HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2013.04.04. 21:15 Mr. Waszabi

Magyar-magyar szótár - libsi

Nincs ilyen szó a magyar értelmező szótárban. Nincs, mondom ezt digitálisan és analóg egyaránt a Matolcsy hívőknek. Tippelni tudok csak tehát, hogy mit jelent.

Szerintem libsi annak az anyja, aki ezt a szót a b..zmeg/menj a p..csába /hülye vagy szófordulatok valamelyike  helyett használja - szakértelme helyettesítéseként. Mert leginkább ez történik, úgy blogokban, mint kommentekben.

Gazdasági szakcikkek alatt fordul elő különösen gyakran, leginkább olyan emberektől származva, akik hangyafasznyit sem értenek a gazdasághoz, annak folyamataihoz, összefüggéseihez, még is előszeretettel fikáznak mindent, amit nem Matolcsy elvtárs szart az oltárra, sajátos ezoterikus miséje egyikének celebrálása közben. Minden más - esetleg az értelem és a szaktudás - megnyilvánulása számukra vörös posztó, amit a "libsi" kifejezéssel, emberekre, szakvéleményükre alkalmazott minősítéssel semlegesíteni lehet. Illetve, ők gpmdolják, hogy ez semlegesítő hatással lehet. Ámde tévedtek, nem kicsit, hanem nagyon. Akár az Amway Loc terméke úgy húsz éve - bármire jó, hajat mosni, dzsuvás konyhát takarítani, de még vitamin helyett is, mondták a hívők. Nagyjából ennyire:)

De, sajnos a gazdaság más tészta. Ott a pénz beszél, a kutya meg csak ugatgat. Jelen esetben a vezérhím Matolcsy, a többiek csak utána szólalhatnak meg kánonban. Na ná, hogy képtelenek elviselni e korlátot, miközben hülyeségeket hint a vezérhím számukra, bal válla felett hátravakkantva - aközben egyszerű, hétköznapi emberek, akik azért még gyakorlatban művelik a gazdaságot, nos, megfélemlítés és ködösített agy nélkül is kisujjból kontrázzák a falkavezért. Kellemetlen?Igen az. De ezt ne másra kend, hisz te hiszel a falkavezérben, nem mások. Te felelősséged tehát, nem is a másé, ennél fogva.

Tehát. A magyar-magyar szótár nem ismer olyan fogalmat, hogy libsi. A gazdasági vitákban sem jelenti értelmes, működőképes javaslatok, mechanizmusok ellenérvét, alternatíváját. Nem, nem jelenti azt, akármennyire is dúl benned most az indulat. Csak az értetlenségből fakadó indulatot jelenti, azt, hogy csúsztatsz, iszonyatos mértékben próbálsz érvként elsütni valamit, ami nem tud azzá lenni. Szakértelmedet igyekszel a közismert fogalmak jelentésének elferdítésével elrejteni. Magyarul, inkább a szavak jelentését ferdíted el a plebsz számára, minthogy beismerd - közöd nincs a gazdasági folyamatokhoz, vagy épp pontosan tudod, hogy Matolcsy egy idióta balfasz gazdasági területen, csak nem szeretnéd beismerni ezt a tényt, mert kellemetlen számodra, hogy rossz lóra tettél. De ez hazugság, ezt azért lássuk. Mosakodni próbálsz körmöd szakadtáig, meg mosdatni a szerecsen félistent, de hát ez nem sikerülhet. Ugyanis, aki rossz lóra tesz, az mindig veszít. Nem bonyi, szerintem.

Nem az a tét, hogy vajon sikerül-e hazugságdömpinggel átverni a magyar nép, szavazók többségét. Nem. A tét az ma már, hogy te mikor fogsz lebukni az átvert emberek tömegei előtt egy másik ember marhaságaiba, szemétségibe vetett hited miatt. (Aminek okát nem is értem, mellesleg.) A közgazdászok ugyanis nem hazudtak, amikor szakmai kétségeiket, ellenvéleményeiket megfogalmazták Matolcsy és Orbán isteni sugallatnak beállított, halandók számára megkérdőjelezhetetlennek tálalt ötleteikkel szemben, eleddig igazuk volt.

Az érem másik oldala, hogy ne higgyük el, hogy nem kell majd felelni egyszer a népvakításért. Van a politikai hazudozásnak is korlátja, egy lélektani határa, ameddig elfogadható. De például az árfolyam lényegtelenségét hazudni, miközben annak romlása súlyos százezreket húz ki családok zsebéből éves szinten, nos, az már gazdasági bűncselekmény, szerintem. Főleg, hogy figyelmeztetve lettek a politikai vezetők a szakmai berkekből, csak éppen nem érdekelte őket, döntésüket a tanácsok ellenében hozták meg. Már most is sokan kötélért kiáltanak, ami ugyan nem reális, de azért a felelősségre vonás nagyon esélyes. Egy nemzet megtévesztéséért és a józan ellenvélemények szándékos mellőzéséért mindenképp. Szeretem az Andrássy utat. Szép hely. Nem kívánnék én ott senkit sem a kandeláberen függeni, ennek okán. De hogy nem lehet ilyen hazug balhét ekkora méretekben elvinni szárazon ebben az országban, nos, abban biztos vagyok. Fizetni kell az életben mindenért, kedves NER-társak - ennél jóval kisebb dolgokért is. Nézzük csak a NAV-ot : pizzafutár, nyugta nélkül? Bukta, bünti. Kutyatenyésztő nyugta nélkül? Bukta, bünti. Akkor miért is gondolja bárki, hogy Orbán Viktornak , Matolcsy Györgynek, vagy épp Lázár Jánosnak nem kell majd elszámolnia helytelen, a köz számára kifejezetten kárt okozó döntéseik okán? Főként, hogy figyelmeztetve lettek, amúgy szakmailag és kellő időben, hogy nem lesz jó a pálya? Nos, nincs felmentő körülmény. Jogállamban élünk, amely szankcionálja a becsapást, csalást, a megtévesztést. A rablást és  a hatalommal való visszaélést nem különben.

Szóval, az eredeti kérdésemre visszatérve: mi köze is van a libsi minősítőnek a gazdasági szakértelem mutatóihoz? Semmi, az égadtavilágon. Egy orbitális Orbáni hazugság csupán. Démonizálni fogalmakat, átértelmezni, azokról  új értelmet ültetni a fejekbe, szívekbe, csak ennyi történt és történik valójában. De ettőlmég ez igazsággá nem lesz. 

S te, aki felültél ennek a hazug retorikának, a saját fajtád, nemzeted tagjait mocskolod Orbán igéivel? Helyes ez? Nem vagy véletlenül haza- és nemzetáruló, vele egyetemben, ha ilyet teszel? Dehogynem. Nem is kicsit. Gondold meg: ízig-vérig magyar, becsületesen dolgozó, tehát veled minimum egyenrangú állampolgártársaidat gyalázod, próbálod őket idegenszívű, idegen nemzetiségű vagy külföldi ellenségként ábrázolni, csupán, mert a félisten azt mondta? Holott a félisten nem hogy nem váltotta valóra egyetlen ígéretét sem seddig, de súlyos romlásba döntötte az országot és lakosságát. És még is az a hülye, aki reklamál, hogy ez így nem jó? Elgondolkodtató, hogy ki is a hülye. Mert nem zsidók, nem felelőtlen liberálisok vagy bolsevikok ők jelentős többségükben, csupán racionálisan gondolkodó, cselekvő és ezért ezen az alapon elszámoltatható gazdasági szakemberek. Amit magadról vagy kurrens kormányod tagjairól nem mondhatsz el, mert ők nem felelnek a gazdasági kudarcért, törvény szerint. Nem tudod észérvekkel alátámasztani, hogy miért és kinek jó Matolcsy x ezredik intézkedésével tönkretennie a magyar gazdaságot, tovább rontani annak állapotát. 

Vajon a magyarok Istene ezt jutalmazza majd? Nem hinném. A zsidókét már meg sem említem, pedig a kormány és a Parlament fele az utóbbira esküszik nap, mint nap, imáiban. Ha esetleg nem, azt az esetet nem is szeretném tárgyalni, mert akkor a kedves KDNP-sek hazugabbak a hazugnál a saját istenük előtt - csupán képmutató farizeusok, nem többek. Ha Semjén ló volna, hát egy lyukas kétfillérest sem tennék rá, nem hogy forintot.

Szóval, a minősítés nem sokat oszt vagy szoroz azon a mókusvakításon, amit hinni szerettél volna Matolcsy NER-társ hintelmei szerint. Nagyjából ostobaságokban hiszel, mert nem értesz hozzá. Olyan szintű ostobaságokban, hogy még az sem ingatta meg hitedet, amikor a félisten ezoterikus hivatkozásaival akarta megmagyarázni racionális gazdasági döntéseit, s amely ezoterikus-hivatkozásokon még az ezotériával komolyan foglalkozók is sírva röhögtek. Mert sajnos Matolcsy ezoterikusnak sem jobb, mint gazdasági szakembernek. Ez a helyzet.

Mindenki követ el hibákat élete során. Ezért néha nem árt megállni és visszatekinteni, sommázni, hogy elképzeléseink - alapuljanak bár ezotériára vagy racionalitásra - , nos, mennyiben igazolódtak be az életben. S ha azt látjuk, hogy x idő alatt nem gyümölcsözött, akkor az a helyes, ha beismerjük tévedésünket és kidobjuk elgondolásainkat, így teremtve helyet új, helyesebb elképzeléseknek, terveknek. Ez lehet a siker kulcsa, ezt nevezik fejlődésnek. De abban nincs semmi fejlődés, amikor valaki nem akarja belátni, hogy elképzelései, viziórendszere egyszerűen légvár, az élet azt nem igazolja. 

Ha Matolcsy egy bankban dolgozna, már rég kirúgták volna. Azért, mert tolerálhatatlan, hogy valaki nem teljesít. Legyen gyanús épp ezért az az apró körülmény, hogy sosem töltött be felelős állást. A pénzügyminiszter az nem felelős állás. Nem felel cselekményeiért, döntéseiért a vagyonával, szabadságával, ha elcseszi, akkor csak szimplán kirúgják - nagy kaland, és akkor mi van? Egy bankár vagy cégvezető meg hamar börtönbe kerülhet egy politikus elbaszásainál nagyságrendekkel kisebb buktáért is, akkor is, ha csak gondatlan vagy figyelmetlen volt. Mondom ezt annak okán, hogy talán érdemesebb azokra az emberekre hallgatni, akik felelnek is az általuk hozott gazdasági döntésekért, nem csak a szájukat jártatják.

Divatos ma szidni mindenféle kapitalistát. Ma már itt szinte bármelyik szektor vállalkozásai büdös kizsákmányolók, pénzéhes démonok, akik a magyarság vesztére törnek. De azért érdemes átgondolni azt is, hogy valójában ezek a cégek foglalkoztatják a magyar munkavállalók többségét, bért fizetnek s járulékokat - ha van szakképzettséged, akkor akár a magyar átlagbér 2x-eresét is szakmunkásként, mérnökként, mert ugye nem mindenki szalag mellett dolgozik 8 általánossal betanított munkásként -, ezen felül infrastruktúrát építenek, különböző adókat fizetnek önkormányzati és központi költségvetési szinten, amelyekkel szintén hozzájárultak és járulnak Magyarország életszínvonalához, fejlődéséhez. Nos, mindezekben jelen kormányzat nem jeleskedik egyelőre, egyelőre csak a leépülés, a káosz van munkája nyomán, viszont mások teljesítményét lehazudja, letagadja, hogy saját anit-teljesítményét elhomályosítsa a tudatokban. Ez a valódi valóság, sajnos. A központi költségvetés hiánycélját nem nehéz tartani, ha közben minden gazdasági szereplőt - köztük a munkavállalókat, kisgyerekeket, diákokat, fiatalokat és öregeket is, tehát nem csak a cégeket - megrövidítenek életminőségükben, elrekesztik a fejlődési lehetőségeikben. Én is könnyen tudnám tartani a költségvetési hiánycélomat itthon, ha ésszerű gazdálkodás, takarékosság helyett bármikor korlátlan mértékben megadóztathatnám a szomszédaimat. Ugyan, miért takarékoskodnék egy pillanatig is? Ugyan, miért érdekelne, hogy 320 FT az euró vagy 260? Persze, hogy letojnám magasról, hisz az itt az a sok hülyem akin korlátlanul behajthatom a rossz gazdálkodásom okozta veszteségeimet. Legyen szemed, ezt a passzust a jelen kormány iktatta az Alaptörvénybe. És nem azért, hogy csak ott díszelegjen,biztonsági tartalékként, hanem jól láthatóan már élnek is vele, alkalmazzák, itt és most. 

Gondolkodni is kellene már végre, azért van saját agyunk, minden magyarnak külön, személyre szóló. OKa van ennek, hogy így jövünk a világra, és egészen biztosan nem felesleges szerv. Ha elég volna, hogy egy ember gondolkodjon, akarjon tíz millió másik helyett, akkor nem emberek lennénk, hanem valami egészen másik faj. De emberek vagyunk, annak születtünk itt mind, és ennél fogva az is biztos, hogy aki a másik verzióban hisz, s pláne abban, hogy ő a kiválasztott fejünk helyett fejünknek lenni, nos, az a nem normális, az szorul gyógykezelésre valójában.

Szólj hozzá!

Címkék: libsi magyar-magyar-szótár


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr925195919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása