HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2011.09.21. 18:30 Mr. Waszabi

Boldogság

Ma megjelent egy cikk a http://pszichologin.blog.hu/-n a boldog, a hitből egészségesek és gyógyultak, valamint a hosszúéletűek vizsgálatáról. Sok epét öklendeztek oda tudományos főfityfaszok, gondolkodás nélkül. Ömagukon, gondolkodásmódjukon, életszemléletükön való gondolkodás nélkül. Azt hiszik magukról, hogy gondolkodnak, pedig dehogy. Ha vitatkoznál ezzel, előbb nézd meg e blog mottóját, aztán rájössz, hogy te sem gondolkozol. Egy mások által alkotott sematikus gondolati séma magadévá tétele nem gondolkodás, az csak a konzerv fogyasztása nagyjából. Gondolkodás az, amikor új, eredeti gondolataid születnek, nem az, amikor előveszed valaki másét. Azt idézetnek hívják. És ismeri mindenki, még is újat keres. Mert nem segítette őt a boldogsághoz közelebb, csupán ezért. 

Ki a fenét érdekel, hogy tudományosan bizonyítható-e, hogy ő boldog? Aki boldog, azt kurvára nem érdekli. Nem utolsó sorban azért, mert abban az állapotban az ember pont leszarja, hogy más, önmagukat egymás baszogatásában, vélt igazuk bizonyítási kényszerében raboskodó, amúgy szürke és sivár életű emberek mit gondolnak a boldogságról, annak bizonyíthatóságáról. Baromság az egész, pont a boldogság ellentettje. Ezek meg arról vitatkoznak, hogy bizonyítható-e, meg hogy  a tudomány mindenek felett. Hát ez is egy életcél, életforma - de én inkább boldog szeretnék lenni, ha bizonyítható, ha nem. Azért létezik. Ugye létezik?

Aki boldog, az nem  embertársai baszogatásában éli ki magát. Az örül. Az pozitívan áll embertársaihoz is. Ami nem zavarja, hogy azok mit gondolnak, nem húzza fel magát más hülyeségén. Ésatöbbi, ésatöbbi.

 

2 komment

Címkék: hülyeség boldogság gyarlóság


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr873244017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DieLente 2011.09.23. 08:00:51

vannak, akik soha fel sem ismerik a boldogságot. akkor sem, ha éppen átesnek rajta, mert a boldogságot feltételekhez kötik: majd akkor ha... - így aztán sosem jön el az idő.
süti beállítások módosítása