HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2013.03.12. 22:26 Mr. Waszabi

"Kutyák ugatása...." - avagy Cipő

Megemlékezem ma Cipőről. Ember volt. Olyasmi, ami Orbán Viktor sosem lesz, csak szeretett volna.

Olyan ember, akit önmagáért szerettek az emberek. Azért, ami volt, amit tett életében. Ugyanabban a húsz évben, mint a mai miniszterelnök, aki emberileg nem ér semmit ma. Az Ember a nullával szemben, mindenkor.

A sors kegyetlen, vagy inkább csak kontrasztos. Életet állít élet ellenében. Az egyik szerény volt, adott mindent, amit ember adhat, míg a másik csak elvett, amit elvehetett bárkitől. Az egyik rövid volt, de mindent adott abban, amije volt, míg a másik mindent elvett, amit csak elvehetett, ugyanaz idő alatt - mindenkitől. Szerénység és szégyen, a magyar pálmák alatt, a 21. században.

Bástya elvtárs versus Pelikán. Republic, eszenciálisan. Ez jut eszembe ma róla. Talán a sors akarta így, hogy ez legyen. Elment, egy olyan korban, amikor inkább szükség lett volna rá. Nem rovom fel, nem róhatom fel, hisz tett eleget. Emlékszem, amikor a légfúvott sátor összeomlott felette, koncert közben, áram szünet okán, s ő nem hisztizett, hanem buzdította közönségét, feje felett tartva félkézzel az összeomló lufi-sátrat, hogy énekeljenek. Ez 2 éve volt, mindössze - gyakorlat, nem legenda.

A 67-es út. Emlékszem rá 2 év távlatából. Egy boldog szerelem hajnalán autóztam rajta akkoron. És közben őt hallgattam. Nagyon romantikus élmény volt, sosem felejtem el. És tényleg szép a 67-es út. Szerintem senki nem felejti el, aki valaha utazott arra, miközben Cipő dalait hallgatta vagy csak amúgy, nélküle. Én mindenesetre nem fogom elfelejteni. Ikon volt, aki sosem merül feledésbe Magyarországon, ezt gondolom. 

Szólj hozzá!

Címkék: ma cipő tegnap


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr605131780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása