HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2012.10.26. 19:40 Mr. Waszabi

Kidolgozza vs. ki fogja kidolgozni ?

Szándékosan nem követtem a 23-i politikai megmozdulások eseményeit. Gondoltam, olyan szépen süt a nap, ráérek megtudni kik, hol voltak hányszázezren ebben a szép időben. 

Így is lett, ma reggel olvastam, hogy Bajnai beszélt a Milla tüntetésen, azaz beszállt a 2014-es választási kampányba, Orbán meg a Békemeneten tette ugyanezt. És persze olvashattam tucatnyi cikkben, blogban az események között vont párhuzamot,  szembeállításokat, latolgatást, jövőbelátást a 2014-es esélyekről. Ez is mind napi rutin már, nincs benne semmi új.

Csak egy érdekes gondolatom támadt mindezekről. Bajnai elmondta, mit kéne szerinte. Elképzeltem, hogy hazamegy, kipiheni magát, majd odaül az íróasztalához és legépeli a programját. Azt, amiről beszélt. Tudja, hisz egyszer már megtette. Emlékeim szerint 2009 tavaszán nem volt ideje egy-két évig ígérgetni, egyszer csak megszületett a döntés, hogy Gyurcsány lemond, őt meg felkérték és nesze neked, csináld fiam. Elvállalta, egy-két hónap alatt összedobta, amit kellett. Amikor beült a miniszterelnöki székbe, ott volt a zsebében a kidolgozott program. A rövid felkészülési idő ellenére a rákövetkező egy év alatt nem kellett havonta kiigazítania a költségvetést, nem derült ki, miről feledkezett el, mit számolt félre. Hiába, no, az én konzervatív, gyakorlatias szememben ez számít még valamit. Teljesítménynek hívom, ami egyébként a munka világában tök szokványos jelenség. Érted, ígér, megcsinálja, azaz teljesíti, amit ígért. Szavainak lehet hitelt adni. Úgy értem, ezt az IMF és az EU is így látja, azaz fog kapni manit. Nem fogják kúrogatni az országot minden múltbéli bakiért. Érdekes mellékszála, ám nem jelentéktelen az ügynek, hogy a korábban megkezdett EU-s eljárásokból épp Orbán kormányzása alatt születnek szankciók. Fel lehet ezt fogni összeesküvésként is, meg fel lehet fogni úgy is, hogy kihúzta a gyufát. El kéne ezen gondolkodni, hogy amikor apu és anyu fenyít, akkor hány százalékban szokott a gyereknek igaza lenni. Ritkán.

Aztán az jutott eszembe, hogy vajon Orbán mit fog csinálni? Mit mondhat, amit meg is fog csinálni valóban? Ki fogja kidolgozni ? Merthogy 2006-tól 2010-ig nem sikerült kész programot összehozni, pedig volt seregnyi szakértője. Szóval, maradt a 29 pont. Tegyük fel, hogy ígér újabb 29-et. Vagy akár 229-et, ez most mindegy. Egyszer már ígért, de nem azt valósította meg. Kezd derengeni, hogy talán nem véletlenül nem kormányprogramra, hanem csak vázlatra szavazhatunk. Így bármit bele lehet magyarázni utólag. UNortodox megközelítés, szó se róla. Amibe további, új ígéretek százai is belefértek, önként, amiket nem kért senki, amikre nem szavazott senki, amiket viszont gyakran 48 óra alatt megvalósítottak. Az eredeti ígéretekre csak részeredmények születtek, amikre rá lehet fogni, hogy mikre hasonlítanak,  amolyan mekkmesteres rafinériával -  a malacokat szépen befalazta a házba, s amikor reklamáltak, hogy jó, jó, de nincsen ablak, ajtó, rendre ledorongolta őket, hogy ne pofázzanak, bele, mert ők nem értenek az unortodox házépítéshez. Persze, a káposztát elkérte előre, annak annyi már. Így jártak a malacok. Valóban, a 29 pontos menü mellett az árak nem voltak feltüntetve, hogy mi mennyibe fog fájni, ez igaz. A hülye választók hibája, miért nem kérdeztek rá voksolás előtt a részletekre. Szóval, ebből a szemszögből akár igaza is lehet. Ugye, egy jó ügyvéd bármire képes. Szóval kerestem gondolatban, mi lehet az, amit még nem ígért meg az elmúlt években, de nem találtam semmit, amit ha kimondana, elhinném, hogy meg is csinálja. Sikerült a hitelállományt csökkentenie. Úgy értem a sajátját mindenképp. Hiteltelenné lett. Most ott tartunk, hogy hiába a prókátori okoskodás, szívatják. Most már hiába ígér, apu és anyu az EU és az IMF nem kíváncsi ezekre. Ők arra kíváncsiak, miért van annyi elégtelen az ellenőrzőben és retorziókat alkalmaznak - ahogy egy minden normális szülő megteszi gyermeke érdekében.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: jövő orbán bajnai ki lesz az első


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr484867877

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.27. 14:12:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása