HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2016.03.02. 21:01 Mr. Waszabi

Bárkinek bármit - ma már így vagyok vele

Akármit is kívánsz - részemről ok. Azért, mert senkivel nem akarok semmilyen konfliktust. Mert van elég baja az emberiségnek enélkül is. 

Számomra mindegy, hogy kiből, miért, kinek van elege. És azért is mindegy számomra, mert ők ezt így gondolták. Nekem az a nehéz, hogy megértsük, ki miért nem tesz, gondol úgy, ahogy azt "normális" emberi értékrend szerint egyesek várják. Az a nehéz, hogy miközben magunk fajta beállítottságú, építő szándékú emberek ezen értékrend szerint igyekszünk alakítani életünk folyamát, nos, aközben, annak ellenére el tudjuk fogadni, hogy mások másképpen törekszenek a maguk, általunk nem értett, érteni és azonosulni vele nem akaró szemléletünk ellenében. Azaz, hogy mi miért, minek hiányában nem tudunk krisztusivá válni. A két szemlélet között értelemszerűen konfliktusok, feszültségek keletkeznek. A nonplusz mínusz, hogy mindez 2 ezer éve leíratott a Bibliában, és nem hogy nem cáfolta meg mindezeket az azóta megtett emberi történelem, de igazolta minazt. 

Itt jön képbe Krisztus, aki sok, átlagemberek számára érthetetlen ukázt adott az embereknek - ami nem mindegy, hogy pont a konfliktuskezelésben olyan bölcsességeket osztott meg 2 évezreddel ezelőtt, amelyeket ma sem érez magáénak a tömeg szemlélete, ám látványosan bizonyosodik be épp a napjainkban, hogy bizony, neki volt igaza.

Mik is a ma problémái? A politikusok hazudoznak, lopnak, igazságtalan törvényeket hoznak - mit is mond a 10 parancsolat emberi viselkedésről szóló 5 parancsolata? Ne ölj, ne lopj, ne hazudj, felebarátod feleségét s bármijét meg ne kívánd, felebarátod ellen ne tégy hamis tanúbizonyságot. Nagyjából, mert ezek csak az emberi viszonylatokra adott utasítások - az Isten-ember viszonyra kiadottakat most nem tárgyalom, de azért lehet sejtésed arról, hogy van összefüggés a kettő között.

Ha ma körülnézel, mit látsz, mik az emberiség legfőbb problémáinak okozói? Mindazon tiltások áthágása, szinte megideologizáltan ellenszegülve, amiket a 10 parancsolatban rád rótt Isten az említett 5-ben. 

És még Isten  hülye? Vagy nem is létezett sosem, csak elborult agyú hívők fejében? Ezek is csak emberi hazugságok, olyan témákban, amikben az ember mindenkor elesett - csak aztán megtanult inkább hazudozni vétségeiről, mintsem gerincét erősítendő, megtartásukra törekedett volna.

Nekem csak az üt szöget a fejembe ezzel kapcsolatban, hogy ha tényleg az ember kamui az igazság, akkor hogy a fenébe válhatott valósággá mindaz a kár, negatív cselekmény s mindazok következményei, pont úgy, pont olyan s akként károsan, mint ahogy a Könyvben megíratott 2000 évvel ezelőtt?

A válasz nem bonyolult szerintem. Valakik mindig hazudtak az említett időszakban, valaki hazudik ma is, folyvást. Tekintve, hogy a Biblia minimum 1500 éve változatlan formában és tartalommal létezik a mi kultúránkban, nos, igen valószínűnek látszik, hogy az emberek hazudtak, hazudnak ma is, s nem Jézus Krisztus. 

Remélem, nem én kérek elnézést e gondolatsorért. Nincs benne semmi negatív, csak pozitív, előrevivő. Nehéznek találod megfelelni neki, megcsinálni ösztönös törekvéseid ellenében? Ellentéteket, ellenállást szül benned a gondolat is, hogy alkalmazkodnod kéne? Nos, ez rólad szól. És a döntéseid is, senki másról.

Ezért gondolom, hogy nem nekem kéne kérni elnézést e sorokért. Sem a botránykőért, sem emberiességet számon kérni, holmi majdnem földönkívüliként az embernek született, de örökletesen elfajzott emberek megmagyarázásaiért. Nem érzem jogosnak az ellenvetést idióták tévedéseinek mellémagyarázásaiért - Darwin magyarázatai nem válaszok az emberiség valódi kérdéseire, és soha nem is lesznek azzá - mert nem tudnak azzá lenni.

Ha még is én tévedek ezen számon kéréssel, akkor Isten majd lecsapja a fejem - te pedig örülhetsz azon a napon. De, mivel eddig nem tette, úgy vélem, nem én járok tévúton. Bátor vagyok - bepróbálkozom - hátha nekem jön be. Ha mégsem így lesz, akkor az elnézést kérést, beismerést is olvashatod majd e blogon - vagyok ennyire hű magamhoz - mindig igazat mondok és teszek, nem sunyulok :)

Szólj hozzá!

Címkék: biblia újszövetség bűn degeneráció hazugságok


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr768433336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása