HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2016.08.14. 07:47 Mr. Waszabi

Üres emberek, üres életek - vendégposzt Moncsitól

Az életünket alapvetően meghatározza a szeretet és az érzelmek. Nem ezek megléte, hanem ezek erőssége. Nem az, hogy minket szeretnek, vagy nem, hanem az, hogy mire vagyunk mi képesek. Mennyire tudunk örülni dolgoknak, mennyire tudunk szeretni, gyűlölni, vagy bármilyen érzelmet érezni. A szeretet érzése jelen van családtagokkal kapcsolatban, barátokkal, vagy akár a szomszéd nénit is szerethetjük. Amit nem tehetünk: nem szerethetünk mindenkit, mert az nem igazi szeretet. Mégis legegyszerűbben a szerelem érzésén keresztül lehet megfogni.

Vannak emberek, akik nagyon erős érzelmekre képesek. Nagyon tudnak szeretni, nagyon tudnak gyűlölni. Ezeknek az embereknek a szívük tele van szeretettel, amit nem félnek megosztani. Ők nem félnek adni, és tudnak is. Nem félnek kimutatni az érzéseiket. Nem félnek attól, hogy mások mit gondolnak, nem félnek önmaguk lenni. Vannak céljaik, és küzdenek is, hogy elérjék.

Van az embereknek egy másik csoportja, akik nem képesek nagy érzelmekre. Silány, felszínes érzelmeket mutatnak, nem képesek kötődni másokhoz. Ezek az emberek ugyanígy élnek. Silány, felszínes életet élnek, ahol a külsőségek fontosabbak mindennél. Ők nem képesek harcolni a vágyaikért, mert nincsenek valódi vágyaik. Csak sodródnak az élettel, és amikor meglátnak 1-1 lehetőséget, kihasználják. Legyen ez egy munka, egy ember, vagy bármi, ami az ő céljaikat szolgálja.

Sajnos van az embereknek egy harmadik csoportja is. Ezek az emberek nagy érzelmekre lennének képesek, de neveltetésük, a társadalmi elvárások vagy félelmeik, vagy egyéb okok miatt nem tudják használni ezt a képességüket. Bezárják a szívüket, és csak silány, felszínes érzelmeket éreznek.

Hogyan éljük meg a kapcsolatainkat?

Kezdjük a kis érzelmekre képes emberekkel. Az ő esetükben két ember nagyon könnyen egymásra talál. Ők nem keresnek szerelmet, megszeretik időközben a másikat a maguk módján. Tökéletes párt tudnak alkotni. Nincsenek nagy érzelmek, nem nagyon zökkenti ki őket semmi a világukból, nincsenek nagy veszekedések. Kialakítják a közös, mindenkinek saját érdekét képviselő kapcsolataikat, és ennyi elég is nekik. Szépen csendben, egyszerűen élik mindennapjaikat. Nincs nagy elköteleződés, emiatt a hűség és a megbízhatóság is kérdőjeles, de miután mindketten hasonlóak, jól élhetnek egymás mellett. Sok ilyen ember van, könnyen találnak párt.

Nézzük most azokat az embereket, akik nagy érzelemre képesek. Ezek az emberek csak és kizárólag akkor tudnak boldogok lenni, ha olyan embert találnak, aki szintén nagy érzelmekre képes. Számukra nagyon fontos a szerelem, és nagyon fontos a „kémia”. A mai világban kevesen tartoznak ebbe a csoportba, és ha a fontos „kémiát” is hozzáadom, ők azok, akik nagyon nehezen találják meg a párjukat. A legtöbb szingli ebből a csoportból kerül ki. Abban az esetben, ha megtalálják a párjukat, fantasztikus, izgalmakkal teli kapcsolatot tudnak kialakítani, ahol a szeretet mindent felülír. Mivel mindkét ember nagy érzelmekkel rendelkezik, így a heves veszekedések is jelen vannak a kapcsolatban, mégis mindketten erősen kötődnek a másikhoz. Jellemző a hűség kettőjük között, hisz a kötődés olyan erős, hogy harmadik ember nem tud beférkőzni. Csodálatos szerelem és csodálatos élet vár két ilyen emberre, igazi társai lesznek egymásnak. Ezek az emberek, ha olyan párt találnak, aki kevés érzelemmel rendelkezik, az számukra egy halálos ítélettel ér fel. Pont azt nem kapják meg, ami élteti őket, az érzelmeket. Emiatt a düh, harag előtérbe kerül, és egy ponton kitör. Ebben az esetben a szakítás egy bombatámadással is felérhet. Az eredmény hasonló akkor, amikor a harmadik csoportba tartozó emberrel találkoznak, csak a bomba robbanása lesz nagyobb.

És mi a helyzet azzal a harmadik csoporttal?

Ők az igazi vesztesek. Ők azok, akik nem találnak megnyugvást, és nem találnak boldogságot. Ők pontosan úgy élnek, mint akik csak kis érzelmekre képesek, de a szívük mélyén ennél sokkal többre vágynak. Nagy érzelmeket szeretnének, de mégsem képesek a nagy érzelmeket befogadni. Nagy szívük van, de mivel bezárják, belül üres. Ezt az űrt nem képesek feltölteni. Silány, kevés érzelemmel rendelkező kapcsolatot keresnek, kevés érzelemre képes emberekkel. Majd, mikor találnak egy ilyet, mégis üresnek érzik. Nem számít, hogy egyedül vannak, vagy kapcsolatban, folyton magányosak, mert a szívük üres. Ezt az űrt kényszercselekvésekkel pótolják, lényegtelen dolgokat napi rutinná alakítanak, és abba kapaszkodnak, ahhoz ragaszkodnak. Számukra elsöprő élmény találkozni egy olyan emberrel, aki nagy érzelmekre képes. Ideig, óráig elragadja őket az érzelem, hisz ők is képesek rá, megtelik szívükben az üres rész. De a legtöbben ettől megijednek, és gyorsan visszatérnek a napi kényszer rutinjukhoz, és elmenekülnek. Visszamennek a saját, kialakított kényszerűen silány világukba, és keresnek maguk mellé ismét felszínes embereket. És persze ismét nem lesznek boldogok, de a miértjét nem értik meg soha.

Hogyan néz ki a társadalmunk? Melyik csoportba mennyien tartoznak?

Feltételezzük azt, hogy alapvetően az nagy érzelemre képes emberek és a kevés érzelemre képes emberek fele- fele arányban léteznek /léteztek/. Ez így rendben is lenne, hisz megvan az egyensúly.

Sajnos a mai világban a társadalmi elvárások, a neveltetés, a stressz, csalódások, a napi problémák sok olyan embernek bezárják a szívét, aki nagy érzelmekre képes. Így ennek a csoportnak a nagy része átállt a másik oldalra. Ők azok, akik nem tudnak boldogok lenni. Együtt élnek felszínes emberekkel, de folyamatosan üresnek érzik az életüket. Emiatt nem képesek igazi szeretetet adni sem párjuknak, sem gyermekeiknek. Így a családok nagy részében nem kevés érzelem, vagy szeretet van, hanem egyáltalán nincs. Mégis legtöbben maradnak ebben a helyzetben, és nevelik így gyermekeiket.

Pontosan ez az, ami pedig a mai fiatalságot meghatározza. A fiatalok, sokan felnőnek szeretet nélküli családokban, ahol valójában nem is figyelnek rájuk. Majd összekerülnek szeretet nélküli fiatalokkal, gyerekekkel. Magukkal húzzák azokat is, akikben alapvetően kevés érzelem lakozik. Szépen kialakítanak maguknak egy számukra élhető, deformált, drogokkal és szexszel teli életet már fiatalon. Mivel ezek a fiatalok nagy számban léteznek, így szinte általánossá válik az általuk kialakított erkölcstelen világ, melyet értéktelen ideák határoznak meg.

A mai társadalmunk legnagyobb vesztesei a gyerekek és a fiatalok, de nem sokkal kisebb vesztesei azok az emberek, akik bezárt szívvel élnek, vagy azok az emberek, akik nagy érzelmekre képesek, de a társadalmi eltolódás miatt nem találják meg párjukat. Ebből adódóan szerencsésnek nevezhetjük azokat, akik felszínes érzelmekkel rendelkeznek, hisz ők pontosan azt kapják, amire vágynak.

Te melyik csoportba sorolod magad?

/Szerző: Moncsi/

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény élet család férfi emberek társadalom szeretet szenvedély női gyűlölet érzelmek üres moncsi


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1010409026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása