HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2013.01.10. 20:12 Mr. Waszabi

Ami a tiéd, az az enyém is? - hogy is van ez?

Olvasom, hogy a kormány az önkormányzati adósságátvállalás keretében átveszi Debrecen 40%-nyi, Hódmezővásárhely 60%-nyi adósságát. 

Mi vaaan? A hódmezővásárhelyi Lázár János polgármester rossz döntései, tőzsdei húzásai nyomán kialakult önkormányzati adóssághegyet például a gödöllői és győri lakosok is fizetik ezentúl, akik maguk nem verték magukat adósságba? Miért is kell ennek így lennie? Mit ad cserébe Hódmezővásárhely, Debrecen önkormányzata az ország más, adósságot nem felhalmozó polgárainak? Mert machinációik hasznából bizony nem kínáltak részesedést az ország más településeinek, azok lakosságának, emlékeim szerint. Nem küldtek ingyen színház- vagy fürdőjegyet, vagy DVSC meccsre sem grátisz jegyeket. Legalábbis ez nem volt publikus, ha történt is ilyen. Azt nem gondolom, hogy a saját polgármesterem több száz vagy ezer DVSC jegyet zsebre tett volna, ha érkezik ilyen felkínálás mondjuk Gödöllő városának, majdani finanszírozásért cserébe. 

Arról van szó tehát, hogy akik józanul gazdálkodtak, felelősen, hogy ne verjék saját polgáraikat indokolatlan, és átgondolatlan adósságba, s e szándék mentén nem halmoztak fel adósságot - más településeken élő állampolgárok rovására sem - , nos,  azok most fizessék más települések helyi érdekei mentén keletkeztetett rossz döntések negatív következményeit, anélkül, hogy annak pozitív hozadékaiból bármi módon részesülhetnének vagy részesülhettek volna.  

Ez nemes egyszerűséggel átbaszása a korrekten, becsületesen gazdálkodó önkormányzatoknak és polgáraiknak. Tehát valójában nem arra ment ki a projekt, hogy Mucsaröcsöge-alsó szegény, bevétel nélküli önkormányzatának alapellátásra vonatkozó eladósodását vállalják át a gazdagabb, több lehetőségekkel rendelkező települések lakosai, hanem a herdáló, megalomániás önkormányzatok "eredményeit", például a debreceni stadion építését finanszírozzák az államon keresztül. Hát pont fasza. Az nem baj, hogy a spórolós önkormányzatok nem építhették meg saját lakosságuk igényeit kiszolgáló strandokat, játszótereket, utakat, a lényeg, hogy pár idióta polgármester félresikerült álmait fizessék meg mindenek előtt. Korrekt? Bizonyára, unortodoxiában, ahol semmi sem az, aminek látszik.

De én inkább diktatúrának nevezem ezt, most már kimondhatjuk nyugodtan. Mert más zsebében turkálni harmadik személy elkúrása, felelőtlen gazdálkodása miatt, az sok minden, csak nem demokrácia. A demokráciában két önkormányzat egyenlő elbánásban részesül az állam részéről, mert a törvény előtt is egyenlőek. Na, ez most itt nincsen így, nagyon nincsen, tehát nem beszélhetünk demokráciáról. Ez közönséges lopás, kizsebelése becsületes, jóra törekvő polgároknak, nem több, nem más. Lopás, amit  a kormány követ el. Ráadásul törvényesített lopás. Fasza? Az. Asszem mind erről álmodtunk 2010-ben.

Szólj hozzá!

Címkék: hazugság önkormányzat lopás adósság államosítás


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr935010827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása