HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2012.10.11. 19:14 Mr. Waszabi

Tíz kicsi indián - avagy a dakota demokrácia

Talán értelmezési problémák okozzák a szakadékot. Mármint a jelen magyar kormány és a magyar választók között, a demokráciát illetőleg. Ma arra jutottam, hogy bizonyára a nemzeti identitásbeli különbségből adódhat. Más oka nem lehet. Hiába, a magyar az magyar, a dakota meg dakota. Más szokások, más értékrend. Én magyar vagyok.

Dakotául a demokrácia = nem egy ember uralma. Dicséretes viszonyulás a fogalomhoz. Ám de magyarul a demokrácia = a nép akarat megvalósulása. Legalábbis 20 évig ezt jelentette. A maga hatékonytalannak tűnő káoszával, ingadozó gazdasági teljesítményével együtt. Nos, mutatkozik pici különbség a kettő között, jelenleg. Közelítőleg 9 981 990. Ez a szám azon magyar állampolgárok száma, akik a fent említett 10 dakota nemzetiségű, azonban magát magyarnak valló emberen felül élnek ebben az országban. Tudom, hogy már a matek is unortodox, na de ennyire?  Bocs az okvetetlenkedésért, de nem mindenki az unortodox matek szerint számol. A magyarok többsége biztosan nem. 

A dakoták úgy értelmezik, hogy ha 10 indián gyakorolja a hatalmat a törzs felett, akkor az már demokrácia. Kicsit le vannak maradva. Hiába, ezek a fejlődő népek, van még mit tanulniuk a kulturált Európától.

Demokrácia? Fejlettnek mondható példánya esetében minimum - még kétharmados kormánytöbbség esetén is - a törvényjavaslatok frakció szinten való megvitatását jelenti, majd parlamenti előterjesztését plenáris vitára, ellenzéki vélemények, indítványok megvitatását, majd MINDEZEK UTÁN szavazást. Tehát olyan törvényjavaslatokat, amelyeket és hátterüket a törvényalkotásra felhatalmazott szervezet megértett és ép elméjének, ezáltal teljesnek tekinthető állampolgári FELELŐSSÉGÉNEK tudatában szavazott meg. A nép érdekében ugye, amely felhatalmazta a parlamentet a törvények meghozatalára. Nem Orbán "Dakota törzsfőnök" Viktor, Lézer John, Gyros-Ász András, vagy Kuszaszem Georges, Rogán Tónit, Mértannyi "Közöm nincs a gazdasághoz, külügyes vagyok"János vagy Selmeczi "Megmentem a nyugdíjadat előled, bár nem értek hozzá" Gabriella vagy Hoffmann "Minden jó lesz nektek, bár leszarom a tanárokat, diákokat" Rózsa esetleg a tökhülye Tömjén "Hülye vagyok mindenhez, bocsánat Istenem" Zsótt  vasárnap délutáni langymeleg relaxáló kádfürdőben kicsusszantott "fingottam egyet, inkább ezt igyátok" típusú ötletének hétfő reggeli, ad-hoc törvénybe iktatását jelenti a zombivá szedált kormánypárti képviselők parancsra történő megszavaztatásával. És még önérzetesek is e dakoták, mert kikérik maguknak, amúgy nemzetközi plénum előtt, hogy ki is meri azt állítani, hogy Magyarországon nincs demokrácia? Ki az a pernahajder?

Gondold meg, tán összesen 10 ember irányítja ezt a demokráciát. És miközben Mértannyi János kard-ki-kard kinyilvánítja, amihez köze nincsen, miszerint, ez demokrácia, most és itt, nos, a közben a törzsfőnök kinyilvánítja azon véleményét, szintúgy nemzetközileg, hogy valójában szerinte az elnöki kormányzás volna hatékony, sok a demokráciához még 10 ember is. Pardon dakota. Mert az emberek mi vagyunk idelent. Az a 9 981 990. Mármint magyar emberek.  Amazok csak dakoták. Élnek egy idegen világban, agyilag, persze a napi betevőre a pénzt a magyarok zsebéből húzzák, csak arra a kérdésre nem találtam értelmes választ, hogy ugyan mi a  faszt dirigálnak Magyarországon dakoták egyáltalában? Mit keresnek itt? Húzzanak haza, dakota földre és ott dirigáljanak. Ültessék, kapálják, arassák a kukoricát, főzzenek sört belőle, süssenek kenyeret, vagy amit csak akarnak. Otthon. Az az ő kultúrájuk, emez meg a miénk. Mármint magyaroké, nem de? Kicsit többen vagyunk itt magyarok, a Kárpát-medencében, hát tán csak van beleköpési lehetőségünk a dakoták gyarmatosítási törekvéseibe. Ha már Magyarországnak hívják...Nem csípem ezeket a külhoni gyarmatosítókat, nem tehetek róla:)

Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia dakota idegen hatalom


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr454833439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása