HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2013.04.22. 19:22 Mr. Waszabi

Politikai óvoda

Vajon miért halogatja az egyezkedést Bajnai Mesterházyval? Én is halogatnám Bajnai helyében. Az ok nagyon egyszerű.

Bajnai kezdeményezett egy politikai együttműködést, összefogást az ellenzéki pártok, csoportosulások között. Nem alapított pártot ehhez az elején, csupán egy egyesületet, amelynek funkciójául az ellenzéki politikai erők összefogását szánta. Talán csak a katalizátor szerepét akarta betölteni, mert látta, hogy van erő az ellenzékben, csak éppen egymás ellen is ellenzékben vannak, jó magyar szokás szerint. Okos ember.

Az első lépést mindenesetre ő tette meg, a párt nélküli ember. Érdekes módon, ez Mesterházynak, illetve az MSZP grémiumnak eszébe sem jutott. Akkor sem mindjárt esett le nekik a tantusz, egy darabig a partvonalról szemlélte Mesterházy Bajnai buliját, majd rájött, hogy számottevő szavazóbázisa még is csak az MSZP-nek van az ellenzéki oldalon, s hirtelen támad ötletétől vezéreltetve orbáni módon megpróbálta átvenni az irányítást. Hiba volt. A kopipésztbe már belebuktak itt páran, nem kelendő divat itt ez. Jelzem, Orbán Horthy-Rákosi-Hitler-Sztalin plagizálása is sokat árt a FIDESZ-nek, ezért kell annyit tiltakozniuk a kritikák ellen, ezért kényszerülnek a világ 3/4-e ellen szélmalomharcot vívni, úgy politikailag, mint a sajtó, a média frontján. És nem mellesleg, ezért kényszerülnek  egyre többet hazudni, egyre nagyobbakat csúsztatni. 

Miért nem vonzó az MSZP az emberek szemében? Mert nem újult meg. Gyurcsány bizonyos őszödi beszéde 2006-ban a semmit tenni nem akaró pártgrémium ellen szólt, nekik. Ők erre válaszul megbuktatták a saját pártelnöküket. 

Aztán jött Mesterházy, de senkit nem állított fel azok közül, akik 2 miniszterelnököt is megbuktattak az ország kárára, csak hogy saját személyes érdekkörüket védjék. Magyarul, Gyurcsány őszödi beszéde ma is aktuális az MSZP vezetésének. A dolgok nem változtak. Ezért nem jutott eszükbe az ellenzéki összefogás, ezért kellett egy Bajnainak meghirdetnie azt. És ezért nem adnék fabatkát sem Mesterházynak, vagy az évtized óta változatlan s értetlen pártgrémiumának. Mert látszik, hogy szemléletükben nem változtak, gondolják, nekik nem kell változtatni hozzáállásukon, majd minden megy a régi kerékvágásban, amint azt Horn után kialakították s megszokták.

Igen, cseppet sem feltűnő kívülálló számára, hogy 2002-ben s 2004-ben is idegenből hoztak miniszterelnököt maguknak. Sejtetett valamit a párton belüli erőviszonyokról, belharcokról. Pontosan tudta valamennyi esélyes vezető, hogy miért nem érdemes vállalnia a miniszterelnökséget. Egymás gyilkolásával vannak elfoglalva, miközben saját pénztárcájukat, érdekeltségi körüket hizlalják pártpénzen vagy közpénzen, mikor, hogy. Állóháború folyik régóta a párt vezetői közt, s mindegyik tisztában van vele, kitől, milyen támogatást nem fog megkapni. Ezért nem vállalta egyik sem a miniszterelnöki funkciót. Inkább kerestek strómanokat, akiket kigolyózhatnak, ha nem úgy táncol, ahogy ők fütyülnek. Meg is tették, Medgyessyvel is, Gyurcsánnyal is, ez jól látható.

Gyurcsány nem hazudott, hanem igazat mondott az őszödi beszédben. Azokhoz szólt, akiknek érdektelensége, tesze-toszasága miatt nem mentek előre az ország dolgai, illetve nem oldott meg 2 kormányzási etap alatt sem megoldható problémákat az a párt. Pedig a lehetőségük meg volt, kormányzati többség a parlamentben, megtehettek volna számos intézkedést, a kényelmes cirkuszt és kenyeret a népnek, pénzt meg a szenátusnak gondolkodásmód helyett. De döntésekre, átmeneti lemondásokra, hosszabb távú országos érdekek miatt, nos, arra nem voltak hajlandók, ez látszik. Így alakulhatott ki az a majomhülye helyzet, hogy elveszítették a nép bizalmát.

Nos, szerintem nagyon finoman fogalmaztam meg azokat az okokat, amik miatt az MSZP ma sem szimpatikus a közember szemében. Nem tettek meg lényeges dolgokat, amikor lehetett volna, amikor kellett volna - ugye, az aktuális hatalomnak kötelessége az ország dolgait igazgatni, nem lehetősége csupán -, aztán kipontozta őkjet a bíró, a választók serege, s még most, 4. éve sem látják be, hogy nem nyerhetnek bizalmat azon paraméterek, csúfságok mentén, amik miatt elveszítették azt. 

Nos, Bajnai nem pártpolitikus. Nem is ezzel a felütéssel szervezte az E2014-et. Meghívta az ellenzéki pártokat, ám nem mondta meg, ki mit mondjon, hogy viselkedjen, egyszerűen hagyja, hogy mindenki magának legyen hülye. Nos, Mesterházy belefutott a saját hülyeségébe, de vastagon. Meg páran mások is, akik még mindig a megszokott izombólfogunknyerni politikát favorizálják. Egyrészt, ez a stílus csak Orbánnak megy. Hazugság, csalás, csalafintaság és bármi mocsokság árán. Ezt a Gyurcsány ellen folytatott  - sikeres - lejárató kampányával már megmutatta, majd 2010 óta az általa nagyra becsült,  kedves nemzetének is. Nem lehet jó fiúnak is lenni a hatalomban, de a hatalomra rossz fiúk módszereivel jutni. Ugyanis azt senki nem hiszi el többé, hogy aki mocskosan tesz szert a hatalomra, az majd szép és kedves politikus bácsi lesz, amikor megkapja azt. Ez Mesterházy tévedése.

Bajnai stílusa kultúremberé - látszik, hogy nem párt politikus, s nem is volt az sosem - , próbál időt és ezzel teret nyerni magának, a maga stílusának. Én is megpróbálnám, ha az én kezdeményezésemet akarná lenyúlni valaki. Különösen akkor, ha azért enyém a kezdeményezés, mert a sokra vágyó riválisok nem elég okosak, ám kellően hiteltelenek egy hasonló szervezéséhez. 

Lehet, hogy Bajnai pártja csak egy kis párt lesz a következő parlamentben. Lehet. De nem lesz szégyellni valója a tekintetben, hogy nem módszerek árán, hanem a személyének megszavazott bizalom okán kerül oda. És az nyugodt éjszakát biztosít az embernek, nem kényszeríti hazugságokra, meg egyéb mocsokságokra.

Orbán esetében is jól láthatjuk, hogy mennyit is ér az ember - akár önmaga szemében -, ha a célra való törekvése közben elveszíti önmagát, emberi mivoltát. Jó példa arra, hogy hogyan gyűlölteti meg valaki magát az emberekkel, akinek pedig minden esély, lehetőség a kezében volt a valóban sikeres kormányzáshoz  (mert ami eddig történt 3 év alatt, az nem az, s nem is dicső. Ha az volna, nem kéne olyan sok pénzt költeni az öntömjénező propagandára,  hazugságok sulykolására, a nép félrevezetésére - akárcsak Rákosi idejében). 

43 komment

Címkék: mszp ellenzék bajok bajnai mesterházy


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr615241796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pánpéter 2013.04.23. 10:17:26

"Talán csak a katalizátor szerepét akarta betölteni, mert látta, hogy van erő az ellenzékben"
- nem, nem csak a katalizátor szerepét akarta betölteni. miniszterelnök akar lenni, szervezet és mérhető támogatottság nélkül. ha csak katalizátor akarna lenni, akkor odaadná a miniszterelnökséget az MSZP-nek. de erről szó sincs.

"Az első lépést mindenesetre ő tette meg, a párt nélküli ember."
se párt, se támogatottság, se semmi. jó lépés. nem adok semmit, de kérek mindent.

"Gyurcsány nem hazudott, hanem igazat mondott az őszödi beszédben. "
... hazudtunk reggel, éjjel, meg este. teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz... tényleg nem hazudott. csak végig. egymás után jöttek a programok, amikből soha semmi nem lett. csőd volt az egész. védhetetlen, te még is véded. érthetetlen.

"Nos, szerintem nagyon finoman fogalmaztam meg azokat az okokat, amik miatt az MSZP ma sem szimpatikus a közember szemében"
- még csak a felszínt sem karcolgattad...

"Nos, Bajnai nem pártpolitikus"
- igen, és ezért volt 6 évig tagja az MSZP kormányoknak, majd az utolsó etapban vezette is azt. de ő nem pártpolitikus. sőt, kifejezetten független. és persze szakértő. ezt rajtad kívül nem sokan gondolják így ebben az országban...

"Bajnai próbál időt és ezzel teret nyerni magának"
- persze, mert csúnyán benézte. először azt, hogy be tudja darálni az LMP-t. aztán azt, hogy a bejelentés után pikk-pakk 10-15%-on lesznek. de kiderült, hogy csak az MSZP-től visz el bázist. a hitelessége nem javul, szervezet nincs, nincs semmi, csak lózunkgok.

"De nem lesz szégyellni valója a tekintetben, hogy nem módszerek árán"
- jaja, nem. csak elev egy oltári hazugságra építi a politikáját. "független", meg szakértő... persze persze...

" Ezt a Gyurcsány ellen folytatott - sikeres - lejárató kampányával már megmutatta"
- hogy is volt debreceni könyvében? mi csináltuk meg a köteles akciót stb strb. csak nem visszanyalt a fagyi?

"Ugyanis azt senki nem hiszi el többé, hogy aki mocskosan tesz szert a hatalomra"
- hogy is volt? nem igaz állításokkal váűlasztást nyerni nem igaz országhoz vezet. aztán jött öszöd. bahhh de gáz...

sztem ezt írd újra, próbálj meg törtélemileg hű lenni... ez így egyes.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.23. 10:30:37

Bajnai és Mesterházy más-más közönséghez szól.

Mesterházy célközönsége:
- az MSZP kemény magja,
- a szélsőbalos identitásúak,
- a kádárista fideszesek.

Bajnai célkönsége:
- a volt SZDSZ kemény magja,
- az MSZP-től irtózó szoclibek,
- a párt nélküli jobboldaliak.

A két tábor alapvetően egészen más értékrend. A túl korai megállapodás katasztrofális lenne, mert mindkét táborból lemorzsolódás következne be.

Ezt Bajnai látja jobban, s helyesen látja: a megoldás az utolsó pillanatban való megállapodás.

reszeg tengeresz 2013.04.23. 10:35:29

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: de hala egnek egyutt sincsenek 15%nal tobben, szoval nyugodtan egyezkedhetnek ezek a nyomorultak.

hogyne,persze,igazad van! 2013.04.23. 10:37:39

@reszeg tengeresz: nana!!vard csak ki a veget!!ha az eu es mo viszonya elmergesedik, esetleg megvonnak jogokat/penzt akkor siman nyerhet a baloldal!

blah 2013.04.23. 10:39:28

na ez szép és összeszedett írás volt, elég pontoson leírja a helyzetet, gratula

Mária 2013.04.23. 10:40:58

A posztoló szándékosan feledkezett meg a Fidesz nyolcéves, ellenzékből végzett áldásos tevékenységéről, vagy szándékosan feledkezett meg erről az aprócska részletkérdésről?

luis5 2013.04.23. 10:43:37

"NEM ÉRTETTÜNK HOZZÁ"-Ez Bajnai egyetlen őszinte logója lehetne, ami az egész közéleti tevékenységét mutatja :-)

Mária 2013.04.23. 10:50:34

"Lehet, hogy Bajnai pártja csak egy kis párt lesz a következő parlamentben."

Az LMP is "csak egy kicsi párt akart lenni" a nagy Parlamentben, és milyen csúnyán végezte.

Bajnai már most szét van esve, mint a legó, ezt akarja leplezni és kompenzálni a pártja korához, méretéhez és támogatottságához egyáltalán nem illő arroganciával.

Balt 2013.04.23. 10:51:59

"2002-ben s 2004-ben is idegenből hoztak miniszterelnököt maguknak"

+ 2006-ban és 2009-ben...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.23. 10:52:08

És Bajnai mitől is más, mint az MSZP, mert erre még senki nem tudott válaszolni.

Balt 2013.04.23. 10:56:47

Bajnai és tsai igazi pancser banda, másodszor éneklik ki a sajtot a szájukból. Mesterházy (és/vagy a csapata) jó taktikus, Bajnait rendszeresen lesre futtatja (egy kapust?! lol!), nem hagyja, hogy Gyurcsányt ott hagyják az MSZP térfelén: igenis Bajnai EGYÜTT felelős Gyurcsányért is. Kb. ez lehet mögötte, ahogy látom, tehát Bajnai hiába próbál meg eltartott kisujjal Gyurcsánymentesülni. :)

index.hu/belfold/2013/04/22/mesterhazyt_meglepte_bajnai_halogato_taktikaja

"Bajnai Gordon június 16-át jelölte meg a tárgyalások megkezdésének új időpontjaként, az MSZP elnöke azonban zárójelben megjegyzi, hogy június 16-a tragikus történelmi nap, Nagy Imre kivégzésének napja, ezért talán nem a legalkalmasabb szimbolikus dátuma a tárgyalások megkezdésének."

Hehehe, ez mekkora! Mesterházy (és csapata) jobb, mint hittem volna: Bajnai ugye az okt. 23-i szimbolikus dátummal jött (há'merakkor kiáltották ki a köz társaságot!), erre ez a válasz, nagyon jó! :)))

pástétom 2013.04.23. 10:57:22

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Lófaszt, már megbocsáss. Az ideologizált szavazói rétegeket már maguk mögött tudhatják a pártok. A célközönség - mint eddig is mindig - a stabil pártszimpátiával nem rendelkező, az egyszer ide-majd oda szavazó bizonytalan választói tömegek lesznek, akikkel, ha többségük egy irányba szavaz, választást lehet nyerni.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2013.04.23. 10:59:45

Mi a különbség az mszp-szdsz, illetve az mszp-e14-pm-dk között? Van?

kzoltana 2013.04.23. 11:39:56

Eközben elfeledkeztek a felsővezetékről! Villamostéboly Debrecenben - EU-s pénzből.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/4337_a_debreceni_remizrolo

arckönyv 2013.04.23. 11:47:12

Értem én, hogy a másik oldal szemében szar az ellenfél, de kérdem én, hogy mi is a különbség az mszp és a fidesz között, hogy csak a legmeghatározóbb pártokat említsem? Nekem sokadik ránézésre is csak az látszik, hogy ezek mindig is szartak a munkára, csak a saját közvetlen érdekeiket nézték az ország nem profitált egyik kormányzásából sem. Az mszp-ben a garnitúra garantálja, hogy semmi jót ne várjunk tőle a fideszben meg a vezetők a garancia erre. Most akkor mégis kit kéne választani? A jobbikot amelyiknél pártpolitikát építettek a cigányozásra? Ezen kívül meg eszement ötleteik vannak csak? Bajnai egyedül nyilván nem áll meg ezen a színtéren bármennyire is ő volt az egyetlen az utóbbi időben aki a munkával foglalkozott és nem a saját zsebe tömködésével és a közpénzek különböző érdekcsoportokhoz való juttatásán "fáradozott" mint a többi. Szóval Bajnai így baszhatja. A többi meg bassza meg az ostoba szavazóikkal együtt akiknek valszeg fingjuk sincs miért szavaznak arra akire szavaznak.

no_successful2 2013.04.23. 11:55:01

Egy dologban nagyon téved a posztíró, a szocik nem azért buktak nagyot, amit nem tettek meg, hanem azokért a dolgokért, amit megtettek.

"Nos, Bajnai nem pártpolitikus."

Hogy Bajnai pártonkívüli volt ?
De jure igen, de facto meg nem.
Gyurcsány alatt pl. miniszteri posztja is volt. Közismert a szocikhoz való kötődése.

Rwindx 2013.04.23. 11:56:12

Vicces a poszter. Csak egyet emelnék ki az elmúlt 1-2 nap történései alapján:

"Egyrészt, ez a stílus csak Orbánnak megy. Hazugság, csalás, csalafintaság és bármi mocsokság árán. Ezt a Gyurcsány ellen folytatott - sikeres - lejárató kampányával már megmutatta, majd 2010 óta az általa nagyra becsült, kedves nemzetének is. Nem lehet jó fiúnak is lenni a hatalomban, de a hatalomra rossz fiúk módszereivel jutni. Ugyanis azt senki nem hiszi el többé, hogy aki mocskosan tesz szert a hatalomra, az majd szép és kedves politikus bácsi lesz, amikor megkapja azt. "

www.origo.hu/itthon/20071123-nemet-mondott-a-nemzetbiztonsagi-bizottsag-laborcz-sandor-jelolesere.html

index.hu/belfold/2013/04/22/igy_beszelgetett_egymassal_a_titkosszolgalat_es_az_alvilag/

Talán ezek a "lejárató" játékok is közrejátszanak abban hogy ma a baloldalra normális ember úgy néz mint egy a bűzölgő hányás tetején fészkelő jól megérlelt turhára.

Ez talán sok álnaív vagy hülye kérdésre is választ ad.

Scagnetti 2013.04.23. 12:11:07

Nem olyan bonyolult dolog ez. Mi történt 2010-ben? A nép elzavarta az MSZP-SZDSZ-Bajnai-Gyurcsány csapatot, méghozzá elég határozottan. Lehet vitatkozni, hogy ezért ki a felelős, de kurvára mindegy, a végeredmény számít egyedül. Az MSZP középpárttá vált, az SZDSZ megsemmisült és szétszóródott. Gyurcsány addig keménykedett, míg kitették a pártból, és sikerült egy stabil 1-2%-os pártot összehoznia, amivel alaposan elszámolta magát. És közben a legelutasítottabb politikusok között van ma is, akárcsak hat évvel ezelőtt. Bajnairól az egy éve alapján elterjesztették a szakértő imázst (leginkább a baloldali sajtó), de hogy négy év alatt mire lenne képes, azt aligha tudja bárki is.

Ki akar most visszajönni? Az MSZP-Bajnai-Gyurcsány csapat, plusz a szadesz maradéka ide-oda csapódva. Hogy átnevezték magukat, és kerülgetik egymást, az tökmindegy, úgyis együtt indulnak, ezt mindenki tudja. Na ezért fognak veszíteni. Semmi sem változott. Ugyanazt a bandát akarják lenyomni a választók torkán ismét, legfeljebb megpróbálták újracsomagolni, de ezt is csak úgy, hogy azért nagyon ne erőltessék meg magukat.

Ezekre csak azok fognak szavazni, akik 2010-ben is mellettük maradtak. Ezekkel új szavazókat megszólítani lehetetlen.

Így semmi másban nem bízhatnak, mint hogy Orbán annyira leamortizálja a fideszes tábort, hogy az kisebb lesz a szocikénál, ennek viszont nem nagy az esélye, mert már a Fidesz tábora is közel van a minimumához. Ennél kevesebben már nem lesznek.

És akkor még ott a Jobbik is, mely talán nincs akkora mint az MSZP, de azért közel van hozzá, a kisebb szoclib pártokat meg magasan veri.

Ilyen mezőnyben, ilyen csapattal kellene többséget szerezniük.

Scagnetti 2013.04.23. 12:11:53

@triumphator: Egész pontosan semmi. Ezért állnak ott, ahol.

Zabaalint (törölt) 2013.04.23. 12:27:38

A dilemma a következő:

Ha Bajnai nem szövetkezik az MSZP-vel, akkor nem nyerhet.

Ha Bajnai szövetkezik az MSZP-vel, akkor minden marad a régiben, a baloldal, ahogy a Fidesz is, halad tovább a szociális demagógia útján.

Szvsz inkább ne szövetkezzen, veszítse el a választást, aztán majd miután az ország belefullad a saját maga által termelt szarba, akkor talán jöhet valami változás. Vagy soha.

Blogger Géza 2013.04.23. 12:29:59

Bajnai sok mindenben követi mesterét, Gyurcsányt. Tudatosan hazudta végig az elmúlt 3-4 évet. Először azt mondta, hogy 2010 után nem kíván politikai szerepet játszani. Majd azt mondta, nem akar pártot alapítani. Majd az elvileg a teljes poltikai estabilshment ellen tiltakozó civil szervezeteket nyúlta le, és rajtuk keresztül magát mint az MSZP-s éra miniszterelnökét próbálta így tisztára mosni, és így beterelni az MSZP karjaiba ezeket az erőket. Nyilván cserébe a miniszterelnöki pozícióért, amelyre nem túl burkoltan bejelentkezett.

Sajnos kezd kicsit kipukkadni a lufija (amit részben a Medián manipulált kérdezőtechnikája épített fel), pártja népszerűsége olvadni kezdett, és vannak olyan felmérések, amelyek már Mesterházyt (!!!) is alkalmasabbnak tartják nála miniszterelnöknek. Most épp nem túl erős, de az Amerikából, OTP-től, MOL-tól begyűjtött pénzekből nyilván fel próbálja magát fújni őszig, kb az az utolsó pillanat, amikor hatékony együttműködésbe lehet fogni, onnantól kicsit kapkodás a dolog.

Zabaalint (törölt) 2013.04.23. 12:31:01

@doggfather:
Az MSZP két egymásnak 180 fokban ellentmondó irányzatból állt alapvetően mindig is, az egyik a szociális demagógia, lásd megyóék kormányzata, a másik pedig jobboldali-liberális, lásd Bajnaiék. Ez utóbbi irányzat részben kivált az MSZP-ből, úgyhogy jelenleg ott előbbi uralkodik, ezért a kérdés inkább az, az MSZP miben különbözik a Fidesztől ezek után?

Fejesrob 2013.04.23. 12:36:18

Azért ez valahol jellemző. Bajnairékról szól a poszt, de talán az Index címlaphoz, kell orbánozni is.

Ha Orbánt annyira utálnák mint amennyire te írod, nem nyerné az összes időközit fideszes.

czjanos 2013.04.23. 13:18:05

@Mária: Bár szerintem Bajnai Gordon egyáltalán nincs szétesve (sőt, felfutó pályán van), a hasonlatodra mégis reagálok. A Lego-nak az az előnye pl. a herendi porcelánnal szemben, hogy ha a Lego-építmény szétesik, azt újból, variábilisan fel lehet építeni, a porcelánt, meg csak ragasztgatni lehet. Mesterházy ezt kivételesen jól látja: a kettejük pályája ellentétes tendenciájú: Bajnai erősödése az ő személyes gyengülését fogja eredményezni. Az egyezségbe nem is Mesterházy fogja bevinni az MSZP-t, hanem Botka László, a ma félárnyékban lévő erős ember!

von Putri 2013.04.23. 13:18:28

Bajnai tudatos parazita taktikát folytat, mivel nem képes önálló politikai anyagcserére:

- nincs saját ideológiája, csak a bebukott neoliberális hablatyot nyomja balkániaknak szánt provinciális változatban

- nincs érdemi programja, a csodavárók hiszékenységében bízik, ehhez pedig elég a hívószókat felidézni

- nincs valódi pártja, hanem csak egy drogosokból, szélsőbalos ködevőkből, anarchistákból, szabadidős agitátorokból összetákolt laza konglomerátum, amit semmi nem tart össze a hatalom akarásán kívül

- nincs stabil szavazóbázisa, ezért megpróbál mindenkitől elcsenni, de valójában csak az MSZP törzszavazóinak számító, szelektíven vörösérzékeny látású 70+ korosztályból számíthat jelentős utánpótlásra

- nincsenek szövetségesei, mert akik lennének - MSZP, DK, egyéb minipártocskák - ugyanarra a szavazóbázisra utaznak, így egymásnak inkább ellenségei, mint barátai a kötelező smúzoláson túl

czjanos 2013.04.23. 13:22:49

@Zabaalint: Ha fiatal vagy, lehet még elég időd, hogy kivárd ezt a katartikus helyzetet. Nekem már ehhez kevés időm maradt, ezért (is) támogatom a megfelelő mértékű, demokratikus kormány-váltást. Nem majd, hanem 2014-ben.

pánpéter 2013.04.23. 13:24:32

@czjanos:

"demokratikus kormány-váltást" - itt ki(k)re gondolsz? A Portikkal üzletelő maszopos fiúkra, Gyurcsányra, vagy kire?

Gandalf(helyett) 2013.04.23. 13:27:40

Rwindx:
Én kiegészíteném, hogy a normális ember a jobboldalra is így nézhet(ne).
Az egyik exképviselőnek (Hudvágner) addig sem voltak "semmi" ügyei, amíg még a "meleg fészekben" volt.
Persze csak mostanára jutott a gyilkosságra felbujtásig.
És mennyi mutyi még, amin a "rendes" kormánypárti szavazó simán átsiklik.

Ki kell(ene) válogatni a férgesét.
Pl. jöhetne végre tényleg az ügynök lista, és az olajügyeket sem ártana újra megkapargatni.

von Putri 2013.04.23. 13:33:01

@no_successful2:
"Közismert a szocikhoz való kötődése."

Bajnai kötődése nem ideológiai jellegű, merthogy az MSZP-nek nincs ideológiája (mint ahogy neki meg végképp nincs és nem is volt)

A komenizmus idején összeszocializálódott hatalmi elitnek az ideológiája maga a hatalom. Teljesen mindegy milyen néven, milyen pártlogo alatt, milyen tálalással, de ugyanazt kapja a választó ha ebből a régi hatalmi elitból valakire szavaz

von Putri 2013.04.23. 13:39:55

@Zabaalint:
Én inkább csak taktikai különbséget látok az MSZP-ben, nem eltérő ideológiai irányvonalakat

Ellenzékben a szociális demagógiát nyomatja az MSZP, mert így remél szavazatokat a - nem kis részben éppen általa kreált - nincstelenek, csalódottak táborából. Hatalomra kerülve aztán a befolyásos üzleti körök veszik át a szálak mozgatását, és jön a kőkemény vadkapitalizmus

Rwindx 2013.04.23. 13:46:34

@Gandalf(helyett):
A férgesválogatási dologban nem hiszem hogy lenne közöttünk vita.
Alapvető érdeke mindenkinek, minden oldalon hogy korrupt, alkalmatlan, bűnöző, stb ne tölthessen be semmilyen köztisztséget egyik oldal színeiben sem.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.23. 13:49:35

"Vajon miért halogatja az egyezkedést Bajnai Mesterházyval?"

Nyilván mert a fellépőkkel, rendezőkkel, újságírókkal és ellentüntetőkkel együtt sincsenek többen tíznél, ha társelnöki-képviselői szinten tartanak egy lakossági fórumot.

kuruc.info/r/2/111109/

2llkedő 2013.04.23. 13:50:40

@czjanos: "Nem majd, hanem 2014-ben."

Pedig Zabaalint-nak igaza van. Egy esetleges 2014-es nyerés csak későbbre tolná a problémát.

2llkedő 2013.04.23. 13:53:32

@von Putri:"merthogy az MSZP-nek nincs ideológiája "

Piktornak és a fidesnek mi az ideológiája?

2llkedő 2013.04.23. 14:02:36

@Rwindx: "Alapvető érdeke mindenkinek, minden oldalon hogy korrupt, alkalmatlan, bűnöző, stb ne tölthessen be semmilyen köztisztséget egyik oldal színeiben sem."

Csakhogy akikre Te gondolsz, hogy betölthetnék, azok nem vállalják. Többek között azért, mert ők is átváltoznának, amit nem akarnak.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.04.23. 14:04:09

@félázsiai 2llkedő: Alapvető érdeke mindenkinek, hogy a vezetők ne legyenek korruptak - és ez ellen azok, akik már ott vannak, nagy erőkkel igyekeznek tenni, mert féltik a megszerzett hatalmat...

régen mondom már, hogy ez óvoda, nem politika.

Rwindx 2013.04.23. 14:06:21

@félázsiai 2llkedő:
Igen, ez valószínűleg így van. Ha tisztulás lesz egyszer valaha, akkor az csak lassan fog megtörténni, és sok-sok botrány hatására.

parttalan 2013.04.23. 14:16:03

@félázsiai 2llkedő: "Piktornak és a fidesnek mi az ideológiája?"

Ne osztozkodj, uralkodj!

Fejesrob 2013.04.23. 14:19:10

@Gandalf(helyett): Az MSZP-SZDSZ-nek sem az volt a baja, hogy pld. Horn Gábor hülye volt, valami Kispesti szadeszos pedofil, vagy akár az, hogy Hagyóék loptak mint a szarka.

Egyik politikai pártban sem angyalok ülnek.

2llkedő 2013.04.23. 14:30:14

@ColT: "Alapvető érdeke mindenkinek, hogy a vezetők ne legyenek korruptak "

Ilyen csak a mesében van.

Pop40 2013.04.23. 14:47:13

@félázsiai 2llkedő:

Az, hogy amit ma ellophatsz, ne halaszd holnapra.

És ehhez az ideológiához tökéletesen hűek, birkáik hű bégetése közepette. :)
süti beállítások módosítása