HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2012.10.25. 20:12 Mr. Waszabi

Angolszász

Tekints a blog mottójára. Nem véletlen. Nagyon nem. Pontosan tükrözi bárminek a lényegét, gyökerét, amit ember tesz a Földön, annak bármely tájékán. Viszonyítási pont, ha úgy tetszik, akárcsak a Sarkcsillag a hajósok számára.

Amiképpen gondolkozik az ember, akként is cselekszik. Azaz, bonyolult gondolkozás, esetleg hamis lelkiségtől motivált - bonyolult cselekmény. Egyszerű gondolkozás - egyszerű, célravezető megoldások, reakciók, bármire.

Ezért nem tudtak nyerni sosem a franciák az angolokkal szemben - sallangok vs. célszerűség. Márpedig, amikor a célravezetőség a hatékony, amikor nem engedhetjük meg magunknak a felesleg luxusát, akkor bizony a célszerűség a legfőbb szempont.

Magyarország e tekintetben nagyon le van maradva. Még ha lenne saját gondolkozásmódja - de nincsen. A lehető legrosszabb párosítás a miénk, valahol félúton az angolszász célszerűség és az arab érzelmileg orientált magatartás között. E két szélsőség méltó az elismerésre, mert vállalja azt. A miénk meg kb. a béka segge. Se meleg, se hideg - az ilyet az Isten is kiveti a szájából. A megalkuvót, a semmire se jót.

Ezért szarom le a magyarkodó képmutatókat. Tudniillik, nincs is ilyen. Valójában nincsen, csak e nemzet egyes tagjai szeretnék ezt hinni évszázadok óta, gyávaságuk okán. Az élet ezt mutatja. Valaminek látszani, ám annak nem lenni, nos, az csak hazugság, önámítás, legfeljebb. Magyarok Istene? Leszarja. Mivelhogy ugyanaz az isten, mint a fent említetteké. Áldás és átok sújtja mindkettőt. A magyarok meg mindkét ágból az átkot vonták magukra, kényelmességük okán. Csodálkozol? Hát ne tedd.

Az erőtlen, a sem teljesítményt , sem értéket felmutatni nem tudó magyarkodás a lehető legrosszabb ló, ami fut a pályán. Láttuk elégszer, mikor ismered fel, hogy kár ehhez ragaszkodni, csak veszíteni lehet rajta? Legyünk tisztán érzelmiek, van értelme. Lásd az arabok kitartását, eredményeiket, még ha idegen is a mi gondolkodásmódunktól. Vagy legyünk ésszerűek, mint az angolszászok, az is megoldás sok mindenre. De langyosak lavírozók, nos, ne akarjunk lenni, az csak a vesztésre jó. Az ilyen áruló.

Tök mindegy mi a véleményed, csak vélelem. Azért írom ezzel a szóval, hogy rájöjj: gyáva elődeid becsaptak. Nem te tehetsz gyávaságukról, ám, hogy magad mivé leszel, miben hiszel, az rajtad múlik. Hogy hagyod-e magad becsapni elődeid trükközései által. Évszázadok óta nem működik e nemzetnek a kettős játék. Nem véletlenül nem működik. Azért nem, mert ennek nincs helye az életben. Vedd észre.

Olyan nemzet még nem emelkedett fel a Földön, amely tagjai becsapására épített. Biztosan nem, ezt évezredek történelme igazolja. Ezért nem működhet sem a Jobbik szemfényvesztése, sem Orbán hamis nemzetieskedése.

Ember vagy? Ébredj fel. Ébredj mindazon önállóságra, amely Rád bízatott az élettől. Nem nagyapád vagy, nem ükapád vagy, hanem te te vagy. Itt és most. Életetek sem ugyanaz, mivel az élet adta körülmények sem azonosak.

Amaz közben változott. Hát nem lehet ugyanaz a szereped, elhívásod sem. Gondolkozz a saját eszeddel. Annyi biztosan látszik, hogy van neked is sajátod, a saját életedhez. Merj önmagad lenni végre - elődeid sokat mulasztottak, neked kell behozni. Illetve nem kell - de ha te nem teszed meg, akkor a gyerekeddel is kibaszol, csak toldo a dögöt az ő asztalára tovább. Hát, ehhez ne vegyél zsinóros mentét, mert nem dicsőséges.

Tedd meg, amit Tőled kíván az élet - ez egészen biztosan nem az, hogy másokra hárítsd a felelősséget olyasmikért, amikért elődeid sem tették meg, amit nekik  kellett volna. 

Tudod - angolszász. Két keresztbe szalma, ha lehet tenni, hát tedd meg. Irigyled, hogy ők megteszik? Gyűlölöd inkább őket emiatt, csak mert gyáva emberek mondják, hogy ez a jó út? Rosszul teszed. Nem leszel különb ugyanis, amíg legalább annyit nem teszel az élet asztalára. Hogy ez nehezebb? Ja. De ugyan mire lehetnél büszke, ha nem a teljesítményedre, amit te tettél az Élet asztalára? Az teljesítmény, hogy tétlenül fikázod a mások teljesítményét? Nem, kérlek szépen, az egyes emberek hazugsága, aminek hittél. Ennyi a magyarság teljesítménye mind e mai napig. Gondolj Széchenyire. Megvan? Akkor most gondold végig, hogy hozzá képest te mit tettél. És az eredmény tekintetében vedd magadra a magyar nevet. Meg emlegesd a nemzet szót.

A pofázás nem teljesítmény, ezt lásd. Lehet, hogy elhiszi pár hozzád hasonló, de lásd, hogy ezzel nem leszel előbbre. És a nemzet sem. Mert minden nemzetet a teljesítménye emel rangra, nem a nagypofájúsága, nem hazugságai.

Most nehéz idők járnak. A valóság nehéz idői. Amikor hazugságokkal, sablonokkal nem lehetsz nyertes. Értem motivációidat, ám egy petákot se tennék rájuk. Mert vesztes leszel ezek mentén, vagyis nem éri meg, nem fizetődik ki. Utólag hiába látod, hol szartad el, az senkin nem segít, akit becsaptál. Csak egy vesztes nemzet lesz mögötted, ha sikerül hazugságaidat, önámításaidat népszerűvé tenned. Nem leszel rá büszke, ezt biztosan tudom.

Te döntesz, minek, kinek hiszel. De a következményeit is viseled, ezt ne feledd. Meg a leszármazottaid. Most esetleg gondolod, hogy jó, ahogy gondolod - de szar dolog, amikor utódaid lehugyozzák a sírodat, mert idióta voltál valójában. Te már akkor nem tehetsz semmit, ezt nem árt, ha szemed elé veszed. Ez vezéreljen életedben. Mindig az utókor mondja ki életed eszenciáját. Ha bölcs voltál, akkor azt, ha hülye, akkor azt. De itt és most még Te döntesz.

Szólj hozzá!

Címkék: jobboldal magyarság magyarkodás öntudat nemzeti öntudat


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr354870188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása