HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2012.05.23. 21:52 Mr. Waszabi

A véres valóság

Némasági fogadalmam megszegve írok valamiről. A véres valóságról - a mai magyarról, nagy emmel, kis emmel, ahogy akarod. Tök mindegy, a lényeget tekintve.

Elbocsátásról, a gazdaság leépüléséről, amiről a kormány hazudik. És a Jobbik is, vastagon. Sőt, még vastagabban. Ez a valóság. A gazdaság, minden hazudozás ellenére leépülőben van. Nagyobb mértékben, mint 1995-ben,  a Bokros csomag után.

Mert akkor a külföldi pénzvilág pozitívan, befektetésre hajlamosan ítélt meg bennünket. Most meg nem. Pedig a gazdaság - és jóléted - lakmusza a pénzügyi világ verőere. Ha az elhal, akkor a főnököd vállalkozása is elhal, akármilyen szektorban is tevékenykedjen. Nos, a pénzügyi világ minden hazudozás ellenére - döglődik. És ez számodra, magyar ember számára, semmi jót nem jelent. Sőt, rosszat jelent. Azt jelenti, hogy munkaadód nehezebben jut hitelhez. Likviditási hitelhez is, ami vállalkozása életben tartásához kellene. Amiből számláit, béredet kifizethetné.

Ergo, munkanélküli leszel. Ez a valóság. A mai magyar, itt és most. Lehet hazudozni nagy nemzeti tervekről - de mindez csak hazugság marad. Mert pénz kellene hozzá, de az nincsen. Mert nem terem csak úgy a fán. Magyar diófán sem, akármilyen köntösbe öltöztessék is. A matek az matek, nincs mese.

Remélem, kezded felfogni, mi az ára az önbecsapásnak. Haragudni nem haragszom rád hiedelmeidért és az okozott kárért - de értsd meg: nem lesz mit enned. Nem fogja rá futni. Lehet itt adókat kivetni, lehet akár jegyrendszert is bevezetni - neked az fog számítani, hogy jobb lett-e vagy rosszabb. Hát rosszabbul élünk, mint 4 éve, ez a helyzet. És a dolog pikantériája az, hogy mindig akkor óberkodunk, amikor nem kéne. Nemzetközileg értve. Ez megy a magyanak, kibaszottul ért az elbaszáshoz.

Mire a kormányunk beismeri, hogy elbaszta, addigra a lehetőségeket, kitörési pontokat is elszalasztja. Nem hiszed? Nézz csak arra, hogy 2 évig kerülték, hogy pénzügyi szakember kerüljön felelős posztra. Matolcsy nem az, csak mondom, életében pénzhez köze nem volt. Hivatalnok volt, ez volt  a maximum, amire vitt. Vargára gondolok. Vajon véletlen, hogy mind ő, mint Járai, akik az első Orbán kormány alatt még felelős pénzügyi vezetők voltak, hogy mindketten c-vágányon voltak az elmúlt 2 évben? Nem hinném. Főleg, hogy most hirtelen kiderült, még is csak Varga kell az IMF tárgyalásokhoz. Értelmes, racionális ember a racionálisokkal szemben.

Szarból nem lehet várat építeni, akármilyen szépek is a tervek. Vagy inkább csak ígérgetések.

4 komment

Címkék: kormány dilettantizmus elbaszás mesterei


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr814542603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

urbansprawl (törölt) 2012.05.24. 10:03:37

hol volták cica az előző 8 év alatti ciklusban, hogy nincs egy szakember a kurmányban, nem bírtad volna mondani, mi? amúgy meg kiváló, hogy végre bedöglik a pénzvilág, lufi az egész, játékpénzt tologatnak ide-oda egymás közt.

zum trucc 2012.06.02. 15:44:35

@urbansprawl: te marha, hát most van válság, nem fogtad fel?
Sok szar volt régebben is, de most van válság, miközben a mai kormány bölcsessége még az előzőekét is alulmúlja.

Querocha 2012.06.11. 17:32:48

De vajon miert vartak 2evet, h penzugyi szakember keruljon a gazdasagi tarca elere.
A nepnek talan fel sem tunik, h mekkora rombolasnak vitt veghez mar idaig ez a "brigad", megjegyzem azonban, h allandoan szidni a regnalo kormanyt marhara egyszeru es kenyelemes szerep, es legalabb sokaknak nem kell gondolkodni.
Ugyanakkor ha a hatalom szemszogebol vizsgalom, akkor soha nem lesz erdeke egyetlen kormanynak sem az, h a nemzet intelligens, muvelt, kiegyensulyozott legyen, mert akkor allando kerdeseket tesznek fel, es nagy lesz az engedetlenseg.
Mas kerdes,
miert van az a vilagon, h a baloldali kormanyok elszarjak a koltsegvetest, hatalmas allamadossagot halmoznak fel, aztan meg jon egy jobboldali ero, aki meg hatalmas megszigoritasok aran "szarbol" hozza vissza a koltsegvetest.
Valojaban nem forditva kellene tortennie?
A jobb oldali kormanyoknak kellene elbaszni a koltsegvetest, mondvan ok a "regi vilaghoz" tartoznak, az egyhazhoz, akik latszatra penzellenesek voltak, tehat fingjuk sincs a penz vilagarol
es a baloldali kormanynak kellene rendbe tenni a koltsegvetest, mivel a zsidok oket favorizaljak, ezt gondolom ti is igy latjatok, ahogyan en.
De pont forditva tortenik minden, ahogy minden a vilagban. gondolok a ferfi-noi szerepre pl.
Erdekes, es aki tisztan lat, hamar eszreveheti, h mi folyik itt a vilagban.

Mr. Waszabi 2012.06.11. 19:26:50

Pofátlan hazudozás folyik a jelen "paraszt arisztokrácia" részéről. Orbán kényszeríti rabszolgasorba a nemzetet, nem a nyugati tőke. Ha szabad ilyet mondani, ott nézte be, hogy a Horthy rendszer ugyan korlátozta a zsidók térnyerését, ám az alatta dolgozó gazdaság magyar szidók kezében volt megfelelő színvonalú. Na, mivel elüüldözték, kiirtották őket, 1995 után a külföldi zsidó érdekeltségek tőkésítették fel a magyar gazdaságot. Ergo, ah most őket is elüldözi - már pedig ez folyik most épp -, akkor nem kerül ugyanabba a helyzetbe, alapokra, mint Horthy. Béna ez az ember, de nagyon. Nem ért a pénzcsináláshoz, csak az elveréséhez. Ezért lett volna jó, ha megismerkedik kicsit a pénzvilág működésével. Érdekes, hogy Európában ma a legantiszemitább nemzet mi vagyunk. Meg is lesz az ára. Ceasescu 1980-as életszínvonala, kb. De pszt, nem mond el senkinek:)
Szopni kell a hülye magyaroknak, fejüket a falba verni párszor, mire megértik, hogy mi az, amit nem ők teremtettek ebben az országban. Bankrendszert biztosan nem. Elég, ha valaki visszanéz a 19 század elejére, nos arra képes a magyar önmagától, nem többre. Széchenyinek, Wesselényinek volt annyi esze, hogy ezt felismerje, ezeknek meg nincsen, pedig a jogi karon tanítanak történelmet - talán mást sem. Mert matekot, azt biztosan nem.
Én kivárom, megélek valahogy az elkövetkezendőkben is. Igaz, nem úgy, ahogy terveztem, de magyar vagyok és nem fogok elmenni innét.
Amikor majd eltemetik, a nyugdíjas bérletemet arra fogom használni, hogy hetente egyszer a sírjára hugyozzak. Még a büntetést is kifizetem a nyugdíjamból, sőt, akár kölcsönt is veszek fel rá, ha esetleg nem tellene.
Ennyit megér nekem:)
süti beállítások módosítása