HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2013.11.25. 22:33 Mr. Waszabi

Orbán hülyére vesz - vedd észre

Tök normális ember vagyok. Élem az életem, amióta csak eszemet tudom. Ez nagyjából 1986 óta van így. Akkor lettem 18 éves, és az akkori szokások szerint - nem tovább tanulóként - dolgozni kezdtem. Sokkal többet tanultam azóta a gazdaságról, mint Orbán Viktor, aki egyetem után politikus lett és azóta is csak az. Értem ezalatt, hogy ő sosem dolgozott, se jogászként, se semmi másként, amit te vagy én muszáj voltunk véghez vinni, az elmútt20évben. Eszed legyen tehát, amikor őt hallgatod ma a munkáról papolni. Akkor, amikor arra gondolsz, hogy vajon ki tudja jobban a gazdaságot: te, aki műveled azt a gyakorlatban, akármely szinten, vagy az a politikailag önkinevezett bohóc, aki sosem dolgozott egyetlen percet sem? A döntést rád bízom. Remélem, van eszed és használod is. 

A válasz nem nehéz, azt gondolom. Orbán csak képzeleg, legfeljebb, de valós teljesítményt nem tud felmutatni e 20 év alatt. Ez tény, nem vélelem. Hogy te ezt figyelembe veszed-e vagy sem, nos, az a te felelősséged. Mármint embertársaiddal szemben, azaz velem szemben is. Orbán le van szarva, nagyjából, nem fontos. És az általa választott prominens tisztviselők is, mint Lázár, Kósa, vagy Szíjártó. Mint gazdasági szakember mondom, hogy Szíjártónak semmilyen reputációja nincs, nem hogy a magyar gazdasági életben, de a nemzetköziben pláne. Pedig elvileg közgazdász végzettségű a szentem. Egy senki, akinek budapesti közgáz diplomája van, aztán slussz. Mármint a valós teljesítmény tekintetében. Akárcsak Matolcsyé.

Sok ilyen ember él s ténykedik e országban, csak mondom. Csak a többiek többsége nem akar gazdasági szakértőnek tűnni, ez a különbség közöttük. Orbánnak és Lázárnak még ennyi gazdasági képzettsége sincsen, ők jogászok ugyanis. Azaz, matekot nem tanultak egyetemi szinten sosem, és ez sajnos látszik is gazdaság poilitikájukban. Matolcsy ugyan tanulta, de nem tanulta meg, és ez sajnos tőle látszik is az unortodoxiára tett törekvéseiben is, csupán annyi a gazdaság teljesítménye ténykedései nyomán, mint azt tanulmányai és saját esze nyomán képes volt folt felfogni a valóságból, többre nem. Láttuk mindezt - bizonyíték, nem ígéret.

A kommunizmus ellen beszélnek olyan emberek, akik maguk itt és most az államkommunizmust élesztik újjá. Ha 40 feletti vagy, akkor tudod, hogy miért mentünk 25 éve Bécsbe bevásárolni tömegesen. Azért, mert itt nem volt az, amire szükségünk volt akkor. Értsd, a kommunizmus lájtos évei sem tudták biztosítani ellátásunkat a kor igényei szerint. Kádár is azért engedte ezt utolsó évei alatt, mert belátta. Most meg nyelvedet Orbán seggébe dugod, bízva az államkommunizmusban, holott a Kádári kapitalista-szocializmusnál rosszabbat hirdet számodra ma? Eszedhez térjél már, az még a tiéd. Ne legyél hülye, ha így jobban érted. 

Nem, nem nyúltam mellé. Nem vagyok sem hülye, sem szocialista. Pont olyan kapitalista vagyok, amiként azt a 80-as évek végén felismertem, hogy szükséges annak lenni a normális emberi létezéshez. Mármint, a normális emberi létezéshez. Akkor, amikor Orbán Viktor még senki sem volt ebben az országban. Vagy még annál is kevesebb volt. És persze, akkor még ő sem gondolkodott másképp ezek felől, ezt csak 5x később merte megengedni magának. Ha mindezek felől hazudni mernél, akkor pont úgy váglak pofán képletesen a szívlapáttal, visszakézből, ahogy azt bármely magyar paraszttal tette bármelyik hatalom, mindenkoron - ez is privilégiumom az előbbieknél fogva. Ott voltam, megéltem mindazt, amiről Orbán ma mást hazudik. Erkölcsileg van hatalmam rajta, merthogy mindenkor megfizettem a szükséges árát a társadalmi-gazdasági átalakulásnak, azért. Munkával, fegyverrel, adóval, mikor mivel kellett épp. Mindben odatettem az ország asztalára, amit kellett. De biztosan nem amiatt tettem, hogy azt utóbb holmi Orbán, Lázár féle élősködő manipulátorok félreértelmezzék, másként tálalják - számodra, hazugságként. Erre egyenesedik fel középső ujjam, és fel is mutatom.  

Nem érdekel, hogy apád nevében hazudsz-e most, vagy a sajátodban, ezt leszarom.  Azért, mert dolgoztam, alkalmazkodtam, adót fizettem mindvégig ezen évek és politikai hazugságok alatt. Beleértve a jelen Orbán kormány ténykedéseit is. És ma azt mondom ismét, hogy bekaphattyák. Csak úgy, mint 15 éve mondtam az első Orbán kormánynak. Csak akkor többen voltunk abban elhatározottak, hogy menjenek. Hogy kapják be a gázcsövet, simán, nyugodtan, senki nem fog zavarni ez az apropó. Senkit nem érdekel ugyanis, hogy egy álmodozó csapat mit is képzel arról, amiről nem képzelgéseinek, hanem egyértelmű tudásának kéne léteznie. Mert a zemberek valóságát az alkotja, ami van, nem pedig a politikusi hazugságok, ígérgetések. 

Tény. Az Orbán-kormány ígérgetései 2014 áprilisában semmivel sem fognak több tényt igazolni, mint akár 3 éve, vagy akár most. Aki az állam szocializmusban akar hinni, az 25 éve is echte kommunista volt és ma is az. Nem több, nem kevesebb, tehát. Hogy az államkommunizmust Mr. Kádár vagy Mr. Orbán valósítja meg itt, az mindegy, a lényeget tekintve: biztosan nem ezt akartuk 1988-89 idején, akár jobbioldaliként, akár baloldaliként.  Ez biztosabb annál, mint hogy Orbán Viktor fiúnak született.

2013-at írunk ma Magyarországon. És ősz van. Ezen közben Orbán arról nyilatkozik épp, hogy az energetikai szektort, ha azok tulajdonosai visszaadják az államnak a rájuk gyakorolt kormányzati adónyomás okán, akkor reprivatizálni fogják azokat. Azaz, nagyjából arról szól a történet, hogy Orbán törvényi nyomással elveszi azoktól a tulajdont, akik versenyben megszerezték azt, majd újra osztja azt azok között, akik közt ő megfelelőnek gondolja. 

Utóbbiról nem láttunk semmilyen kormányzati prezentációt. Azaz, nem lehet tudni, mik a kormányzat valódi szándékai. 

4 komment

Címkék: orbán fidesz hazugság átverés diktatúra


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr25526430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amadeus62 2013.11.25. 23:00:28

Üdv! Remek írás! Engem inkább az érdekel, hogy az olyan fidesz szavazók, akik legalább annyi idősek mint te (de inkább több) és szidják a kommunizmust, ezek az emberek miért nem veszik észre, hogy akit istenítenek az pont olyan, mint akiket szidnak? Ennek mi lehet az oka? És szándékosan azokról a fidesz szavazókról írok, akik éltek a kádár rendszerben és szidják is azt, meg alapból az összes komcsit, ezeknek vajon miért szimpatikus a felcsuti idióta?

Amadeus62 2013.11.25. 23:06:16

Lekáderezik az mszp szavazókat, közben meg egy olyan embert(?) éltetnek, aki a legnagyobb komcsi ebben az országban, és azok az emberek teszik ezt, akik már nem fiatalok, és gyűlölték az akkori rendszert, ez viszont tetszik nekik.
Miért, ennek mi az oka? Miért nem veszik észre, hogy elképesztően önellentmondásosak ezek a narancsos szavazók?
És miért mossák össze sokan a liberalizmust a kommunizmussal?

Mr. Waszabi 2013.11.26. 19:09:53

Ahogy én látom, a társadalom söpredéke - erkölcsi értelemben - favorizálja a FIDESZt. Azok, akik Orbánhoz és párt/kollégista társaihoz hasonlóan a más pénzén akarnak megélni burzsuj módra, anélkül, hogy saját tőkéjüket kockáztatnák, vagy kockáztatták volna bármikor is tehetség hiányában. Mennyivel egyszerűbb politikusként másoktól úgymond törvényesen elharácsolt pénzzel játszani, felelősség nélkül, mint kitaposni a saját útjukat, versenyben, saját kockázatot és veszteséget vállalva. Ugye. Erről szól ez a dal, nem másról.
Undorító dolog a hatalom erőszakos és gátlástalan megszerzésében hinni, mint inkább a "becsületes" versenyben. Amelyről ugyan tudjuk, hogy nem becsületes és gátlástalanság is kell hozzá gyakorta, változó mértékben, de korántsem oly mértékben, mint azt a kormányfő és társai űzik 2010 óta.
Az is biztos, hogy egy olyan nép, amely a szabadság első nagy kihívása elől - gazdasági válság, veszteségek - elmenekül a "kit tapossunk le, hogy ne érjen bennünket vesztesége annak a modellnek, amelyet támogattunk?" kérdésbe, nos, annak fizetsége a tönkremenetel. Ha nem működik az általuk "kitalált" - vagy inkább felújított, átöltöztetett- kommunista gazdaság, akkor előbb-utóbb elfogy a lopni, einstandolni való, amiként a Kádár rendszerben is. És össze fog omlani, saját tehetetlensége alatt, akár csak amaz. De pont annyival hamarabb, mint amennyi időt a felújítására szántak.
De mind ennek feléréséhez ész is kellene, ami nekik nincsen. Borzasztó buta Orbán Viktor és a sleppje is. És aki pártolja, anélkül, hogy közvtlen haszna volna belőle, pusztán ideológiai alapon, titkos reményként, hogy majd egyszer neki is csurran-cseppen a harácsolt pénzből, nos, az még butább. Utóbbiak vannak többen ebben az országban - és ez a szégyen. Nemzeti szégyen.
Nagyon kellemetlen lesz majd azt olvasniuk a törikönyvekben pár év múlva, hogy Orbánék valójában mennyit ártottak az országnak, ahhoz képest, hogy ők miként szerették volna beállítani ténykedésüket. De ez így van mindig - mindig az utókor dönti el, kinek a sírjára hugyoznak az emberek. Orbánéra, Lázáréra biztosan. Vagy épp le se szarják. Az még rosszabb.

kela-bá 2013.11.27. 22:36:09

A "társadalom söpredékének" ajánlható ez: Youtube A szovjet sztori

@Mr. Waszabi: @Amadeus62:
süti beállítások módosítása