HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2013.04.18. 21:49 Mr. Waszabi

Rezsicsökk - tényleg ennyire hülyék az emberek vagy csak eljátsszák?

Mit gondolsz, hány munkahely fog megszűnni a kormány rezsicsökkentési programja okán? Sok tízezer. Bizonyára erre szavaztál 3 éve, meg sem merem kérdőjelezni szándékodat. Biztos vagyok abban, hogy tudatos döntést hoztál, pontosan átláttad az összefüggéseket. Tisztelem választói öntudatodat, azért.

De, ha esetleg mégsem láttad át, mire x-elték, akkor mesélek egy tanmesét a piacról. Ingyen. Csak hogy oszoljon szemeden a homály és legközelebb eszednél lehess, amikor x-elsz. Mert 3 évet (sőt, ezt a negyediket is már  lényegében, nem lesz változás ugyanis) elvesztegettünk potyára, hazugság volt az egész, nem kéne hát megismételni. Mert abban te fogsz az elsők között elvérezni, nem Orbán. Akkor sem, ha ő megbukik jövőre. Mert ő ugyan elhúz memoárt írni Hawaiira, de te itt fogsz kínlódni az általa szétrombolt gazdaságban, csak hogy a betevőd, a család betevője meglegyen.  

Szóval a mese. Az elmúlt évtizedben jelentősen átalakult az ELMÜ, a TIGÁZ és a hulladékszállítás struktúrája. Régen ezek állami cégek voltak, vagy önkormányzatiak. Nos, ma akár magáncég, akár önkormányzati, az a bevételeiből tartja fenn szolgáltatását és önmagát is. Mára számos résztevékenységet alvállalkozókhoz szerveztek ki ezen cégek. Mert így jobban átlátható, ellenőrizhető, hol folyik el feleslegesen a pénz, illetve hatékonyabban működik a szorosabb érdekeltség okán. Korábban egy karbantartó részleg kevéssé ellenőrizhetően működött mondjuk egy-egy energia szolgáltatónál, hisz teljesítményüket és a ráfordításokat nehezebb volt kontrollálni, mint a villany- vagy gázóra által mért fogyasztást. Ezért szervezte ki az adott cég célvállalkozásokhoz, akik nem csinálnak mást, mint az adott feladatot, teljesítési igazolást, am,jd számlát állítanak ki a megrendelő cég számára, amelyen egyértelműen mérhető, mi munkát végeztek el. És jobban is szankcionálható ennek okán. Semmi más ok nem volt a kiszervezésre, csupán a hatékonyabb munkavégzés kikényszerítése.

Persze, lehetett volna, hogy ne így legyen, de ehhez több munkát kellett volna elvégeznie az érintett részleg dolgozóinak, jobb minőségben. Nem tették, gondolták, ami addig ment, az elcsúszik ezentúl is a közösben. Hát tévedtek. A kevéssé hatékony munka gyümölcse az lett, hogy kiszervezte a cég az ilyen feladatokat külső cégekhez, ahol aztán meg kellett tanulni a dolgozónak adott esetben kevesebbért többet dolgoznia. Ma már megbecsülné magát eredeti helyén, az ottani juttatásokkal, de sajnos a vonat már elment, nem lehet visszacsinálni.

Mit gondolsz, a rezsi csökkentés mit fog hozni azok ezreinek, akik a kiszervezett tevékenységeket eleddig hatékonyan végző  cégeknél dolgoztak? Munkanélküliséget, azt bizony. Mert ha a bevétel csökken, akkor sajnos csökkenteni kell a kiadásokat, ez a kapitalizmus alapja. Meg vagy lepve? Nem hinném. Ugyanis ez nem a rothadó kapitalizmus sajátsága, hanem bizony a te otthoni költségvetésed mozgatórugója is, sok évtized óta. Csak nem gondoltad végig sosem. Ha kevesebb a jövedelmed, akkor kevesebbet költesz. Vagy hitelt veszel fel, de ugye ezt a hidat szintén felégette a vállalkozások és családi költségvetésed mögött is jelen kormány okosan, tehát mára már nem járható út. Mert nem tudhatod, mi leszen holnap, nem tudhatod, hogy holnapután mi lesz a törvény. Semelyik szektorban nem vagy biztonságban, mivel a kormány minden szektort súlytott röpke 3 éves pályafutása alatt valamilyen meglepi törvény-módosítással. És érdekes módon csak az állam jött ki pozitívan valamennyiből, mármint bevételileg. 

Annyira hülye vagy, hogy elhiszed, hogy amit ma Orbán ígér az állam nevében, azt tartani fogja? Annak ellenére, hogy az elmúlt 3 évben egyetlen ígéretét nem tartotta meg, nem volt képes rá? Hát, a te dolgod, ha még is így teszel. Csak majd ne reklamálj, ha még is csalódnod kell. A hazug embert hamarabb, mint a sánta kutyát, viszont a buta embert mindig. Mármint mindig ő a lúzer, mindig átverik. Most épp téged a kedves kormányod. 

Javasolnám a Ne légy barom 3.0-t megtekintésre. Ez az a film, amit most nézel épp, ne a Cinematrixon keresd. Arról szól, hogyan vert át téged a kormány. A folytatás rajtad múlik. Életben maradni. Ezért fogsz küzdeni az elkövetkező több mint 4 évben mindenképp. Ha Orbán hatalmon marad még egy etapra, miattad esetleg, akkor akár 10 évre felteszed magad s családodat is a szopórollerre. Eszedet használd legalább néha, azért van. Itt állambácsiból senki nem fog ellavírozni a következő években, azért. És talán soha többé. Ha erre építettél eddig, akkor nem ártana rászoknod, hogy  a saját munkád valódi ellenértékéből élj meg. Az se beton biztos, de az előbbinél biztosabb megélhetést nyújt. Higgy nekem, nem vagyok politikus:)

Szólj hozzá!

Címkék: orbán kormány átverés munkanélküliség rezsicsökkentés eszegényedés


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr555233913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása