Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2011.02.03. 21:19 Mr. Waszabi

Magyar társadalom

Régebben írtam az elnőiesedett társadalomról. Ez a mai nem lesz egy kerek egész írás, csak amolyan botránykő, gondolatébresztő, egy gondolati szörfözés, hogy mennyi minden nincsen még rendben itt, amiről eddig azt hitted, hogy de.

Nagyon szeretem a nőket, tényleg. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az általuk tömeges, társadalmi méretekben folytatólagosan elkövetett kártékony butaságoknak helyt adjak vag yarról ne szóljak. Honnan tudom ? Hát sokáig helyt adtam magam is ezeknek a hatásoknak, mígnem észrevettem, hogy negatív hatással vannak életemre, helyben járok. A legnagyobb jóindulatom ellenére, vagy talán pont azért. Mindegy, a lényeg, hogy a magam bőrén tapasztaltam meg, mit nem látnak helyesen a nők a magyar kultúrában.

Kicsit régebbre nyúliok vissza. A magyar egy önpusztító típus. Valahol mélyen dolgozik benne a sztyeppék őslakosa, a maga sehova nem jutó, nehezen boldoguló mentalitásával. Tetszik , nem tetszik, ez van. Ha nem tetszik, tessenek megváltozni.

Valahol ez az alap-elégedtelenség dolgozik a nőkben is. Milyenek ők valójában ? Természetesek, de nem is tudnak elszakadni eme természetességüktől. E természtesség magában hordozza a magyar mentalitás erősebb jelenlétét is, ezért ténykedésük soktekintetben visszahúzó. Ez is tény. Lehet magyarázni, de tessen felkötni a szoknya korcát, mert hazugságokat nem fogadok el, csak tényeket. Tény az, ami kézzel fogható bizonyíték, különös tekintettel valaminek a működöképességére vagy működésképtelenségére. Egymás idejét feleslegesen ne lopjuk, ha kérhetem.

Alapállás, hogy a nő mindig jobban tudja, mit kéne. Nos, nem tudja, csak szeretné azt hinni. Mindjárt levezetem, miért van ez így. Mivel alapvetően a nő, mint anya vezérli a családot, több évtized alatt (ugye a szocializmus tette egyenrangúvá a férfival, szerepeket összemosva) el is hitték, hogy alkalmasak rá. Nem alkalmasak. Ugyan tudnak pénzt keresni, gazdálkodni, ha erre rá vannak kényszerítve, de lássuk, hogy erre a sorsuk jogosítja fel őket, alkalmatlan párjuk vagy épp egyedül levőségük miatt. De ettől még iszonyatos teher egy nőnek anyagiakkal foglalkozni, ahogy egy férfinak is megterhelő a háztartás vezetése. Igen, tisztelt kollégák, vagyok ennyire őszinte. Ugyan el tudja végezni mindkét nem az egymás szerepébe tartozó munkákat, de sokkal nehezebben. És ez a sokkal nehezebben azt is jelenti, hogy olyan tevékenységektől vonnak el energiát, amiket könnyedén eltudnának végezni, de mivel nem marad rá, nos, nem végzik el. Pl ahelyett, hogy megőriznék nőiességüket, inkább elférfiasodnak, csak hogy bizonyítsanak. Ez a valóság és ráadásul égbekiáltó hülyeség.  A nő legyen nő, a férfi meg férfi. De azon ne tessen csodálkozni, hogy a kocsmában kinevetik a férfiak, ha férfit tetszen játszani. Ahogy a férfi is elveszti férfiasságát, ha női szalonban pózol vagy divatbemutatón játsza a szakértőt, hogy bevágódjon a csajoknál. Ugye, hoyg nem férfias? Hát a fériakkal versengő nő se nőies, ez a helyzet.

Sajnos, ez a szitu mindaddig nem fog változni, amíg a gyermekeket a nő neveli s a férfinak csak a pénz keresése meg a bojler javítása jut osztály részül. Ehhez szükséges, hoyg az asszonyok is belássák, nem ellenséges támadás ez a vélemény, hanem meglátása a nemi szerepekhez valü visszatérés fontosságának. Más érvet nem is hozok, csak annyit: ha közel 5000 évig megfelelt a klasszikus szereposztás, s alkalmas volt az emberiség fenntartásához és fejlődéséhez ezalatt, akkor ugye komoyltalanul hangzik, hogy az elmúlt 60 évben a világ ennyit változott ? Ugye nem hiszed komolyan ? Főleg, hogy nem is működik.

Gondolkodj, mielőtt véleményt alkotsz!

3 komment

Címkék: szex szerepek identitás magyarság szociológia elnőiesedés


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr162636875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Waszabi 2011.02.04. 21:31:27

Ezt már párszor megbeszéltük. Szerencsére sose fogok úgy gondolkodni, mint elvárod. Akkor nem kéne írnom semmit, mert egyformán gondolkodnék sok más emberrel, akiknek nem jut eszükbe semmi, akiknek minden úgy szép és jó, ahogy van. Nem kell, hogy megfeleljek senki elvárásainak. Az, hogy ki mit ért egy-egy írásomból, az nagyon szibjektív, de ez az ő dolga. Az enyém, hogy elmondjam, amit szeretnék.

Mr. Waszabi 2011.02.04. 21:58:23

Bármely szakterületen szükséges valamennyi szakmai alaptudás. De az nem garancia a problémamegoldásra, mint azt ezer területen elszart életünk is bizonyítja elég régóta és egyre inkább. A gondolkodás, új összefüggések, megoldások felfedezése például nem ez a terület. Az egyes szakmáknak megvan a maguk alaptudománya, de mindegyikben rengeteg a korlátoltság, a téves kövtekeztetés, szillogizmus. Mert emberek művelik, írják, szögezik le - de elég vegyes motivációból. Nem kell bemutatni a tudományos életben valü érvényesülés minőségbiztosítási modelljét - nincs ilyen, sosem volt. Más ne mondjak, az olyan tudományos munkák, amik csak a létrehozó tudományos fokozatának emelése érdekében születtek, más tanulmányokból összeollózva, s nem autentikus érdeklődés vagy hozzáértés motiválta őket. Az én szakteröketemen is van számos olyan, amlyért doktori cmet adtak, de a gyakorlatban nem állja meg a próbát, fabatkát sem ér, van a többiben is. Különben tökéletes világban élnénk. Ezen nem fogok vitatkozni, az élet, a gyakorlat bizonyítja valaminek az igazságát, nem a szerző tudományos minősítése. Módszerem roppant egyszerű. Ami nem működik, ahhoz a szakértők nem értenek vagy nem akarják megoldani. Mindkét esetben hitelességüket ássák alá. Ha mindezt laikusnak kell észrevennie, akkor annyit ér a szakmai hitelük. Innentől kezdve meg legalább a gondolataimat hadd mondhassam el. Nem szakértőként írom dolgaimat, nincs bizonyíték, nem is lesz, de van igazságtartalma, ami előbbre vihet.

Mr. Waszabi 2011.02.05. 07:15:23

Nézd, azért jöttem el amonnan, mert az ehhez hasonló viták bekorlátozták gondolkodásom szabadságát. Azzal szeretnék foglalkozni, amivel én szeretnék magamtól, s nem azzal, amire más rá akarja irányítani a figyelmemet. Köszi.
süti beállítások módosítása