HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2014.09.20. 23:43 Mr. Waszabi

A demokrácia megszerzése

Nos, ez soha, sehol nem volt harc nélküli. Európában Nagy-Britanniában került sor rá először az új korban, s nem volt harc nélküli. Anno, az ókori görögöknél sem magától lett. A franciáknál szintén nem.

Magyarországon először Széchenyi és pár más főnemes révén kerültek be először a demokratikus berendezkedés eredményei, következményei. Főként Nagy-Britanniából, ahol a magyar reform kor kezdetén  már majdnem 200 éves múlt volt mögöttük. Egyik főnemesünk sem volt buta - nem akarták megváltani a honi világot, nem politikailag akarták megváltoztatni országunk sorsát, csupán, amit hozhattak, honosíthattak adott politikai keretek közt, azt hozták s terjesztették. Jót akartak, amire magukat, életüket, tekintélyüket is rátették nyomatékul. Nem jártak haszontalanul, sok jó származott ebből, előre mutató volt fellépésük a nemzet jövőjét tekintve. 

A demokráciának, mint politikai-társadalmi berendezkedésnek azonban még várnia kellett egy darabig. Először 1848-ban került sor erre itt. Nem volt teljes egyetértés és támogatás hazánk fiai között efelől, a vesztesek közül sokan hátráltatták a nemzet ezen átalakulását. Sokan ma is ismét merik a bátorságot, hogy olyan kétségbe vonhatatlan személyeket sározzanak, mint Kossuth Lajos, pusztán liberális beállítottsága miatt. Én meg azt mondom, hogy hazudnak, egytől egyig, mivel nem az volt ténykedésének sem célja, sem lényege, hogy mai értelemben véve liberális polgári származású politikus volt. Sok minden mást képviselt, értéket, amiket mai kritikusai megemelni sem próbáltak sosem, nem hogy hordozni vagy képviselni. Hazug emberekre ne hallgassunk. Aki valamit letett az ország asztalára a sajátjából, az szólhat - a többiek csak ugatnak, mint a kivert kóbor kutyák.

A kiegyezés zavaros és sokféle érdektől árnyalt korszakát hagyjuk, bár akkor is születtek itt előrevivő dolgok. Szóval, itt 100 éve nincs demokrácia, lényegében. Ady megírta már korszakosan, meg sokan mások is. Számomra nem kétségesek szavai - csak azoknak, akik mást SZERETNÉNEK hinni. De nagy különbség a "mit szeretnék hinni"-hez képest a "mi a való" ténye. Kortól függetlenül. Hazudni könnyű, főleg, ha nem társul felelősséggel. A magyar történelem modern gyalázói, elferdítői számára nem jár ezért büntetés, nincs felelősségük. Holokauszt tagadásért jár penzum a Btk szerint, ám a magyar történelem meghazudtolásáért nem. Érdekesen vagyunk nemzeti ország, annyi szent. Kissé felületesen vagy rossz indulattal közelítve: egyoldalúan. Ám valójában a törvényalkotóban van rosszindulat, ha hézagot hagy. Gondolom, mert rólam sem jóindulatot feltételez alkalmazóm, ha hibát vétek munka közben, ami miatt kár éri a céget. Mert felelőtlenségnek mondja, s igaza van. Nekem is igazam van hát, még ha törvény nem is igazolja. Csak nem hozták meg, ennyi a hiányosság, nem én vagyok buta. A miértek mindegyek, smafu, súlytalan. 

A magyarok közt némelyek elég régóta hazudnak. Gyermekeik is, nem különben. Szokás ez tán, nem tudok másra gondolni. Mert nem nemzeti gondolkodás eredménye ez, annyi bizonyosan látszik, logikusan. Szellemi gyermekeikre gondolok, hisz mindig akadtak önjelölt örököseik a nemzet árulóinak, megosztóinak közöttünk. Ma is akadnak szép számmal, sőt, egyre szaporodnak. Ez nem dicsőség senkinek, nem is öröm. Nekik se, csak még hiszik, hogy ebből jól ki lehet jönni. A régi árulóvér dolgozik ereikben, amelyik a könnyebb útról véli, hogy az sikeresebb is. Véli, ám nem tudja - mert ha tudná, akkor azt is tudná, hogy az a mélybe vezet, nem fel felé. 

Az emberiség történelme sosem volt egyszerű, sem áldozat nélküli fejlődése. Nos, a magyaroké sem ilyen, és nem is lehet az most sem. Hazudik hát, aki ennek ellenkezőjét állítja, szeretné elhitetni. A könnyű út sosem vezet a hegy csúcsára, ez tudható. Fizikai képtelenség, de úgy vélem, hogy akinek a törivel gondjai vannak, annak a fizika biztosan meghaladja értelmi képességeit. 

Szóval, azt akartam kihozni ebből, hogy aki a demokrácia ellen ugat itt ma, meg mocskos liberálisozik, az valójában nem demokrata, mivel a demokrácia bizonyos szabadsággal, azaz liberalizmussal jár. Ez a lényege.

Ami itt Magyarországon folyik unortodoxia keresztnéven, mintegy 4 éve, nos, az sok minden, de nem demokrácia, akárhogy is magyarázzák, hazudják, akárhány évig is. Még a korai brit alkotmányos monarchiának sem felel meg, mostani állapotában sem, pedig az majd 400 évvel ezelőtt alakult ki. Sőt, a korai görög demokráciák egyikével sem mutat egyezőséget. Hazudott tehát Orbán Viktor? Ja, nem kicsit, hanem nagyot. De a hibás te vagy, ha hittél egy politikus szavainak. Róla tudható, hogy akkor is hazudik, ha épp levegőt vesz, ezt tudni neked kellene - ő ugyanis tudja, hisz ebből él. 

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország demokrácia


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr686715765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása