HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2012.11.05. 20:47 Mr. Waszabi

Amerika megvár

A civilizált nemzetek közt a legfiatalabbként a legmeggyőzőbb bizonyságot teszi saját szemléletének hatékonyságáról. Tanítja az európai és a világ más civilizáltnak mondott kultúráit az emberi szemléletre.

Furcsa véletlen, hogy annak ellenére, hogy mind a mi kultúránk, mind pedig más, tőlünk keletebbre eső kultúrák csak tanultak az elmúlt évszázad alatt amaz fiataltól. Maguk újat, eredetit, előrevivőt nem adtak a világhoz. Ha csak a kommunizmust meg a fasiszta diktatúrákat nem tekintjük az emberiség vívmányainak. Utóbbiakat inkább nem erőltetném. 

Lehet ugatni, lehet ellenségeskedni, ám tény, hogy minden más nemzet vagy tanult vagy ellene állt az elmúlt 100 esztendőben. Miközben ők kitartóan dolgoztak a maguk teremtette demokráciában.

Rábízom a kedves olvasóra, mit von le ebből, maga mit lát előnyként vagy hátrányként az USA világra gyakorolt hatásáról. A muszlimok nyilván teljesen ellenségesen kezelik, ezen nem csodálkozom. De hogy az európai nemzetek ellenségesen viseltetnek irányukban, nos, azon igen. 

Mert lehet tagadni bárki, rajtunk kívül, tőlünk távol eső nemzet életképességét, amennyiben képesek vagyunk a sajátunkat prezentálni. Ám, ha nem vagyunk képesek, ha rászorulunk a tőle való mintavételre, akkor pofázásnak helye nincsen. Akkor sem, ha a magunk által hitt mechanizmusok nem működnek, ellenben az övékével.

Erősebb kutya baszik. Akár seggbe kúrja a gyengébbet. Erről van csupán szó. Főleg, ha a mi kultúránk is arra az eszmére esküszik elvileg, mint az amerikai. A demokráciára gondolok.

Nem veszi ki jól magát, ha európai hatalmak önnön tehetetlenségük okán az amerikai demokráciát igyekeznek feketíteni. Nem jól veszi ki magát, ha a tehetetlen európai kormányok feszt az amerikaikat okolják saját gazdaságuk mélyrepüléséért. Az okol mást, aki béna és tehetetlen adott helyzetben, ez a valóság, évezredek óta.

Ég és föld, majdnem. Odaát a 6 dolláros benzinért vívnak az emberek - gallononként 6 dollár, azaz 350 Ft literenként. Itt mi lenne, ha lecsapna egy hurrikán? A 10 dolláros benzinért is türelmes sort állnánk, kb. Mert már természetes számunkra, hogy itt mindig, minden kibaszott drága, hogy itt mindig minden úgy jó, ahogy a poltikusok épp elbasszák. Vajon miért van így, ha ugyanarról a világpiacról élünk, mint ők? Ha elvileg ugyanolyanb demokráciában élünk? Van rá bármi ok, hogy nálunk többe kerüljön a benzin, mint amott, ahol az európai átlagnál 2x többet keresnek az emberek? Igazából nincsen. Csak a hatalom itt más. 2x többet hazudik. Minimum. Itt körme szakadtáig igyekszik bizonyítani létjogosultságát az átmentett feudalista hatalom, hatalma birtoklásának racionális okait. Sok pénzt költ erre. És ennek okán inkább gyűlölteti az amerikaiak szemléletét az európaiakkal, csak hogy ne derüljön ki: létezik az itteninél fejlettebb változata is a demokráciának, lehetne sokkal jobb is. 2x jobb, azaz 200 százalékkal. Gondolom, ez nem mindegy manapság, az európai életszínvonal alakulása fényében.

Ezért nem szűnt meg a rothadó amerikai demokrácia szidalmazása elsősorban kelet-európában. De nyugaton sem. Naponként kénytelenek vagyunk hallgatni az európai unió halogató nem-intézkedéseit, aminek következménye mindössze a kontinens gazdasági lemaradása az új-földhöz képest.

A kétkedés hangjait halljuk csupán itt, a határozott cselekvés eredményei helyett. Még egy darabig így lesz. Addig, amíg rá nem jövünk, hogy saját, tehetségtelen politikusaink basznak át, használnak ki vastagon.

Szólj hozzá!

Címkék: usa európa hazugságok rothadó kapitalizmus


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr154892470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása