HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2012.10.31. 19:45 Mr. Waszabi

G. Selmeczinyin: Dr. Zsiványok - avagy romantika magyar módra

Tudom, Paszternak írta a Dr. Zsivágót, csak nem találtam nevére rímelő, találó nevet hirtelen az illetékesek körében. A lényeget tekintve egyébként egy húron pendült Szolzsenyicinnel, ezért engedtem meg magamnak e költői szabadságot.

Magam csak a 80-as évek elején tekinthettem meg a filmet, amikor a vhs korszak átszirvágott a vasfüggönyön. Akkor érdekes volt egy más szemszögből is megismerni a sztalini időket, meglátni, honnan hová estek emberek milliói. De sem akkor, sem később sosem gondoltam rá, hogy valaha megelevenedik ahhoz hasonló történet, pláne az én életemben. Mostanában azonban egyre gyakrabban jut eszembe a párhuzam, amióta saját életemben is megélem, hogyan omlik össze a magyar demokrácia 20 év alatt berendezett viszonylagos szabadsága, s hogyan fordul át a koncentrált hatalom kezétől erőszakba, sarcolásba, kényszerítésbe, egyre inkább és egyre hazugabb módon. Ma már jól látszik, hogy nincs az az ár, amit az Orbán kormány ki ne fizetne hatalma megőrzéséért - semmi nem számít. Pedig ez itt nem a nagy Oroszország, ahol az emberélet sosem számított.

Paszternak bizonyára forogna sírjában, ha látná, mi történik ma Magyarországon.

Nem riogatás. Riogatásról akkor beszélhetünk, amikor valaminek a veszélye, eshetősége felmerül. Magyarországon azonban történések vannak, tények, múlt, ha nem is régi. Szóval valóság, nem rémkép. Egy maroknyi ember egyszerűen leszarja a demokráciát, a jogot kiforgatja okos jogász doktorhoz illően. Immáron sem a magánemberek jogait, sem a választókét, sem a cégekét, sem pedig a magántulajdont nem tartja tiszteletben. Hazudik a pénzért, a hatalomért, ez a valóság, nem pedig a mellébeszélés, a hazudozás minderről.

És sajnos biztos vagyok abban, hogy akik most még támogatják a hatalmat, akik most még hétrét görnyednek, hogy megfelelő szemszögből láthassák a történéseket, hogy ne kelljen beismerniük tévedésüket az Orbáni szabadságharccal kapcsolatban, nos, ők pontosan ugyanolyan megpróbáltatásokon fognak keresztülmenni, mint Dr. Zsivágó és kortársai anno. És természetesen azok is, akik kezdettől nem értettek egyet mindazzal, amit Orbán művel itt 2010 óta. Ez is hozzátartozik e valósághoz, csak ez nem a múlt, hanem a közeli jövő ugyanazon a sínen. 

Szólj hozzá!

Címkék: orbán magyarország zsiványok zsivágó selmeczinyin


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr174882573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása