HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2019.07.02. 10:31 Mr. Waszabi

Szemlélek

Nagyon nehéz dolog az életszemlélet. Sokan akarnak például Isten háta mögé bújva élni. Citálják a Szentírást, törvényeket alkotnak maguk számára annak mentén. Anélkül, hogy megértenék: aki erre a földre született, az nem mérheti magát csupán mennyei követelményekkel. Mert itt van, és emberré lett, tehát hordozza az emberi gyarlóságot. Magam is hordozom, innen tudom.

De Isten sosem mondott semmi dehonesztálót ránk, itt létező emberekre, ezt sem szabad elfelejteni. Embernek lenni felelősség. Isten kísérleti nyulai vagyunk gyakorlatilag. Egy dinamikus kísérlet, amelyben  nem korábbi elképzelések által diktált szabályok uralkodnak, csak mi, emberek szeretnénk korábbi neveltetésünk, nevelt szabályok mentén illeszkedni. De ez pont az elébbi ellentmondás miatt nem sikerülhet.

Én mind e mai napig bízom Istenben. Hogy jól csinálja, amit. Mert, ha engem ki tudott hozni a saját szaromból, akkor bárkit ki tud, bármikor. Nem vagyok buta ember, felfogom, hogy csak az tud bármit művelni, pozitív eredménnyel itt, aki ért is ahhoz, amit művel. Gondolom, ebben nincs vita.

Nos, Isten is ilyen személy. Van benne egy csomó lehetőség. Sokkal több, mint egy emberben. Elég arra gondolni, hogy amikor megteremtette az embert, nem mindjárt látta, hogy kell mellé egy nő is. Hanem először állatokkal próbálkozott. Igen, mert ő egyedül volt és van régóta. És eredetileg úgy képzelte, majd az ember lesz az ő megfelelő társa. De, mivel picit túlbonyolította teremtését, nem vette észre, hogy a teremtményének más igényei is lettek.

Amikor észrevette ebbéli tévedését, akkor korrigálta - megteremtette a nőt. És még szerencse, hogy így történt, én férfi fejjel ma ezt mondom. Mert micsoda csodát mulasztottunk volna itt mi lent, ha ez nem történik meg :)

 

Arra szeretnék rávilágítani, hogy amit ma is kereszténységnek képzelnk, öröklötten, nos, az sosem volt az.

Isten megteremtette az embert és észt és érzést is adott belé. Meg önállóságot is. Nem véletlenül. Azért adta, hogy felnőjünk Őhozzá. Egyelőre ez nem sikerült nekünk. Pedig lehetne, mert a lehetőség ma is fenn áll.

 

 

 

 

 

 

4 komment

Címkék: dilemma isten kereszténység


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8414729555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pandamedwe 2019.07.04. 10:25:58

Isten egyetlen mentsége, hogy nem létezik:-)

Mr. Waszabi 2019.07.10. 19:46:42

@Pandamedwe: mindenki a szerint gondolkodik, amennyit ismer a világ egészéből.
Ebben a kultúrában alapvetően Isten = valamelyik egyház tanítása.
Ám ennél sokkal több is lehet, ha az ember el tud szakadni a hagyományos tanításoktól.

Nem véletlenül nem reklamálok azért, ha valaki csak addig lát e témában, amit tanítottak neki. De. A blog összes bejegyzése végül kiadja - még ha lóugrásban is -, hogy mi kell ahhoz, hogy többet láthass a világ egészéből, mint amit tanítottak neked. Vagy akárkinek. Ez a blog erről szól. Vesd össze a mottóval, és talán inspirálni fog :)

Mr. Waszabi 2019.07.11. 19:36:50

Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akkor,amit gondoltam. Elnézést kérek

Mr. Waszabi 2019.07.11. 19:36:50

Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akkor,amit gondoltam. Elnézést kérek
süti beállítások módosítása