HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2011.08.19. 09:13 Mr. Waszabi

Az őrület hullámhosszán

Mindenki menekül a részvényekből. Előbb svájci frankba, majd miután felfedezték, hogy elkúrták, most államkötvényekbe. Vészterhes időkben az emberek mindig a kályhához mennek vissza: ha pénz és biztonság, akkor Svájc. Aha. De nem az egész világnak egyszerre, basszus. Mottójuk: nem veszíteni, vagy minél kevesebbet. Hát ezt páran már próbálták régebben is, de sosem jött be. Amikor mindenki elad, amikor túlkínálat van, akkor értéktelenednek el a dolgok. Minél nagyobb a volumen, minél globálisabb méretekben, annál katasztrofálisabb mértékben. Ha pedig a pénz nem dolgozik, vagy nem ott, ahol szükség volna rá, akkor nem fial vagy sokkal kevesebbet, mint optimális volna. MIndenki megőrült? Mi van itt? Pénzemberek pénzköltésre, s nem hatékony profittermelésre szakosodott állami hivatalnokok kezébe adják pénzüket, attól remélve pénzük gyarapodását vagy értékállóságát? Kecskére a káposztát? Szépen vagyunk. Éljen a modern 21. század.

Az érem másik oldala, hogy már pár száz éve a termelés határozza meg a gazdaság és az emberek életének színvonalát. Ha a termelésből kivonjuk a tőkét, ha elértéktelenítjük s lehetetlenítjük a termelőszférát, akkor abból csak nyomor lesz. Megáll az ellátási lánc, ami figyelembe véve túlnépesedésünket, komoly nyomort okoz.

A pénz eszköz, amelynek révén - sokféle gazdasági áttétel, konstrukció formájában - juthatnak hozzá az emberek szükségleteikhez, az alapvetőtől a luxusig. De önmagában csak papír, amit megenni nem lehet, s ruhának vagy tüzelőanyagnak se optimális.

Olvasd el blogom mottóját és most mondd, hogy nem igaz. Megmondom őszintén, hogy pár hónappal ezelőtt, amikor kitettem, nem ilyen aspektusban gondoltam, de most szomorúan látom, hogy sokan igyekeznek igazolni.

Szólj hozzá!

Címkék: pénz csőd őrület


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr73164308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása