HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2011.07.04. 19:51 Mr. Waszabi

Reakció

Ne légy reakciós - ez a mai történések konklúziója. Az emberek nem fogják megtudni igazi véleményedet az életről, annak dolgairól, ha csak a történésekre, mások kezdeményezéseire reagálsz pro vagy kontra. Lehet bárkiben túlzás, szélsőségesség, téves megítélése bárminek, egészen a szándékos gonoszságig - ha csak arra reagálsz, semmivel sem leszel különb nála, csupán tükörképe lehetsz. Mert egy párbeszédben a kezdeményező irányít mindig. Orrodba karika, hm ?

Nézz végig az internetes portálokon vagy az írott sajtón - az elektromérnökök örülnének, ha ilyen olcsón zéró ellenállású elektromos vezetőt találnának. A reakcióban nincs semmi eredeti. Még akarat sincs. Ha csak annyi vagy, hogy kifejezed, miben értesz vagy nem értesz egyet másokkal, akkor hol vagy Te? Hol van az, amit Te adhatnál a világhoz?

Pedig nem születtél egyformának senki mással. Nem véletlenül:) Dolgod van itt, amit senki más nem tehet meg helyetted, azért vagy picit más, mint a többiek. Nincsenek véletlenek, a természet, az élet nem pazarol:)

 

4 komment

Címkék: reakció napiszar egysíkúság


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr533039292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2011.07.06. 10:42:42

Ez megszívlelendő. Zéró ellenállású elektromos vezetőnek lenni olyan kényelmes, nincs konfliktus. Rengetegszer törtem ezen a fejem én is. Például ha ezt kivetítjük a blogomra, amit évek óta csinálok, persze úgy, hogy csak módjával, "csepegtetem" önmagam. Mi lenne ha.... ha egyszer "odalépnék, adnék egy kis gázt neki" nem foglalkoznék senki véleményével?! Az életben bizony dolgunk van, sokan az elpazarolt évekre későn döbbennek rá. A késői kiteljesedésnek, önmegvalósításnak is van varázsa, általában ezek már erős lábon álló dolgok. Az eltékozolt években előző írásodban szereplő "elvek" és én hozzátenném az elvárásokat, mind ludasok benne. "Orrodba karika, hm?" (nagyon tetszik) Lehetett volna a címe is. :)

Mr. Waszabi 2011.07.06. 20:17:19

@-Ani-: tizenéve index olvasó vagyok, viszonylag jónak,informatívnak tartottam. A blogokat is. Viszont fél éve, a média törvény vegzálása óta látom, hogy újságírók, bloggerek többségének orrában a karika, napi kormányzati és nemzetközi témákban is csak reakció van, nincs önálló vélemény. A bloggerek egy része már felébredt az utóbbi hónapban, ezt örömmel látom, de még kevés.
Az elvárások már az elvekből, tanult klisékből nőnek ki, azokkal harmonizálnak. Látszólag minden rendben, minden érthető és tiszta. Csak éppen a világ szétzilálódik e látszólagosság ellenére. Tehát valami nem stimmel. Ezt a folyamatot évek óta figyelem, mostanra érett meg szóvá tenni.

-Ani- 2011.07.06. 23:44:56

@waszabi: Újságírók orrában karika..... a fiam újságíró, sajtófotós, most 28 éves. A fősuli elvégzése után napilapban, a gazdasági rovatban írt. Szerencsére mire bejött ez az "új világ" azóta többnyire az újság online oldalain publikál, zene, rendezvények, koncertek, autók, stb. foglalkozik. Persze napi hírek, balesetek, is szerepelnek a munkájában de ott inkább mint fotós dolgozik... Szóval tudjuk mi a dörgés.... Blogot is visz a gyerkőc évek óta, nem semmi nézettséggel, szerették volna már ezért sok helyen, az újságnál is, de nem adja fel a függetlenségét, nem szegődik el sehová, a blog marad az eredeti helyén. :) Bocs ha nem voltam elég érthető...

Mr. Waszabi 2011.07.07. 05:59:25

@-Ani-: azt hiszem értettem. Örülök neki, jó példa:)
Nem azt írtam, hogy mindenki, hanem, hogy többség. Kemény dilemmák, kísértések elé állítja az élet az embert, különösen egy ilyen szakmában.
süti beállítások módosítása