HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2014.12.16. 20:52 Mr. Waszabi

A Szer és a Szabadság - avagy a mókusvakítás a témában

A Szer - LSD, fű, heroin - fénykorában, a 60-as években a felvilágosulást szolgálta. Meg kell nézni, hogy először olyan embertársaink használták, akik tehetségesek voltak valamely művészeti ágban, alapvetően és emberi minőségüknél fogva, s elérvén a materializmus korlátait, többre vágytak annál, át akartak lépni annak korlátain. Valamire ráéreztek, hogy van tovább az út és bátrak voltak. És profitálni tudtak új élményeikből, mindannyiunk örömére, épülésére. Bizonyíték, nem ígéret egy másik dimenzió létezéséről. 

Beatles, Jim Morrison, Stones, Janis Joplin, Jimi Hendrix, és még sokan mások, akiket itt nem említek név szerint. Nem beszélve, de hivatkozva azon indián törzsekre, akik évezredek, évszázadok óta használják e szereket, ám mégsem váltak zombivá használatuk miatt. 

Szóval, a szerek nem arra valók, hogy a hétköznapi ember kábítsa magát velük, hogy elmeneküljön a saját valósága elől, azaz, hogy elbutítsa magát. Nem. Ez a szabadság totális félreértelmezése, az ego mentén. Különleges képességű emberek kiterjedésének továbbfejlesztését tudják szolgálni - a hétköznapi ember hétköznapi szemlélete mentén azonban csak pusztítást hoznak létre. Fogd fel ezt, ha nem vagy Jimi Hendrix, vagy Jim Morrison.

Azoknak kell tudnia ezt, akik ilyen emberek - vagy éppen nem ilyenek. Önismeret, célok és öntudat kérdése a szabadsággal való élés. A szabadság ezt jelenti - hogy az egyes ember tudja az ő útját és e tudás szerint jár azon. A fentebb említett hírességek nem baszták el - olyan örökséget hagytak maguk után, amelyet nehéz lenni vitatnia bármely hivatalnoknak a szerekkel kapcsolatos álláspontja mentén. Azon egyszerű oknál fogva állítom ezt, miszerint egyik főfasz sem tudná pótolni mindazt, amiket ők letettek az emberiség asztalára. Hogy politikusokról ne is beszéljünk.

Szóval, a szer nem arra való, hogy elnyomd tudatodat, hanem a tudat tágítására. Ez közelebbről azt jelenti, hogy bármely tapasztalásod arra való - így az utazás is - , hogy emberi életedet jobbítsd általa. El lehet olvasni tapasztalt régi motorosok útmutatását a szerek használatáról - egyik sem arra ösztönöz, hogy basszál be, és ne törődj semmivel, senkivel - sőt, ellenkezőleg. Nem a szer a hibás azért, ha hülye, önző vagy, ezt nem árt tisztázni.

Az egy dolog, hogy neked már az alkohol nem elég tudattompítónak - a te felelősséged, hogy mire, miért vágysz. A kábszerekből élő termelők nem tudják, hogy kinek, milyen igényeit szolgálják ki - csak pénzből élnek ők is, és a kannabiszért, ópiumért, heroinért több pénzt kapnak, mint a búzáért. Ha te nem kívánnád fogyasztani ezeket, akkor ők sem kényszerülnének ezeket termelni, s ebből élni, ez a valós helyzet. Mindig a kereslet alakítja a piacot. 

Mondom mindezeket úgy, hogy soha nem volt szükségem szerre ahhoz, hogy utazzak, vagy hogy megértsem, mire való. Megint kibasztam a rendszerrel, ha úgy tetszik - soha senki nem volt tanúja annak, hogy bármit szedtem vagy szívtam volna, mivel hogy soha nem is történt ilyen:) 

Ne keseregj, csak tudd, hol a helyed az életben - s ne vágyj többre, ne akarj más lenni, mint ami lehetsz. Amiként azok se akarjanak szakértői lenni a szereknek, akik nem tudják, mire jó, sem tapasztalatuk, sem értelmük nem ér fel ahhoz, hogy bármi fogalmuk legyen róla. Az embereket, motivációikat meg kell értenie annak, aki változtatni akar azon -  némi intelligencia és értés is szükségeltetik ehhez. Ha valaki nettó hülye ehhez, akkor viszont ne akarja szabályozni mások életét, lehetőségeit, mert csak saját hülyeségéről tesz tanúbizonyságot ebbéli értelem nélküli megnyilvánulásával. Semmi, amit emberek tesznek, nem indok vagy értelem nélkül való - kivéve a hatalom harcait, nyomorgatását vagy a háborúkat. Ergo, a hippiknek volt igazuk, akik a háborút ellenezték és a szerelmet hirdették.

Sajnálom, hogy ezen ismerhető és felismerhető történelmi tények ellenére a KDNP ennyire köcsög, hogy szinte középkori faszságokat hisznek aktuálisnak, reálisnak. Magukról rajzoltak csak kórképet - egy szép nagy fasz rajzát az önhittségtől párás parlamenti ablakukra. Inkább kussoljanak mindazokról, amiről fogalmuk nincsen, csak képzelgéseik. Jobb lehet e nemzetnek, minden bizonnyal - a jövőben, mert hogy az eddigi kormányzati teljesítmény a száradt lószart sem közelíti hatékonyságban. Hazudni hazudtak eleget, csak éppen az élet kérdéseinek, kihívásainak megoldásához az csak lófasz, nem egyéb. Szép estét:)

Szólj hozzá!

Címkék: utazás drog te lsd heroin hétköznap híresek


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr986988443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása