HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2015.08.09. 17:25 Mr. Waszabi

Az élet több

Több annál, mint amit mások engednek vagy igyekeznek számodra, mint élhetőt eladni. A hegymászónak, vagy a szörfösnek az a lényeg, az tölti ki. De legtöbbünk nem egy pálcán van kitűzve az élet nagy céllövöldéjében - én sem. 

És még is, a többség címke mögé besorolt maradék kénytelen viselni a címkét - csak mert a mindenkori mainstream divat első 3 helyezése nem elégíti ki igényeit, vágyait. De, a jó hír, hogy bár sokan és naponta változóan akarnak diktálni különböző szálakat, hogy te azt szeresd, abban legyél jó, amit ők traktálnak neked naponta, mint az egyisten csalatkozhatatlan szupertablettában való inkarnálódása - azaz, válj olyanná, mint ők, ráadásul pillanatnyi elképzelésük mentén erőltetett elképzeléseik mentén -, azért mégis csak az a jó emberi bölcsesség, ha azt teszed mindenkor, minden pillanatban, amit neked kéne, érzés és értés szerint. És, ha épp nem kell neked az a szar, amit rád akarnak sózni, akkor nemet mondasz rá. 

Nincs hiba ebben - harmadnap már a fasorban sem lesznek ezen 3 napos divatdiktátorok, akik valami furcsa véletlen folytán negyednapra már a fasorban sem lesznek - illetve nem furcsa véletlen folytán, hanem mert csak elmentek a süllyesztőbe népítélet következményeként. És akkor égsz magad előtt, ha hittél nekik. Szóval, inkább légy önmagad, akkor is, ha épp nem neked álla zászló, ha kirekesztve érzed magad. 

Aláfestésként ajánlom az Intim Torna Illegál-t hallgatni. Kurva jó. Az életben az őszinte dolgokban nem csalódik az ember. Ez már csak ilyen. De, a zenei ideálok mind lent kezdik, mindenkor - őszintén, saját magukat adva az üzlet kísértései, később könyörtelen diktátumai nélkül. De végül egy szinten mind elkurvulnak - mert ők is csak emberek. Ezt sose felejtsd el - mert ma is így van, így működik. Az ember akkor adja el őszinte, eredeti önmagát, amikor megfoghatatlan ajándékát eladható porciókba kezdi csomagolni, hogy kompatibilis legyen akármilyen eredeti termése a tömegek számára. Nagyjából. Így van ez a Beatles óta a könnyűzenében, kivétel nélkül. Vagy a filmszakmában. Nagyok kevés a kivétel. 

De, a címre visszatérve: ha tombolnál - tombolj. Ha szomorkodnál - szomorkodj. Ha segítenél - segíts. Ha szeretnél - szeress. Ha adnál, csak úgy, mert jó napod van - adj valakinek valamit, hogy jó napja legyen. Egyszóval - légy az, akinek mindig is, minden pillanatban lenned kéne és lenned kellett volna: csak egy ember, aki önmaga :)

Szólj hozzá!

Címkék: élet célok boldogság energia ember önismeret


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr357694042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása