HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2013.05.16. 19:15 Mr. Waszabi

Régi csibészek - avagy az MSZP batyu

Itt az ideje, hogy beszéljünk picinyt az MSZP batyujáról is. Arról, aminek overheadje miatt erőtlenek maradtak Gyurcsány után s amit már 2006-ban el kellett volna dobni, de nem tették.

Nos, az úgy volt, hogy Horn leköszönése után lett az ottani pártgrémiumban egy csomó kiskirály, egy erős ember híján. Nem akarnék neveket említeni, csak a célzott réteg azonosítását segítendő említem meg Lendvay Ildikót és Kiss Pétert, de vannak még pár tucatnyian abban.

Horn után egyértelműen látszott, hogy e kiskirályok és természetesen a holdudvaraikba tartozó támogatók, vállalkozók szélmalomharcot vívnak egymással a párton belül, egyik sem tud a másik fölibe kerekedni. Mit volt mit tenni, kitalálták hát, hogy a politikai siker érdekében akár külső elnököt, miniszterelnököket jelölnek közösen, csak egyik kiskirály se kapjon hatalmat a többi felett. A megoldás végeredménye lett egy gerinc nélküli vezetőkből álló párt, amely elárulta Medgyessyt, Gyurcsányt és ha elég ideje lett volna Bajnainak, akkor valószínűleg őt is elárulták volna egy kardinális politikai kérdés ürügyén, amikor a stróman nem úgy táncol, ahogy amazok a madzagot rángatják.  Tény, hogy megvédték kicsinyes érdekeiket, viszont ezzel egyúttal le is járatták magukat ország s világ előtt. Ezért veszítettek 2010-ben, és ezért nincsen bizodalma ma a FIDESZT utáló választók szemében még mindig. Az öszödi beszédet ugyanis nem felejtették el az emberek, amiként azt is pontosan tudják, hogy akiknek szólt, azok nem hajtották végre mindazt, amiről az szólt. Inkább elárulták Gyurcsányt. Nos, a nép nem felejt, nem fognak számottevő bizalmat kapni, amíg a pártgrémium valóban meg nem újul. Azt a küldötteknek kell megérteniük, hogy bár demokratikusak voltak a választások, amelyen megválasztották újra és újra ugyanazokat a régi kárdereket a pártvezetésbe, azonban ők nem hitelesek 2006 óta. Értelmesebb emberek szemében meg 1998 óta nem azok. 

Mindezek után már külsős, prominens, karizmatikus személyiség már nem vállalta volna el pénzért sem a balek szerepét, ezért hát muszáj volt belül keresni egyet. Ő lett Mesterházy Attila, a pártelnöki székben, mint anno Gyurcsány Ferenc. Azonban jelenleg Mesterházy versenyt akar futni egy másik korábbi MSZP-s külsőssel, akit a párt már csak kínjában bízott meg a miniszterelnökséggel, mert fingjuk nem volt , hogyan tegyék rendbe a gazdaságot és az államháztartást, amit ők kúrtak el - figyelem, nem Gyurcsány, hanem az önös érdekköreitől megkötött és emiatt tehetetlen MSZP pártgrémium, amelyik kihátrált Gyurcsány mögül. Ez a volt külsős miniszterelnök Bajnai Gordon. 

Jelenleg az a helyzet, hogy Mesterházy akár mázsányi nyulat is varázsolhat bűvészkalapjából, bizalmat csak annyiban kaphat a választóktól, amennyire az öszödi beszéd számvetését végrehajtja a pártvezetésben. Azaz, lecserélik szépen, együttes erővel a Kiss Pétereket, Lendvay Ildikókat további fiatal s kevéssé korrumpálódott párttagokra. Vagy akár marslakókra is, a lényeg az, hogy ne a jelenlegi pártvezetéssel (amely egyben a 10-15 évvel ezelőttivel is azonos) induljanak neki a 2014-es kampánynak. Mert különben orbitális vereség lesz a vége. Az emberek nem felejtenek. Megújulás nélkül nem tud az MSZP fordítani Orbán ellen. 

Megmondom, miért nem. 1998-ban Horn/Bokros hatékony programjának ára a hatalom elvesztése volt. 2002-ben már egy megújult MSZP állt szembe Orbán rezsimjével, s az emberek bíztak az újdonságban. Csak hogy azóta 3x csalódtak és a párt még mindig nem újult meg. Ezt meg kátják az emberek és inkább nem szavaznak rájuk.

Azért cibálom elő ezt a témát, mert Orbán ellen alternatíva kell. Jelenleg viszont az emberek azért passzívak politikailag, mert a másik szart sem akarják választani. Az emberek úgy látják, hogy ez az MSZP pártgrémium játszotta a hatalmat Orbán kezére, hülyeségénél és nem törödémségénél fogva. Ezért nem bíznak bennük. Érthető, nem? Nem bonyolult ez. Tehát nincs más hátra, mint előre, azaz végre kell hajtani azt a bizonyos beszédet, az abban foglaltakat és úgy lehet esélyt teremteni 2014-ben. De ezt nem majd egyszer kell, hanem most, amíg még van rá idő. Itt a nyár, lesz sok lehetőség, éljenek vele. Már ha akarnak valamit a 2014-es választásokon, ha nem csak a megszokott nyugdíjas réteget akarják szimpatizánsaik között tudni.  Mesterházy azzal tudna bevonulni a történelembe, ha végre hajtja pártelnökként azt, amibe Gyurcsány belebukott 2006-ban.

Szólj hozzá!

Címkék: választás mszp gyurcsány megújulás 2014 bajnai rothad


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr465303551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása