HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2011.02.09. 18:02 Mr. Waszabi

Férfi-vers

Ma lettem felnőtt, asszem -
a Nőt már nem keresem.
Mert mind egyet akar csak:
hogy párjuknak megfogjanak.
Nem én érdeklem egyiket sem -
csupán hogy én őket szeressem.
Ez csábító, de nem korrekt dolog,
hisz én ennél jóval több vagyok.
Vagyok az asztalos, ki bútort farag,
a szelíd, akiről lepereg a harag.
A szerelő, ki mindenhez ért,
otthon, nem pénzért.
Mindezt csakis magamtól,
nem mert valaki zsarol -
attól undorodom, taszít,
hisz saját fészkébe piszkít.
Nem vagyok csatlósa senkinek,
magam döntöm el, mit, mikor és kinek,
szívből, két kézzel szórva,
vagy épp a szavam kurta.
De vagyok, aki átlátja szíved,
aki előtt titkaid nincsenek,
s ezért nem foghatsz meg csellel -
hozzám ennél azért több kell.
Őszinteség, nyíltság az a kulcs,
mellyel szívem közelébe jutsz,
de ha már ilyen vagy,
nem akarod elvenni titkaimat!
Mert a szabadság a lényegem,
hogy tudjam mit és tegyem,
nem alárendelve bárkinek,
nem kölcsönből, segítségből,
csak két karom erejéből.
Miért mondaná meg más, hogy mit tegyek ?
Csupán, hogy szolgája, birtoka legyek ?
Nem ezért kaptam szabadságom,
inkább, hogy valóra váljon álmom,
s lehetek akár a Te jövőd kulcsa,
ha szíved halk szava most ezt súgja. 

 

7 komment

Címkék: vers férfi szabadság boldogság párkapcsolat


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr612649669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megszűnt 2011.03.01. 20:33:24

Egy tökéletes vers. Minden sora, ebből kiemelni sem lehet semmit, mert benne van Minden.

Gratulálok.

Mr. Waszabi 2011.03.01. 21:52:28

Köszönöm szépen! Örülök, hogy tetszett:)

Me.Lena 2011.03.09. 16:24:49

Némi keserűséget érzek a versedben. Vagy csak a saját érzéseimet vetítem bele:
Érezni a tavasz közeledtét, éledeznek a férfiúi vágyak. Megszaporodnak a bókok, kedveskedések, dicséretek, érdeklődő e-mailek, s ez kezdetben jól is esik. Csakhogy éppúgy nincs közöttük egy, aki rám is kíváncsi lenne. Régi férfiismerőseim bukkanak fel a semmiből, akivel napi kapcsolatban vagyok, mosolyogva érdeklődik, aki külföldi, most repülőjegyet foglal, hogy egy napra meglátogasson. Hol voltak mind az elmúlt hónapokban?
Én a nyitottságomat, a kíváncsiságomat, őszintén önmagamat viszem ezekbe a kapcsolatokba, erre mindössze meg akarnak d**ni. Szerencsére már van annyi tapasztalatom, hogy viszonylag hamar lássam, ki az aki tényleg figyel.
Félreértés ne essék, nem a szándékkal van a gond. Velem is előfordul. :)) Hanem az eszközzel. Miért kell udvarolni, üres bókokkal kedveskedni, szándékot tettetni, miközben süt, hogy lesz*rod a másikat, csak minél előbb meg akarod kapni??

Me.Lena 2011.03.09. 16:32:26

Elnézést, ez így kiszakadt belőlem... :)
Most fedeztem fel egyébként az oldalt, így:
az imént leírt érzésektől vezérelve két szót írtam a keresőbe: tavasz és férfi.
Az első értelmes találat a Tavasz című versed volt, ami megnyugvással töltött el, a férfi-minőség egy olyan aspektusát mutatja, amit hiányolok az ismeretségi körömben, de jó tudni, hogy van ilyen.
A fenti versedben is nagyon jó a meglátás!

Mr. Waszabi 2011.03.09. 19:16:47

A vers egy pillanatot, egy érzést ír le. A felismerését, amikor rádöbbentem erre. Nem most íródott, csak deja vum volt, és szerencsére nem tükrözi a teljes életérzésemet:)
A megdöbbenésem azért volt nagy, mert általában a nők részéről hallottam ezt a jelenséget tapasztalni(s persze láttam én is elégszer). Fura volt pont olyan nőktől ezt megtapasztalnom, akik maguk is sérelmezték ezt a pasik felől.
De ne nézzük a rosszat, nézzük inkább a jót, így vagyok vele.
Azért az sem mindegy, hogy ki akar megdugni. Asszem, ha ki tudja fejezni érzése mélységét, eléggé nyílt, s nem sunyi, akkor ez vonzó bármely nő számára. Taszítóvá a képmutatás és az önzés teszi. Arra gondolok, hogy ha meg akarok dugni egy nőt, ezt váltja ki belőlem, s ezt fejezem ki egyértelműen a viselkedésemmel (persze nem az építőmunkások stílusában:), akkor abban benne van, hogy odateszem magam 100%ig, őszintén, azaz nem csak elvenni akarok valamit, mint egy tolvaj. Sztem ez zavarja a nőket a tipikus férfiviselkedésben, mert ez önzőséget takar, amiből valszeg a nőnek nem lesz jó szex, csak kihasználás.
A túlságosan barátkozó magatartás, nyíltság, közvetlenség, érdeklődés a férfiak felé okozója szokott lenni e nyomulós reakciónak. De ez a rekació a nőknél is pont így működik, etekintetben nincs különbség a két nem között.
Ahogy láttam, az ellenállás, az elérhetetlenség érzésének hiánya, vagy a bizonytalanság megérzéséé a kiváltó ok. Könnyű prédának látszik az ember.
Tudod, "vérszagra gyűl az éji vad".
Ne Te barátkozz, hagyd, hogy barátkozzanak Veled mások, akkor Te választasz, ki elég komoly számodra. Légy valamennyire elérhetetlen, az szelektálja majd őket.
A vers dícséretet köszönöm, az utolsó mondatodat ritka szépen fogalmaztad, megtiszteltetés.

Me.Lena 2011.03.10. 11:03:11

@waszabi: A segítőkészség a munkámmal jár, ezt szokták rendre félreérteni, ami úgy gondolom, alapvetően nem az én problémám, illetve tudom kezelni. Aztán már csak az a nő vagyok, akit nem kaphatnak meg, ilyenkor kimutatják a foguk fehérjét, de egyébként már sokkal korábban lehet látni, ki az aki komoly :))
A nyílt, közvetlen magatartás pedig nem a férfiak felé irányul, hanem az élet dolgai felé általában. Ez egy olyan emberi dolog, ami sokkal hatékonyabbá teszi számomra egyes mindennapi helyzetek kezelését. Sokat dolgoztam azon, hogy meglegyen, és hogy ne a naív bizonytalanság legyen. :) Természetesen a pasik is észreveszik, és mágnesként vonzza őket. Feltételezem, hogy ez náluk a szexualitás szintjén fogalmazódik meg, pedig valójában nem rám lenne szükségük. :)) Ez ezzel jár, tényleg nem kellett volna kiakadnom rajtuk, még egyszer elnézést :))

Mr. Waszabi 2011.03.10. 18:59:18

@Me.Lena: Két dolog jutott eszembe, hátha hasznos.
Egy nagyon gyakorlatias gondolat Einsteintől:"Nem oldhatjuk meg problémáinkat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amellyel teremtettük őket." Azaz, ha azt érzed, hogy valamin változtatnod kellene, mert nem vagy elégedett, akkor nem bástyázhatod körül magad magyarázatokkal, amelyek összességükben fixálják a problémát. Legalább az egyik magyarázatot felül kell vizsgálnod, kidobnod a változáshoz - nem is fog hiányozni, meglátod:)
Nekem ez a gondolat sokat segített, a fejlődés alapjának tartom, amolyan kályhának, ami mindig megadja a támpontot, bármiről legyen szó.
A másik, hogy az ember lelkivilága, gondolkodása, nagyon összetett, cizellált szisztéma.
Saját természetes igényeid, amelyek harmonizálnak az életeddel, beleillenek, mellette saját vagy befolyás hatására alkotott elképzeléseid, amiket viszont sorsod nem igazol, nem valósulnak meg, tanult gondolatok, elvek, korlátok, amik szintén két hasonló kategóriára oszthatók. Ha melléteszed, hogy a másik ember is ilyen összetevőkből épül fel, akkor elég sok lehetséges kombináció jön ki.
Ezért kellenek fix pontok, amik objektívek és viszonyítási alapként szolgálhatnak a helyes változtatáshoz. Lelki problémát érzések alapján nem lehet orvosolni, főleg nem, ha egy másik ember helytelen érzései idukálták. Agy kell hozzá, és fordítva, a gondolkodás javításában érzésekre támaszkodhatsz. A gondolat egy másik ellen, vagy egy érzés egy másik ellen, abból nem lesz határozott tisztánlátás, döntés.
süti beállítások módosítása