HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2011.06.23. 22:12 Mr. Waszabi

Ne félj, nem fog fájni! - avagy Vissza a jövőbe IX. rész?

Mi történik, ha szakad az Unió az erős és gyenge országok mezsgyéjén? Semmi. Rosszabb nem lesz, mint ahová így jutnánk. Csak az illúzióinkat adjuk vissza, amit kölcsönkaptunk 20 éve.

A hazai politikai elit vérengzéseit meg amúgy is magunknak, itt élőknek kell lerendeznünk, abba kívülről úgysem szól bele senki érdemben. Euró bevezetésre láthatólag nincs esélyünk még 10 évig, mármint, ahogy most látszik. De volt ez már kevesebbnek látszó is, azt mégis eltolódott. Délibáb, régi magyar jelenség.

A föld itt marad. Lesz vetőmag is. Eső is, napfény is. Munka is. Csak épp oda ültethetsz és azt, amit akarsz, nem szól bele senki. A disznódat etetheted házimoslékkal. Jobb íze lesz tőle a húsnak, mint a beteg állatok maradványaiból készült táptól. A csirkéknek jó lesz a kukorica, meg a tyúkhúr.

A szabolcsi almáskertek újra felvirágozhatnak. Állatállomány is megvan még, hús is lesz. Kenyér is bőven. Szóval, enni lesz mit, az látszik. Legfeljebb megint csak télen eszünk banánt.Nem génmódosított, gázzal érlelt szart, hanem valódi, itt termett, érett élelmiszert. Szerencsére mezőgazdasági technológiában fejlettek vagyunk, megvan még az okosság, ez jól jöhet. Lehet, eleinte szégyenkezve fogjuk meg a kapa végét, de lesz mit enni, tán ruhára is futja, tán lakhatásra is. Amolyan 80-as évek szint várható. Aztán majd lesz valahogy.

Lehet, hogy ez kicsit egyszerűnek, mondhatni idiótának hangzik, de hidd el, az sosem baj, ha egy ország lakosságának nem gépolajat vagy homokot kell ennie a gazdasági lehetőségek beszűkültekor. Mert ugye, azt látjuk, hogy semmi sem stabil ma, a legfejlettebb gazdaságok s társadalmak is térdre kényszerülnek. Na jó, ők csak féltérdre. Most még. De mi? Hát sose egyenesedtünk fel évtizedek óta, ergo, mi fél térdből hasalunk vissza. Előnye is van ennek - kisebb a koppanás ereje. Legfeljebb egy kis orrvérzés, ilyesmi. Túl lehet élni. Bármit túl lehet élni. De magasról esni szarabb.

Lehet, nem nézünk majd plazma tv-n 30 csatornát, mert nem lesz miből, nem lesz mit. És spórolni kell az árammal. Nem járunk autóval, rákényszerülünk a tömegközlekedésre. Sebaj, más is jár teszkós busszal bevásárolni, meg vonattal dolgozni. Meg lehet szokni. Másodjára nehezebb, de meg lehet.

Csökken  a mobil előfizetések száma, minden szolgáltatónál. Hiába, nem telik rá. 2011-et írunk, nem 2005-öt. Én is gondolkodom, hogy nem veszem meg a következő 2 processzoros érintőkijelzőst, hanem megszüntetem az előfizetésemet. 20 éve még telefonunk se volt, nem hogy mobil. Azért túléltük. Most meg legalább email van, az is több mint a semmi.

Az áruválaszték folyamatosan csökken a boltokban 2008 óta. Hiába, a válság ugye. A fogyasztás csökkenése már az idei áfa bevételben is megmutatkozott, tehát nem növeli a hitelállományt, de a bevételeket csökkenti. Azaz, nem fog javulni a költségvetés egyensúlya, ez nyilván való. Aki levágja a tyúkot, annak az nem tojik több tojást, ez világos. Az állam egyszeri jóllakásán sajnos már túl vagyunk, innentől már csak vérengzés lesz. Mert ha éhes, akkor valakit bekap, az tuti.  Megszorító intézkedések sokasága okán még tovább csökken jövőre a fogyasztás. Az emberek nem örülnek ennek, de nem tudnak más tenni, ha sarokba szorítják őket. A kereskedők sem örülnek majd ennek, de annak még kevésbé, hogy az állam kieső bevételeit újabb, az ő rovásukra kivetett adókkal akarja pótolni. Drágulás van, lesz. Ez pedig tovább fojtogatja a fogyasztót. Az evésről nem tud leszokni, de könnyen eljöhet a háztáji feltámadása. Lemegyek-e 2 hetente valamelyik környező faluba bevásárolni húst, zöldséget, bármit? Le hát. Ha jobb, egészségesebb és olcsóbb, akkor hogy a pitlákba ne? Egészségesebb is leszek, nem betegszem meg a sok xantán és guar gumitól, pálmaolajtól, E-akármiktől, glukóz-fruktóz szörptől, fűrészportól, növekedésserkentőtől, ördögöreganyjától. 

És mellesleg még az emberi kapcsolataimba is színt hoz Józsi bácsi és Mari néni. Kedves emberek, majd eldiskurálunk a borsóról vagy hogy kutat kéne fúrni, mert nem fog esni nyáron. Néha meghívom őket ebédre, amit abból a nyúlból, kacsából készítek, amit tőlük vettem, s majd isszuk hozzá Józsi bácsi háziborát. 

Eddig vettél reggelente energiaitalt? Most majd nem fogsz, csak egy héten kétszer. Vagy áttérsz a még olcsóbbra. Nem sokára a kávé is csillagászati áron lesz, mert döglenek az ültetvények valami betegségtől. Tönkre megy pár cég, vagy egyszerűen kivonul a piacról. Kicsit csökken a kínálat megint. Egyébként már csökken 2008 óta, és nem is tornászta vissza magát. Ezt a háztartási gép kínálaton vettem észre 2 éve, s azóta figyelem. Jó pár márka, jópofa technológia eltűnt.

Az e-cigin gondolkodom. Olcsóbb lenne. Sok éve nem gondoltam volna, hogy ez egyszer majd számítani fog, de most elérkezett. Vajon, majd ha munkaszolgálatos leszek a nyírségi gyümölcsösökben, ott is lehet majd patront kapni hozzá? Eh, mindegy. Majd szívunk kapa dohányt, igazad van!

Egy baj van csak ezzel a lerohadt DMC-vel. Beragadt az időzítője és a fluxuskondenzátora is rendetlenkedik. Nagyon nem tetszik ez nekem. Ugyan az EU-t tápláltuk be célként, és 2020-ra eurózónát, de előfordulhat, hogy Causescu Romániájában kötünk ki, miközben itt 2013-at írnak. Szóval, Marty, hozz légyszi pár konzervet magaddal, beteszem a DMC ajtajába - még jól jöhet. Ki tudja, hol kötünk ki?

2 komment

Címkék: szép új nemfogfájni jövö dmc


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr473009887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2011.06.24. 23:53:13

Annyira de annyira jó! Kétszer elolvastam. Lájk! :)))
süti beállítások módosítása