HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2012.12.03. 20:14 Mr. Waszabi

A szégyen csillaga

Agymosott társadalmunk legnyilvánvalóbb szégyene, hogy tök triviális élethelyzetekben nem merünk autentikus érzelmeinkre hallgatni, azokat kinyilvánítani. Mert úgy neveltek, hogy erre ne hallgassunk. Kivéve azokat a tízezreket, akik kivonultak az antiszemita Jobbik elleni tüntetésre.

Márpedig én kimondom, hogy az antiszemiták gyáva emberek. Irigységtől és gyávaságtól motivált emberek. Akik nem nevezhetik magukat magyarnak, mert viselkedésük méltatlan e jelző hordozására. Mondom ezt én, a nem zsidó, de gerinces magyar, aki nem árulná el zsidó származású állampolgár társait. Vagy talán pont ezért. 

Leszarom, hogy ki, milyen indokot talál gyávasága, félelmei igazolására, kimondom, hogy gyávák, pernahajderek, akik mások okolásában látják megtalálni saját megnyugvásukat. Az ilyenek az emberiség árulói, nem hogy  a mi nemzetünkéi. Mert valakinek ki kell mondania végre ezt a tényt.

Ugyanis, aki másokra keni töketlensége, tehetetlensége hibáit, akár nemzeti szinten, az gyáva nyúl, nem több. Mert valójában erről szól mindig a mások hibáztatása, nem másról. Hogy hogyan bújjunk ki a saját vagy felmenőink felelőssége alól. Hogy emiatt nem képes sikert elérni a nép, ezért a helyett, hogy képessé válna, ezen dolgozna, izzadna, inkább a látszólag könnyebb utat választja - ellenséget keres, akikre rákenheti saját töketlensége felelősségét. Gyáva népnek ezért nincs hazája. Értsük meg Trianon üzenetét - ez az igazi üzenete. 

A sors nem csak egyéni, van annak nemzeti vonulata is. De mi egy nemzet? Emberek összessége, halmaza. Akik valamilyen szempontrendszer szerint egy halmazt alkotnak. Magyarul, a jelen magyar nemzet gyáva. 100 év óta az. Mondom ezt annak okán, hogy Magyarországon legalább 100 éve divatos kifogás az antiszemitizmus.

De miről is szól ez valójában? Arról, hogy a saját nemzetünk vezetői és alattvalói együttesen hoztak létre egy nem kellően működő társadalmat, országot, amelyben a többség nem boldog, nem elégedett. S vezetőink nem előre léptek , nem a fejlődés irányába, inkább a plebszet csapták be, alacsonyították le, hogy se maguknak, se annak ne kelljen semmit sem tennie a felemelkedés felé. Erről szól a magyar antiszemitizmusa. Ha nem léteztek volna zsidók sosem, akkor most más, nálunk tehetségesebb népcsoport lenne a célpont. Ez a magyarkodás valósága, mintegy 100 év óta. Nagyon átlátszó, hogy miután elvesztettük a 48-as szabadságharcot, és belementünk a kiegyezés korának megalkuvásaiba, új ellenséget kellett találni nemzeti elégedetlenségünknek. Mondom ezt többes szám első személyben, mivel nem tudhatom, hogy elődeim miként vélekedtek a 19. században. De nem próbálom tudatlanságomat hazugságokkal takargatni, így inkább közösséget vállalok visszamenőleg. Csak azt tudom, amit a késeiek a 20. században tettek, de nem ezt viszonyítom, hogy ne találhass kifogást. A lényeg azonban, hogy te mit teszel ma, nem az, hogy elődeid mi tettek vagy nem tettek esetleg. Mert ezért te felelsz, nem ők. Itt és most.  Az el nem rendezett dolgok visszatérnek - azért, hogy elrendezd őket végre. Ha nem teszed meg, mert gyáva vagy, akkor unokáidnál vissza fog térni. Nem árt, ha ezt tudod. Hazudni nem lehet a sorssal szemben - csak hiszed, hogy lehet. Elődeid is ezt hitték és nem volt igazuk.

De mit is mondanánk az ilyen viselkedésre, ha kívülről nézzük egy másik nép életében? Hogy gyáva, szar nép az ilyen, igaz? Hát tessenek a tükörbe nézni és köpni egy nagyot - az üvegen lecsurgó nyál undoksága mutatja, hogy mi is ilyen nép vagyunk. Gyáva szar. Ez van, tessék ezzel szembe nézni végre.

Nem tetszik? Tégy ellene te, itt és most. Törd meg az átkot. Tégy érte, hogy ne így legyen innentől. Ha eddig hülye voltál és beszoptad a könnyebbnek látszó utat néhány gerinctelen vezetőtől, felmenődtől, hát tagadd meg végre őket és tégy úgy, ahogy te tennél szíved szerint itt és most. Így változtathatsz egy nemzet sorsán.

Mondom,  hogy lehetsz antiszemita. Szabad vagy erre is, ha ez a te autentikus döntésed. De Isten segítségére nem számíthatsz ebben, mert nem támogatja, ezt megmondta előre évezredekkel ezelőtt, ezért nem lehetsz. A döntés a tiéd, vagy antiszemita leszel, vagy Isten kegyelmében bízó magyar - de mindkettő egyszerre nem lehetsz. Ha ennek ellent szeretnél mondani, már hazudtál, saját Istened ellenében.  Tehát, ha Isten akaratát gyalázod, miközben imádkozol a zsidók Istenéhez, akkor hazudsz. És keresztényként bizony a zsidók Istenéhez imádkozol, mert nem adatott másik neked. S ugyan ki bízna meg egy ennyire nyilvánvalóan hazug emberben? Ezen el kéne gondolkodnod, amikor Isten nevével takaródzol.

Tegnap lett volna a napja, amikor felszólalhattál volna - de nem tetted. Se KDNP-s, se katolikus érsek, se református püspök, se evangélikus. Kukorékolt a kakas, háromszor is, mégse vettétek észre, mi nincs e helyén. Mekk Eleknek ezért leverték a cégérét, csak jelzem. 

Te döntesz - gyűlöletre és gyávaságra, vagy szeretetre és bátorságra alapozod életed, és fiaidét, lányaidét.

De ha esetleg szádra veszed Isten bármelyik nevét, jusson eszedbe, hogy nem lehetsz kétszínű. Nem nevezheted magad se kereszténynek, se embernek. Ezt nem én mondom, hanem Isten, akire oly sokan hivatkoznak. Ha pedig a kereszténységet elválasztod Istentől, a Bibliától, akkor hazug szar vagy csupán, semmi több. Ezt viszont én mondom. 

Szólj hozzá!

Címkék: keresztény gyáva sárga csillag


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr74945796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása