HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2011.10.22. 15:47 Mr. Waszabi

Új lovastengerészünk nyilatkozik - Horthy II. avagy vissza a jövőbe X. rész?

Gyorsnaszád. Az, bazmeg. Horthy Miklós jut eszembe Orbán gyorsnaszádos hasonlatáról. Olyan ember nyilatkozik katonai szlengben, aki ezen a területen nem igen jártas. Másfelől, tudhatná, hogy Horthy maga is közröhej tárgyává vált a tengerpart nélküli Magyarországon ellentengernagyi beöltözésével. A trianonista, idióta róka meg a szőlő esete, gyengébb kiadásban, ugye. Mert másodiknak lenni, ismételni valaki pályaművét, az nem eredeti, nem valami dicsőséges, csak a futottak még kategória.

Hát, megint elkúrja, az idióta, még ezt is. Mi a különbség közte és Gyurcsány között? Hogy, amin Gyurcsány keresztülment az elmúlt években és a mai napokban, azt ember módra kibírta, nem vetkőzött ki magából vesztes pozícióban sem - és mindennek Orbán még előtte van. Mert kurva nagy bukta vár rá, az látszik. A vádemeléssel együtt értem. De hiába, mert ugye nem dicsőséges semmit sem másodjára csinálni, ha már valaki megtette előtted az utat - főleg nem egy Orbán típusú fickónak, akinek az egoja iszonyú kövér. A másik, hogy Orbán motivációinak fényében erre nem is képes - képtelen veszíteni, képtelen a vesztes szerepét felvállalni, még ideiglenesen is. Nem képes egyedül a nulláról újraindulni, ezt már láthattuk. Csak akkor nagy ember, ha sokan vannak körülötte. Ha nincs elég támogató, akkor inkább beöltözik akár Szűz Máriának vagy ördög öreganyjának, a lényeg, hogy legyenek támogatói minél többen. Mennyiségi szemlélet. Biztosra igyekszik, kerül, amibe kerül. Ezenközben megmutatkozik, ki az igazán elhivatott ember - Gyurcsány a vádemelések és az Orbán által gerjesztett közutálat közepette is képes egyedül újra kezdeni. Van benne karizma és tartás, amit Orbán nem mondhat el magáról. Befejezi, amit Balatonöszödön elkezdett, nem ússzák meg a sunyi MSZP-sek a kálváriát, aminek árnyéka már 2006-ban rájuk vetült.

Valaki cikkezett arról nemrégiben, hogy az a párt lehet nyerő 2014-ben, amelyiknek sikerül Bajnait fegyverbe szólítani. Mondanom sem kell, hogy erre a ma megalakult Demokratikus Koalíció a legalkalmasabb, jelen pillanatban. Az kevéssé valószínű, hogy másik eredeti, nem műmájer párt indulna addig, ezt lássuk be. Az LMP-ról nem tudom, mi legyen a véleményem, mert eddig csak kárt okoztak. Fellépésük szerint SZDSZ B-movie, nyilatkozataik és cselekedeteik azonban inkább a demokratikus ellenzéket gyengítik, mint a valódi ellenfeleiket. Érthetetlen. 

Mesterházyt figyelem, ahogy kiszalad alóla a szőnyeg. Az MSZP az elmútnyócévben is csak Gyurcsány miatt volt érdekes, ő tartotta a felszínen a pártot, nos, most végképp el fog süllyedni. Csodálkozom azon, hogy egy értelmes, tehetséges fiatalember hogyan nem látja át, hogy a megújuláshoz nem elég a semmit tevés PR-ja, hanem valódi tettek, változtatások szükségesek. A status quo fenntartása nem vezet sehová - legfeljebb a süllyesztőbe.

Szólj hozzá!

Címkék: orbán gyurcsány horthy bajnai mesterházy gyorsnaszád lovastengerész


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr103322078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása