HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2013.02.05. 20:21 Mr. Waszabi

Kedves Gyulám! - avagy ki szeret engem valójában ?

Én is szeretem a gyulai kolbászt. Ismerem itet gyerekkorom óta, azaz lassan 4 évtizede, íze, állaga változatlan szinte. Minőségi termék, sőt hungaricum - volt. Egészen a mai napig, amikor kissé megkeseredett az íze.

Mivel ismerem az ízét, ennyi idő után már semmiképp nem keverném össze sem Lázár János, sem Orbán Viktor péniszével. Feltűnne a különbség. Tudod, a megszokás, a minőség megszokása nagy úr. Nektek, ott Gyulán nem tűnik fel a különbség? Segget csináltok a szátokból, eladjátok magatokat, híres kolbászotokat az állami delláért? Elcserélitek formailag hasonlóra, ám nem ügyelve a tartalom minőségére? Hát ez van pedig, ezt csináljátok épp.

De, ha magam esetleg mégis összekeverném ezeket amazzal, holmi anyagi kényszer folytán, hát legalábbis nem térdelnék nyilvánosan eléjük, félreérthetetlen helyzetben. Diszkréten csinálnám. A szex magánügy, szerintem. Hogy ki kivel fekszik le.

A békamenet margójára tehát.

Ad 1. Nem teremtett egy árva munkahelyet sem az Orbán kormány. Sőt. Elment 100 ezer magyar külhonba dolgozni az elmúlt 2 évben. Nem az emúttnyócban, hanem a kettőben. Ma derült ki, hogy nem is olyan fasza büdzsé szempontjából keménykedni és elüldözni hazánk munkaképes fiait idegenbe, mert súlyos százmilliárdokba fáj hiányuk a központi költségvetésnek. Nos, ezek csak a munkavállalók. 

Ad 2. Elment nyugdíjba másik 100 ezer női dolgozó, élve a 40 éves szolgálati idő adta lehetőséggel. Azaz, "legálisan" csökkentették a munkahelyek számát, önként, értve ezalatt, hogy nem gyarapították a munkanélküliek táborát.

Ad 3. További 100 ezer munkahelyet a kormány közmunka programja teremtett, ami valljuk be valüjában csak adminisztráció, mert havi 50 rugó, az nem fizetés, még éhbérnek is kevés. Onnan lehet ezt tudni, hogy ma magyarországon (igen, nemecsek, ennyit érdemel), a minimál bér sem elég a megélhetéshez, nemhogy a fele. Magyarul, csak adminisztratív szempontból számítanak a közmunkások dolgozónak, de emberi szempontból messze nem. Ha vitatkoznál ezzel, kérdezd meg őket.

Ad 4. A kormány tudatosan (vagy nincs tudatánál?) leépíti a piacgazdaságban található munkahelyeket. Nem bonyi, egyszerűen tönkreteszi, elüldözi őket az országból. Ebben ért el sikereket, ebben viszont igazán sikeres volt. Gondolod, hogy ha az elüldözött, külföldre kényszerített munkavállalók több száz milliárdos lyukat ütnek a büdzsében, akkor az elüldözött munkaadók ennél kevesebb hiányt okoznak? Rosszul gondolod. Pont, mint Matolcsy. Jelzem, már látszik az elefánt broki éledezése, amit minden magyarországon élő ember be fog kapni kényszerűen. Egy idióta, önkényes, hozzá nem értő kormány miatt. Aki, nem mellesleg, esetleg azért hozzá nem értő, mert nem is akar érteni hozzá. Mert leszar téged,mint kisembert, nem vagy fontos számára. Te sem,aki rá szavaztál és még tegnap is kimentél szimpátia tüntetésre. Otthon a gyereked mit fog majd mondani? Ha esetleg tanár vagy, mit mondott arra pénteken, hogy anyunak félre kellett tolni a kocsit a teszkóbana  pénztárnál, mert nem érkezett meg a fizuja 1-én, mint szokott? Aztán kiderül, hogy a KLIK nem is akarta, hogy neked pénteken legyen dellád, mert eleve hétfői utalást kértek? Jelzem, tavaly óta 4 órás GIRO van. Ha délben elutalom a fizudat, az legkésőbb 4-re a számládon van. Naponta 4 ilyen ciklus van július óta. Nem tudtad? Hát vedd észre végre, hogy a kormány szopat téged, nem kicsit. Nem kicsit, hanem nagyon. Nagyon nagyon. Az a kormány, aki miatt gyűlölettel vonulsz normális embertársaid ellen tüntetni, akik csak az ilyesmiket kérik számon. Átbasztak téged. De nem az MSZP-sek, hanem Orbán, vastagon. Nem véletlenül hozzá nem értők garmada irányítja az országot, miközben jobboldali érzületű igazi szakemberek meg c-vágányon vannak 2010 óta. Ő választotta beosztottait így,  szándékosan. Mert őt nem érdekled, azért. Csak ki akar használni, ahogy mindig is tette, ahol csak lehetett.  14 év óta ezt csinálja s te nem vetted észre, mert a hazugságaiban akartál hinni. Ahogy elnézem, az MNB-t is hozzá nem értők fogják irányítani. Matolcsy ( aki nem egy lángelme, ezt azért lássuk) olyan szárnysegédet választott maga mellé, akinek soha semmi köze nem volt a bankszférához? Lesz ne mulass, meglásd. Nem nekik, először nekünk, itt lent, a munka frontján. Azaz neked, nekem, mindenkinek. Gondolkodj - a saját fejeddel. Nem mondom meg mit gondolj ki vele, csak hagyd szabadjára. Rá fogsz jönni, hogy Orbánék átbasztak. Nem kicsit, hanem Rottenbillert porig alázó módon.

Ad 5. Aki szeret engem, az értem tesz, nem ellenem. Ad 1+ Ad 2+ Ad 3 az összesen 300 ezer munkahely mínusz 2 év aktív, sikeres gazdaságpolitika eredményeként. Ez sajnos nagyon nem plusz, mint aminek hazudni próbáljátok. Hanem, ortodox matematika szerint, mint egyetemeken is tanítják ma is - mínusz. Kurva nagy mínusz. Azaz, nemsiker, hanem bukta. A világ összes matematikusa szerint, a magyar matematikusok szerint is. Matolcsy, Orbán és Lázár pedig bármik, csak nem matematikusok. Sajnálom, hogy ki kell ábrándítsalak, de nekik a matekhoz semmi közük nincsen. Ami, ugye gazdasági döntések esetében elég ciki.

Ad 6. Aki szeret engem, és értem tesz, annak nem kell a szemembe hazudnia sem megszorítások, sem  munkahelyteremtés, sem munkanélküliség tekintetében. Mert a szeret azt jelenti, hogy javamat akarja. Amit a kormány csinál, az sok minden, csak nem jó. Immár 3 kerek esztendeje nem jó. Hanem rossz. Vagyis orbitális állami propaganda, hogy a Békemenet szeretettel úzi ki a gyűlölködő tüntetőket. Mivel hogy nem vagyok MSZP-s, mégis, engem is megszégyenít a Békemenet álságosság, hazugsága. Majd 2014 tavaszán nézz a szemembe. Addig még sok minden fog itt történni. Nem, nem az "ellenzék" részéről - saját üdvözített kormányod nyomja szarába a te arcodat. Úgy, hogy levegőt sem kapsz, mert a szar sűrű. Amikor süllyed a hajó, a kapitány hagyja el utolsónak a azt - vagyis te leszel az első, akit kirúgnak. A kisember, aki szeretné hinni, ám nem lesz. Viszont így lesz elég időd bőven kirúgott tanárként, közalkalmazottként, köztisztviselőként, hogy eltöprengj, ki is itt a hazaáruló. Majd, amikor közmunkás leszel, havi 50 rugóért - legfeljebb. Amikor a feleséged, férjed, gyereked mondja majd szemedben, hogy balfasz voltál, gerinctelen. Na, az szar ügy lesz, nem cserélnék veled.

Ad 7. Aki szeret engem, az nem írja alá pénteken az gáztározók államosítását a lehető legdrágább áron, a költségvetés terhére, amit az én adómból fizet ki az állam, miközben az egészségügyet, oktatást elsorvasztja. Nem csak az egyetemit, hanem az általános és közép iskolait is, elvévén idióta államosítása során a civil (értsd= szülők pénzéből alapított és patronált) alapítványok által az iskoláknak juttatott eszközöket a tankerületi hivatal felállításához. Lopni nem ér. Ezt Orbán is mondta, még is lop. Hazudott a szentem, újfent? Pech. Neked pech, aki kiálltál mellette. Nekem nem meglelpetés ugyanis,  hisz rág tudom. Csak te nem akartad tudni. 

Ad 8. A kormány állíthat sok minden gazdasági mutatót, amiben sikert igyekszik kimutatni, ám azok egyike sem gazdasági mutató valójában. Ezt csak ők szeretnék így beállítani, unortodoxiában, miközben a valódi gazdasági mutatók a béka segge alatt vannak az országban és tovább romlanak. Az alatt az idő alatt is, amíg ezt a posztot megírom. Pedig ez nem sok. Lehet, ma tüntettél Gyulán, hőn szeretett kormányod mellett, de majd lásd meg valódi véleményedet, amikor 3-6 hónap múlva munkanélküli volt közalkalmazott leszel. Nem fogok rád haragudni, mert balfasz voltál, amíg azt gondoltad, nem te leszel az áldozata az önámításodnak, de a nyilvánvaló hazugságodért egy darabig hagyom majd a parazsat a fejeden. Nem sietek segítségedre, amint te sem siettél senki máséra. Mert megérdemled. Csak hogy megtanuld, hogy Orbán hazudik, saját bőrödön. Mindig, mindenkinek. 14 év óta permanensen. Szeretném látni, hogy 2014 tavaszán mész Békemenetre újfent. Meggyőződésből, nem hazug reménységből vagy gyávaságból. 

Ad 9. Ne szálljatok el magatoktól Lázár közhatalmi univerzális miniszter által (nem tudom, valójában ő neki most mi a hatásköre. Látszólag bármi.) kijárt állami támogatás okán. Azt nem az egész világ kapja, de még csak nem is egész magyarország. Hanem nagyjából csak ti. Meg a debreceni stadion, meg a szajoli vasútvonal. Ellenben a MAL, amely Európa alumínium termelésének 1/8-adát (=12,5 százalék) adja sok év óta, nos az fekete bárány, első számú közellenség,  s akiket az eltart, akár meg is dögölhetnek. Az a 6 ezer dolgozó, adófizető, akiket nem az állami büdzséből fizetett a cég. Plusz a cég által fizetett adók, ugye. A Gyulai Húskombinát mennyi adót is fizetett a közösbe hozzájuk képest? Nem sokat, hisz veszteséges volt évek óta, tönkre is ment. Nem a MAL miatt, hanem mert a saját menedzsmentje balfasz volt. (Vesd össze Pick stratégia váltásával, s rá fogsz jönni, hogy a gyulaiak közönséges balfaszok voltak. Erre nincs jobb szó. ) Most esetleg megvonod vállad félszegen - politikai áldozat a MAL, nem segíthetünk rajta, s dolgozóin -, s közben cibálod a Bajnai-Gyurcsányos zászlódat az utcán, békés menetben. Mert te öntudatos igazi magyar vagy. Persze, meg ahogy Móricka képzeli, mondaná Matula bácsi Tutajosnak. De helyette én mondom neked.

Matula már nem él, azért. Szar ember vagy. Elárulsz bárki, bármit, csak mert kaptál a mi pénzünkből. A miénkből, mondom, mert azt a 750 milliót nem a mellényzsebéből fizeti Lázár, nem a sajátjából, hanem sok multi és magyar cég, s dolgozóik adójából - többek közt a MAL-éból. Meg a bedöntött MALÉV-osokéból. Meg a megtizedelt pénzügyesekéből, távközlésiekéből meg a közműszolgáltatókéból. Meg egészségügyesekéből, tanárokéból, bármilyen szinten. Még mindig büszke vagy? Erre lehetsz. A mi képünkbe szartál. Tényleg dicsőség, nem mondom. Értem, értünk nem jönnél szolidarítani, eszedbe sem jutna azért, aki mondjuk multinál keresi meg kemény munkával azt az adóforintot, amiből a te munkahelyedet Lázár most nagylelkűen megmentette. Mert volt miből megmentenie, be volt fizetve a lóvé a költségvetésbe, nem ám csőd, vagy adótartozás, értesz, remélem. Ott van a della az adóhivatalnál, rendben, időben, ahogy a törvény azt előírja. Nem úgy, ahogy azt a kormány jelenleg kezeli visszafelé - azaz egyre nő a kormányszervek, hivatalok, intézmények tartozása a szolgáltatók, vállalkozók felé. Becsület? Ugyan. Csak szavak hangzanak el tisztviselői szájakból, amelyek mögött a tettek ellentétes irányúak. Ezt nevezzük hazugságnak. Vagy nevezheted csalásnak is, nyugodtan. Mert szerintem, aki törvényességről beszél, ám maga nem tartja be, különösen törvényhozóként, vagy végrehajtóként, az hazug és csaló.

Szarházi vagy tehát, ennek kiszolgálójaként? Szeretetnek hazudod a gyülöletet némi pénzmag fejében? Ja. Oszkár díjas alakítás. Mondhatnék hazaárulót is, de ez már mindegy neked, nem számít igazából. A legjobb mellékszereplő aranyszobra kijár neked, az bizonyos. 

Megérdemled a hungaricum nevet? Igen. Jellemzően 21. századi hungaricum vagy. Cégéres ökröt már rég látott ez a nemzet, az biztos, ezért érdemled meg csupán. Még a madár se szarik a saját fészkébe. Lehetsz büszke erre vagy szégyellheted magad mélységesen.  

Megmondom az őszintét, legutóbb már csabait vettem. Nem bízom bennetek. Aki egy ilyen márkát elinflál, elherdál, tönkretesz, és még arra sem képes, hogy kellő időben piaci befektetőket találjon bajaira, inkább polgártársai árulójává, kiszipolyozójává lesz, abban nem lehet bízni. Se gazdaságilag, se erkölcsileg.

Sajnos, ez a mai Magyar valóság. Na, ez van nagy M-mel. Ezt tudta teremteni becses Kormányunk. Ennyit tudnak, ezt tudják nyújtani népüknek, ígéreteik ellenében. Szerintem egyes, mínusz egyes, bár ilyet a magyar oktatás politika nem is ismer. Mégis képesek voltak erre a teljesítményre.

Használd a saját eszed, szerintem. Nem árthat. Az övéké ugyanis nem visz sikerre, ez biztos, akármit is állítsanak erről. Fogadsz velem? Inkább ne tedd. Nem fogadok eleve tudható dolgokra.

1 komment

Címkék: orbán magyarország hungaricum lázár gyulai


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr745064521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DieLente 2013.02.08. 09:08:38

Többedik generációs politikusok, akiknek a való világról halvány fogalma sincs és akiknek a számok csak karakterek cellákban azok elcsodálkoznak, hogy emberek is élnek az országban és azok a bizonyos számok hatással is vannak az ott lakókra. A hatástanulmányok milliárdokért, a népszavazások mind parasztvakítás. Kiábrándító, demokráciának hazudott mutyizgatás.

Nem látok alternatívát, emberformát mutató vezetőt sehol.
süti beállítások módosítása