HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2013.03.02. 20:49 Mr. Waszabi

Új szelek fújnak - avagy az ezotéria kora

Matolcsynak vannak sejtései. Valóban, tényleg a változások korát éljük, ez zajlik épp. Azonban van különbség aközött, hogy valaki a változások konkrétumainak visszacsatolásából ismeri meg az új valóság tényeit, vagy megpróbálja régi gondolkodása szerint erről alkotott elképzeléseit ráerőltetni a jelen valóságra. Nagy hiba, kurva nagy hiba. Mondhatnám butaság, de ezzel nyilvánvalóvá tenném egyben, hogy a leendő géniuszunk, jegybank elnökként egy nagyon szimpla gondolkodású, buta ember. Most tekintsünk el a saját maga által bizonyított tényektől, mik szerint valóban az. Érző lélekként arra fókuszálok, hogy emberi mivoltában ne bántsam meg őt. Tényleg, hisz igazán nem vagyok rosszakarója senkinek.

Szóval, Matolcsy legnagyobb tévedése, illet az új valóság általa ignorált jelentős része, hogy ez az új valóság elsősorban a hazugságot ítéli meg az igazsággal szemben, utóbbi javára. Ha valaki nyitott szemmel jár a ma hétköznapjaiban, érzékelheti, hogy minden hazug lebukik. A doppingoló sportolóktól kezdve a LIBOR csaló bankárokon át a jelen magyar politikusaiig. Azaz mindenki, színre, társadalmi rangra vagy abban betöltött címére való tekintet nélkül. Ergo, Matolcsynak is lesz elszámolni valója az elmútt3évvel. Nem, nem most azonnal. Az élet nem türelmetlen, akárcsak az EU. Nem akkor reagál az orbitális hazugságokra, csalásokra, amikor azok megtörténnek s elkövetői várják, hogy a megtéveszetndő ellenség lecsapjon a feldobott labdára. Jól láthattuk, hogy az elmútt3évben sem akkor csapták le a labdát, amikor az Orbán vezette kabinet azt várta, hanem 5x később. Akkor, amikor ők már nem is számítottak rá, s a győzelmi táncot rég eljárták vélt sikerük felett.

Szóval, nagyon buta ember az, aki józan paraszt számára is könnyen beazonosítható hülyeségeket cselekszik, mond egy ország gazdasági minisztereként, majd, még mielőtt az általa keltett cunamik hullámait megvárná, az általa vélt dicsfénye csúcsán beül a jegybank elnöki székbe. 

Mert kb., mintha az inkvizíciónál jelentkezne önként és dalolva vádolván magát eretnekséggel. Ami biztos, hogy ítélet fog születni. Csak az nem tudható, hogy ő ezt miként fogja kezelni. Szar ám, amikor hülye az ember valamihez, akár 12 pár rendőrcsizma, és kerékbe törik saját hülyesége okán, nyilvánosan, főleg, ah gazdasági miniszterként már tapasztalhatta, hogy az általa leszart pénzvilág miként vélekedik az általa ezoterikusnak mondott pénzügyi szemléletről. Általa mondottnak nevezem, mert őt még az ezoterikusok is megtagadják, annyira hülye ahhoz is.

Apropó, kerékbe törés. Akinek ez a kifejezés nem mond semmit, azok számára ecsetelem, hogy a kerékbe törés azt jelenti, hogy a delikvenst rákötözik egy vízszintesen forgó küllős kerékre, azt megforgatják vele együtt s közben cséphadarókkal ütik, ahogy csak bírják az ítélet végrehajtók. Nem tudunk olyan emberről, aki ezt túlélte volna. Nos, Matolcsy önként jelentkezett az áldozat szerepére, szerintem az esélytelen tudatlanok békés nyugalmával. Ami biztos - ezt volt jegybankosként mondom - , hogy a nemzetközi bankközi, jegybankközi piacon semmire sem fog menni az eddig megszokott hazugságaival. Ugyanis új, más környezetbe került tegnapi kinevezésével. A számok szigorú világába. Ezt a pályát Orbán is eltévesztette, elég alaposan.

Emlékezzünk, Járainak is csak pénzügyminiszter korában volt nagy a pofája a jegybankot illetőleg, viszont jegybank elnökként szopott, mint a torkos borz. A végén örült, hogy letelt az ítélet. Nem mellesleg, pont az ő elnöksége alatt adósodott el a magyar lakosság és cégek, önkormányzatok devizában, nem Simor alatt. Figyelem, 2001-2007 közti időszakról van szó.

Talán ez a jegybank elnöki élmény érlelte meg Járait, hogy az elmúlt két évben azért józanabb hangot üssön meg gazdasági témákban, mint azt a miniszterelnök bizalmasaként elvárta tőle Orbán. Nincsenek véletlenek. Gondoljuk meg, hogy ha Járai, aki az első Orbán kormány fél-karizmatikus pénzügyminisztere, majd a miniszterelnök bizalmasaként jegybankelnöke is lett, szóval, ha ő emel szót a jelen Orbán kormány gazdasági tervei, lépései ellen rendszeresen, nos, hogy akkor mekkora ostobaság lehet valójában, amit Orbán/Matolcsy kettős favorizál. Nem én mondom, Járai mondja.

Egyszóval: Isten hozott a jegybank elnöki székben, kedves Matolcsy elvtárs. Ha eddig még nem derengett volna, mindenki a saját egoja áldozatává válik idővel. Ha nem tudja felismerni, mikor kéne nemet mondania. Szar élmény ám, amikor valaki vágyik a sikerre, az szakmabeliek elismerésére, ám csúfos kudarcot vall nyilvánosan. De általában ez az önfényező, önző, akarnok emberek sorsa. 

Az ezotériát pedig nem kellett volna idekeverni, nyilvánosan. Az ezotéria hathatósságát a megvalósítottak tudják bizonyítani. Ha valaki előre iszik a medve bőrére, ami valójában egy ázott kutya, az nagyon nagyot ég - és ezt csak saját hülyeségének köszönheti, nem a nemzetközi összeesküvőknek. Ezért nem keverem én sem - sokkal kisebb szinten - az ezotériát a matekkal. 

A fentiektől függetlenül, emberként: sok sikert, jegybank elnök úr:)

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság elnök jegybank matolcsy


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr235113672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása