HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2012.11.07. 19:24 Mr. Waszabi

Wilbur rendőrfőnök lett

Nem érted? Nem baj. Én sem. És még sok minden mást sem. De itt az ideje, hogy hülyére vegyük mi is a figurát.

Néha jó olyan filmeket nézni, aminek nem láttad az elejét, nem tudod a címét, sztoriját - de kellemes szórakozás menet közben bekapcsolódni.

Kicsit unom már ezt a központilag vezérelt napi politikai, marketinges életet. Gondolom, ha értelmes az ember, akkor elég, ha egyszer meghallgat egy hülyeséget, nem szükséges, hogy naponta többször végig hallgassa. Ugyanis a hülyeség az hülyeség, akárhányszor is sulykolják, nem lesz okossággá.

Szóval, elhatároztam, hogy újra birtokba veszem a blogomat, s eredeti célomhoz híven emberi értékeknek adok itt helyt. Jelen esetben bármi emberi apró marhaság emberibb, mint bármi, amit a fent említett tömegtermelő intézmények elővarázsolhatnak.

Politikusok jönnek, mennek. Samponok, mosóporok, gyógyszerek, internetes kereskedések jönnek, mennek. De mi, emberek itt maradunk, éljük a magunk kisszerű életét. Hát ne a nagyok nyomorával teljen, amondó vagyok. Ők leszarnak minket, mi miért ne szarnánk le az ő fejüket? Aki hülyének néz, azt miért vennénk komolyan? Inkább ne vegyük.

Volt alkalmam megtapasztalni, mit is jelent olvasottnak lenni az interneten. Egy zsák szart sem ér, ha a politika vagy marketing vonulatok kiszolgálása miatt olvasnak, azt mondom. Még az is szar, ha költőként, iróként valamely trend követése miatt vagy olvasott. Mert nem teszel mást, csak megfelelsz a konzervekhez szoktatott közönség valamely réteg igényének. Beállsz a sorba, így vagy úgy, de beállsz. Magyarul.

Viszont, egyikünk sem erre született. Ez biztos. Azért kéne írnom sablon szerint, hogy reklámozható blog legyek? Az a legfőbb paraméter, hogy rendszeres látogatottságot mutassak fel, s ennek okán alkalmas legyek reklámok elhelyezésére?

Köszönöm az ingyenes lehetőséget, tudom, hogy az ingyen blog költségeit a reklámok fedezik, de van különbség a között, hogy a reklámok vezérlik az írás tartalmát, meg a között, hogy az írások vonzása miatt nézegetik a reklámokat. Maradjunk meg az utóbbinál, amondó vagyok. Nem visz jó eredményre, ha mindenki, mindenütt ugyanazokat a reklámokat olvassa, s mellé azok miatt ugyanazt a tartalmat is. Van egy határ, amit ebben nem kéne átlépni, mert az a reklámok hatékonyságát rontja. Az érdektelenség senkinek nem érdeke, szerintem.

Tudod, a pénz világban dolgozom. Meg dolgoztam sok más piaci szektorban is, van tehát tapasztalatom az üzleti életben, bőven. Mindent a pénz mozgat, az üzlet, ez normális. De vannak értékek, eredeti emberi produktumok , érdekek, értékek, ahol ez nem dominálhat. Sosem. Mert ha áruba bocsátasz olyasmit, ami nem kereskedelmi árucikk, akkor árulóvá leszel, elárulod az emberi mivoltodat. Ezt nem árt szem előtt tartani. 

Sokan írtak, filmet is csináltak erről, vesézgették, hogy hol a határ, még is, egyre inkább elharapódzott az üzletiesség szemlélete. Embernek lenni nem üzlet. Ajándék. És ezen ajándékból fakadhatnak olyan új értékek, amelyért az elüzletiesedett média, politika ölni is képes. Higgy nekem, láttam, közevetlen közelről. Bármelyik képes rá. Ölni képesek a szüzekért. Ti. akiről nyilvánvalóan tudható, hogy kurva, az nem igen adhatja el magát szűzként. Az olvasók márpedig emberek (is), akik igényelnek valamiféle ártatlanságot, emberi aspektust. Egy profi kurva meg nem tudja magát eladni szűzként, miután országnak,  világnak hirdette szolgáltatásait.

Szóval, láttam a mechanizmust, volt lehetőségem dönteni, mivé legyek. Nem adtam el magam, bár megvolt a kísértés. Ez fontos kérdés bárkinek, aki útját keresi a médiában, politikában. Mindig az erősebb kutya baszik ezekben a szektorokban, ezt nem árt, ha tudod. És ha te vagy a szenge, akkor bizony seggbe kúrnak hamar, ha kötélnek állsz. Tudd, hogy mire vágysz, ez az eszencia, és tartsd magad ahhoz. Mert mindennek ára van, nincs ingyen semmi sem. Illetve, van - az, amit te adsz ingyen, saját akaratodból. De másoktól ne várj ilyesmit, nincs rá alapod, oktalan lenne. Ebből jöhetsz rá, hogy ami te tettél hozzá e világhoz, ingyen, jó akaratból, az van odatéve, semmi más. De ezek az ingyen dolgok összeadódhatnak s jobb világot hozhatnak létre. Szóval, írni érdemes, csak ne várj az elismerésre, ne vágyj valamiféle sablon szerinti sikerre. Mert akkor elvesztél, bekerültél a malomba, amely megőröl. Ezt gondolom ma az egész marketing hajcihőről. 

Szólj hozzá!

Címkék: média politika élet üzlet ember kurva


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr814895884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása