HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2013.03.26. 20:43 Mr. Waszabi

Rémálom az Elme utcában

Hát elkezdődött. Már hetek óta tart, pont úgy, pont az, amitől mindenki félt, akinek esze van. Matolcsy, mint hegybank elnök. Freddy Krüger a magyar gazdaságban, kb. Túldimenzionálom? Valóban? Ki fogsz józanodni. 

A forint gyengítése egy amúgy is szarban levő gazdaságban, s amelyet a jelen kormány taszított oda egyértelműen (tehát nem  a Bajnai, nem az ördög valaga, hanem a jelen kormány, Orbánnal és Matolcsyval az élén:), ahol most van, nos, ez egy valódi rémálom, úgy értem, egy magvalósuló rémálom, amiből egyelőre nem ébredhetünk fel. Tudod, az a kínos szitu, amikor felébredsz és rájössz, hogy rémálom valóság.

A barmok megint művelnek valamit, ami Magyarország lakosságának rossz.

Egyszerűen inkompetens az elvtárs gazdasági ügyekben. Maradt volna  kaptafánál, a gazdaságpolitikát kívülről ugató mezei amatőr. Jobb lett volna. Matolcsyról és főnökéről, Orbánról beszélek. 

Ki az a marha, aki elhiszi, hogy egy teljhatalmú kormány által a bánya béka segge alá taszított gazdaságot a forint leértékelésévek kell feléleszteni? Csak azért nem kap beutalót Lipót-mezőre, mert ott már nincs ügyfél fogadás.

De Döbling még üzemel, jegyzem meg szerényen a miniszterelnök úr számára. Bizonyára már készítettek számára ott egy gumiszobát.

Min segíthet az, amit ők itt összehazudoznak naponként? Mert a tesznek szó az kevéssé jellemzi a verbális megmozdulások tényét a semmittevés tényleges cselekménye mellett. Hát, semmin, nagyjából. Volt a magyar gazdaságnak egy kereslete, nemzetközi ázsiója, évekkel ezelőtt. Amit Orbánnak és Matolcsynak sikerült lerombolnia, sleppjük tevőlege támogatása mellett.

Ezek után lehet álmodozni, hazudozni, hogy márpedig de, igen is lesz itt növekedés, de még mekkora, nos még senki nem látta Matolcsy álmait beteljesülni. Még részben sem. Nos, nem is fogja. 

A választók átbaszása ott kezdődik, amikor az aktuális politikai hatalom olyasmiket hazudik neki, amit sosem fog valóra váltani. Nem azért, mert nem tudná, hanem mert sosem akarta. Mert légy tisztában azzal, hogy számodra, mint választópolgár számára Orbán soha, semmi jót nem akart megvalósítani. Semmi olyasmit nem akart sosem, ami bárki más hasznát szolgálta volna a sajátján kívül. Ez mikor tűnik fel neked, innen 19 év távlatából?

Ugyan, kiben, miben bízol? Egy olyan emberben, s pártjában, amely a szél fordulásánál gyorsabban fordított köpönyegén 180 fokot 1994-ben? A feledékenység, a butaság sosem kifizetődő. Neked sem. 

De aká rmost jössz rá, akár 4 év múlva, én állítom, hogy sosem késő. Persze, ha még négy évre kibaszol adófizető társaiddal, akkor ne várd, hogy majd megköszönik neked hülyeséged gyümölcseit. Nem lesz rá okuk, ugyanis addigra te fogsz tartozni nekik. Nem kevéssel, hanem sokkal. Mindazzal, amiért teljes mellészélességgel kiálltál ma, vagy tegnap, ám mindaz hazugságnak bizonyult. Tévedni emberi dolog - megbocsátani is az. Csak éppen kurvára kell tiplizned azért, hogy embertársaidtól bocsánatot nyerj. Már 2014-ben is, de ha 2018 lesz belőle hülyeséged okán, akkor sokkal több adósságod lesz akkorra. És el fognak számoltatni, ne aggódj. Csak annyival többért fogsz elszámolni, mint amennyi ideig kárt okoztál hülyeségeddel e nemzetnek.

Legyen eszed: Orbán leszar téged s érdekeidet. Jó esetben csak elinflálja, rosszabb esetben einstandolja bankbetétedet. Nem ciprusi, vagy argentin módra, hanem amiként a magán nyugdíjpénztári megtakarításaidat államosította egy tollvonással, leszarva véleményedet, érdekeidet. Mert egészen egyszerűen nem számítasz nála.

Ez van, ez a való. Hogy mit szerettél volna hinni, az egyrészt Orbánt nem érdekli egy fikarcnyit sem, másrészt azon embereket sem, akiket letapostál a kedves vezető segge rózsájának aktív nyalása közben, csakhogy nagyobb adagot nyelhess abból, ami kicsurran belőle. S csodálkozol, hogy a szomszédaid, munkatársaid undorítónak találnak? Ne tedd. Inkább nézd át, mit tehettél volna, amit nem tettél, s mától kezdve tedd azt, amit tennél.

Így járulhatsz hozzá e nemzet felemelkedéséhez, másképp csak rombolhatod azt. 

3 komment

Címkék: orbán forint felelősség szavazó matolcsy dilettánsok


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr775126308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hannawald 2013.03.27. 09:17:30

az a baj, hogy számomra tökéletesen meggyőző, de nem engem kell meggyőzni :(
ill. rossz szó, hogy meggyőzni, inkább gondolkodásra, tisztán látásra biztatni...

Mr. Waszabi 2013.03.27. 21:33:45

Nézd, csak egy átlagember vagyok, aki használja a saját eszét. Mondjuk, hogy e blog a hétköznapi életem mellékterméke, más emberek érdekében. Olyan gondolatokról, amelyek számomra hasznosnak bizonyultak, s amely oknál fogva feltételezem, hogy esetleg másoknak is az lehet. Ennyi a szándékom, nem több. Meggyőzni sosem akartam senkit, mivel senkit nem lehet meggyőzni, legfeljebb felkelteni az érdeklődését, legfeljebb. Ezért csupán gondolatokat osztok meg, hátha hasznos lehet mások számára is. Ennyi a motivációm. Ha talál, akkor örülök, de nem csodálkozom azon sem, ha érdektelen. Megszoktam már ezt is.

hannawald 2013.03.29. 16:14:10

@Mr. Waszabi: értem én, és becsülöm. mármint azt, amit csinálsz, amiket megosztasz, és amilyen motivációval teszed ezt.
én vagyok az, aki többet vár ettől, s nem csak tőled, de a hozzád hasonlóktól. azt szeretném látni, hogy valaki talál végre egy szent grált, amivel egyre több és több embert lehet megszólítani...
nem mintha feladatod/tok lenne, ez csak az én álomképem, vagy mim...
süti beállítások módosítása