HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2015.08.18. 13:17 Mr. Waszabi

Ó, bazmeg!

Az ember vágyna értelmes nők társaságára. Csak valahogy ritkul ez. Még az értelmesebbje is elcsúszik a saját egoja által eldobott banánhéjon - ismételten, semmit nem tanulva a korábbi fiaskókból. Nem a gondolatok mennyisége számít, hanem, hogy ami felmerül, az változtat-e a valóságon, közelebb visz-e céljainkhoz, vágyaink beteljesüléséhez. 

Ha nem visz, akkor annak az is lehet oka, hogy a vágyak önösek, nem paríroznak az élet akaratával, szándékával. Ez még nem merült fel? Elhiszem. Az ego ugyanis saját magát védi, nem pedig a teljes ember érdekei szolgálja. Csupán rohadt rabszolgatartó, akinek egyetlen célja, hogy őt kiszolgáld, minden erőforrásoddal. Ezért nem szabadulhatsz tőle, s nem is lesz jobb életed, amíg valóságnak hiszed, amit ő diktál. És mivel a szeretet ellenében hat, leginkább annak legfőbb ellensége. És mindemellett párt keresel? Akit szeretnél és akiről szeretnéd, ha szeretne? És nem jött össze eleddig? Nos, ennek legfőbb oka, hogy egod lefaragása, háttérbe szorítása, mely tudatod, akaratod függvénye, nem kapott kellő figyelmet, sem aktivitást eddig. Ezért kapod visszatérőleg azt az élettől, amit magad is nyújtani képes vagy. Légy akár férfi, akár nő. Bár inkább e fogalmakat azon állapotodra alkalmaznám csak, amikor már képes vagy túllépni tudattalan egod negatívumain. Addig csak aspiráns vagy, kamasz egy akár 40 éves testben, szerintem.

Az emberiség degenerációjának alapköve a fogalmak relativizálása, jelentéstartalmuk elferdítése, torzítása. A manipuláció alapja ez. És azt tudjuk, hogy aki manipulál, az azért teszi, mert nyíltan, szemtől szembe nem képes érdekeit érvényesíteni más ember felett. Ennek legeklatánsabb példája a házasság. Nem részletezem, miként manipulálja a nő a férjét és fordítva. Nem is akarom tudni, közöm nincs hozzá - mert nem épített soha semmit, és ma sem épít. Akit manipulálás szándéka vezet, az rohadt szemét, már alapjáraton is - sosem fog tudni sem boldog párkapcsolatot, sem boldog életet építeni. És nem is érdemli meg, gondolom. Pecsenye illatáért a pénz csörgése a méltó fizetség. 

Az a nagyon gáz, hogy ezt nekem 2015-ben le kell írnom, afféle iránymutatásként - miközben sokan sopánkodnak, hogy az élet szar, nem adja meg nekik, ami járna. Annak ellenére, hogy értelmük, érzelmi intelligenciájuk megvolna a jobb élet megvalósításához, csak éppen lusták - ugye az ego, amely mindig maradásra bír, arra, hogy ne változtass, jó ez így neked, ahogy van, hisz nézz csak körül, a többi hülye sem csinál semmit saját érdekében. Há, ha neked ez meggyőző érvelés, akkor nyugodtan fuss még pár kört. Csak arról ne feledkezz meg, hogy van valaki, aki rád vár, saját alkalmatlanságod okán, és aki magaddal együtt szopatsz. Elgondolkodtató ezek mellett, amikor kimered ejteni a szeretet szót, meg ígérni mersz olyan dolgokat, amikről azt sem tudod, mit jelentenek. 

Nos, nem az élet szar, csupán te. Lehet kezdeni gondolkodni - nem árthat, ha jutni is akarsz valamire. Az alaptalan reklamációk tömkelege nem fog hozzá segíteni a célhoz, legfeljebb még sikerül ámítani magad egy darabig, hogy hát nem jó, de azért kevésbé szar vagyok, mint mások. De a boldogság valójában a tiéd kéne legyen, amihez másoknak nincs közük, se ráhatásuk. Viszont neked is ketyeg az óra, időd véges. Bármi, amit elérhetsz, rajtad múlik, senki máson, hogy eléred-e vagy sem. De hogy ehhez fel kell hagynod a szarkenéssel, a csapatostul pisilni járással, ön-infantilizálással, ez bizonyos. 

Ha nem írsz hülyeségeket, én sem írok ilyen vitriolos kritikákat. De ehhez neked kell elkezdeni gondolkozni. Az kevés a boldogsághoz, ha az ember szépen, érthetően meg tudja fogalmazni mondandóját - a változások a cselekvésből erednek. És ha többet írsz, mint amennyit cselekszel, akkor valami nem stimmel. Gondolkozz, az segíthet - rajtam is, nem mellesleg, mert várok, esetleg pont rád. Ez ugyanis kétszereplős játék - amiben elég, ha az egyik fél le van maradva, nem érti a lényeget - kibasz a másikkal is - nem értik egymást, vagy értik, csak nem képesek elfogadni egymást egyik vagy másik egója korlátai miatt. Nem szép baleset - főleg, ha utóbb rádöbbensz, hányszor ott volt a lehetőség az orrod előtt, de te mind elmulasztottad - csupán az egod  miatt. Rajtad áll tehát bármi, senki máson. Azon persze majd ne sértődj meg, még ha megteszed is a fentieket, hogy később valaki más részéről visszakapod mindazt az idiotizmust, amit te korábban tanusítottál - csak szégyellni fogod magad, és akkor érted meg, mennyire komolytalanul éltél, mi mindent pazaroltál az ego miatt. Az élet igazságos, mindig - azaz, sosem rosszindulatú.

Szólj hozzá!

Címkék: kamu férfi siker hazugság boldogság párkapcsolat ember igazság boldogtalanság sikertelenség


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr727715214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása