezt kapta feladatul. Amiként a többi FIDESZ-KDNP funkcionárius, beleértve Kósát, Lázárt, Rogánt is. Ettől álságos az egész nemzeti kormány és parlamenti többség. És ettől rosszabb, mint az MSZP volt valaha is. Őket legalább egy mindannyiunk számára érthető és mérhető hétköznapi motívum mozgatta: a könnyű pénz. A FIDESZ azonban a pénzt hatalomra cserélte, nem veszkődik apróságokkal. Látszik is az eredményeken. 

Nem mindegy-e, hogy ki hazudik, és hányan, ha egyszer egy központi irányításból teszi? Tök mindegy, úgy is felismerhető lesz. Ostoba elgondolás volt.

Orbán abban téved, hogy a hazugság attól függetlenül nyilvánvaló értelmes emberek számára, hogy hányan teszik azt ugyanabból a megbízatásból párhuzamosan, avagy ugyanazt a témát hányan cirkalmazzák tehetségtelenül. Ti. akinek nincs eredeti ötlete, nem elég kreatív ehhez, az nem tud eredeti módon hazudni. Az önállóság hiányzik innen is, ami ugye a miniszterelnök egójától van korlátozva. Képzeljük el, mekkora blamázs egy hazug társaságban, ha valamelyik beosztott jobban hazudik, mint a főnöke. Skandallum volna. Ergo, a hallgatók észre fogják venni a hasonlóságot a bérhazugok közt. Ezt 80-as IQ felett azért észreveszi bárki.

Bástya elvtárs élete veszélyben van? Most már ez következik? Kár, hogy Bacsó már 40 évvel ezelőtt megrendezte a filmet, túl sokan láttuk. Nemzetközi összeesküvés zajlik Magyarország ellen, Washington közreműködésével? Jövő héten az jön majd, hogy ürgebőrbe varrva árulták el Magyarországot. Ez a rész még nem volt. Na ne röhögtessenek már, életveszélyes, hisz már a vakbelemet se operálja ki a legyalázott magyar egészségügy életem veszélyeztetése nélkül.

A dolgok egyre szarabbul mennek. Sokkal rosszabbul, mint a Gyurcsány kormány alatt. És erről nem Gyurcsány tehet, még csak nem is a nemzetközi válság,  anemlétező összeesküvők meg még kevésbé. Készséggel elhiszem, hogy még a cunamikat és földrengéseket is Gyurcsány okozta, de  Magyarország szétbarmolása a 2. Orbán kormány műve, tisztán, víz nélkül. Ez pedig egyet jelent Orbán Viktorral és "karizmájával". Hogy strómanjai kik és miért igyekeznek kiszolgálni őt, nos, az mindegy. Nonszensz, hogy amikor valakinek a saját szarába verik az orrát, félig tele a szája vele, de még mindig neki rugaszkodik hazudozni, miközben letüdőzi a cuccot. Bukta van, ezt mindenki látja, hiú remény úgy tenni, mintha mindenki más ellenség volna, csak Orbán az igazság bajnoka. Nevetséges? Inkább siralmas.

Szólj hozzá!

Címkék: orbán hazugsággyár illuziok elvesztendo


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr224097529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása