HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2012.04.05. 20:20 Mr. Waszabi

A biztosítási szektor nagy dobása - a kormánybiztosítás

Nézegetem itt a különböző gazdasági előrejelzéseket, várakozásokat, de leginkább találgatásokat. Nagy átlagban egy egyenes vonal a grafikonon - lefelé. A meredekség változó - mármint a növekedés mértéke változó. Itt valamit tenni kéne. Ha már a kormány nem etsz semmit. A pénz beszél, a kutya ugat, ugye. Hát, ugatásból nem fogunk megélni, az bizonyos. Persze, lehet hogy től ortodox vagyok, mert eddig csak pénzből próbáltam, de azért valószínű, hogy ezen nem kéne változtatnom.

Ez az ugatás dolog azért is érdekes, mert a kutyák is pénzért ugatnak. Állam-kutyák. Hogy több kéne nekik. De nekünk is több kéne, a konc-embereknek, akikből a kutyák mindig többet akarnak kiharapni.

Nos, idő előtti elfogyásunkat megakadályozandó, feltaláltam a kormánybiztosítást. Jó termék lenne, vinnék mint a cukrot! Bőven behozná befektetési szektor által elszenvedett, kormányzati gazdaságpolitika okozta veszteségeit - épp a legfőbb károkozó magatartásából kifolyólag. A termék lényege, hogy lehetne biztosítást kötni a kormányzati politika különböző kockázataira. Én például kötnék a nem ingatlan fedezetű svájci frank hitelemre. Kötnék reáljövedelmem csökkenésére. Esetleg munkanélküliségre tisztességes kiegészítést. Mert a 47 rugó kevésnek tűnik.

Motiváció, hogy a kormány nagy ívben szarik a kiszámíthatóságra, illetve, hogy dilettáns lépéseivel ne döntse be az amúgy nem tönk szélén éldegélő embereket. Mer' neki mindegy, hogy én havi 35 vagy 50 ezer törlesztőt fizetek, hisz úri kutyák ők, mi közük hozzám. Nekik jár, ami jár tőlem, nekem a pofám jár maximum. Így gondolják. Mindegy, hogy újabb és újabb cégek zárnak be, emberek tízezrei kerülnek utcára, vesztik el egzisztenciájuk gyümölcsét(mer ugye, akinek bankhitel van a házán, azt elárverezik. Havi 47 ezerből nem igen fog tudni törleszteni). Ez látszik. Nem, ne okoskodjanak ki devizahitelesvédő csomagokat, felesleges adminisztráció - csak ne verjék agyon a forint árfolyamát 3 havonta. Elég lesz ez az ortodox lépés.

De ha már ez nem megy, akkor jó volna a tűzkár-vízkár-oszkárhoz hasonlóan biztosítást kötni kormány ellen is. Sőt, lehetne mindjárt kötelező kormányfelelősség-biztosítás belőle, mint az autósoknál, motorosoknál, csak ehhez ugye kormányzati támogatás is szükségeltetik, nem lehet szimplán piaci alapon meglépni. De az esetben le lehetne vonni automatikusan a munkabérből, hogy biztosan legyen fedezete. Végre biztonságban érezhetnénk magunkat. Már ameddig a biztosító társaságok tönkre nem mennének vagy el nem menekülnek az országból:)

Igazából a kormánynak, állami szerveknek kellene felelősségbiztosítást kötniük alkalmazottaikra, beleértve a miniszterelnököt és a kormánytagokat is. Lázár böfög egyet és esik a forint? Sebaj, a biztosítás fedezi. Igaz, hogy a malus besorolása romlik, nő a kockázata, de hát valamit valamiért. Még nem dolgoztam ki a részleteket, de ötletnek nem rossz, úgy érzem:)

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság befektetés kormánybiztosítás


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr74366314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása