HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2013.06.20. 21:13 Mr. Waszabi

...aztán a menyasszony hirtelen tökön szúrta magát...

Tragikus váratlansággal, persze - így szokták ezt köríteni a sajtóban -, de egyértelműen határozott szándékkal, többször, gyors egymásutánban. Egyértelmű , ám bármiféle értelmet nélkülöző politikai öngyilkosság jegyében. Ezt nem lehet félreérteni. Vagy az elmebaj megnyilvánulása, vagy valamiféle menekülési kényszer okán. Mindegy. Különben, a fene se érti ezt a kapkodást, szervezetlenséget. Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, nem de? Már, ha akar valami értelmeset az ember fia létrehozni, s annak célja nem a káosz. Na de, álljon csak meg a gyász nászmenet: ha tökön szúrta magát, akkor töke van a menyasszonynak, nem de? Ejnye.

Elismerem, nem mindenki ilyen költői lélek, mint én, tehát nem várható el alapjáraton az ilyen ismeret, de, ha a költészet nem is kenyere a politikusoknak, legalább a munkavédelmi előírásokat betarthatnák. Miszerint, éles tárgyakkal a kezünkben/szánkban nem hadonászunk fejvesztve, mert könnyen baleset adódhat belőle. Persze, lefogadom, hogy a parlamentben/kormánykörökben nincs mindenkinek igazolása arról, hogy elvégezte a munkavédelmi oktatást és tudomásul vette az abban foglaltakat. Ráhibáztam? Csak nem? Hogy mik vannak... 

Szóval, Erdorbán Erdogán jó demokrata. Meg Törökországban jól működik a demokrácia, mert az emberek kimehetnek az utcára tüntetni, az már csak járulékos kár persze, hogy agyon verik, letartóztatják őket ezért, akkor is, ha békésen tünetnek. No csak, hogy változnak az idők, legalábbis a FIDESZ-nél. Vagy csak a köpenyt forgatják eszeveszett sebességgel, szokás szerint. De ez már feltűnő, még a vakoknak is. Még tegnap is véres szájjal hirdette sok FIDESZ-fan, hogy Gyurcsány a szemkilövő gyilkos - napi érv ez a kormányt érő kritikák ellen. Aki, nem mellesleg, nem békés tüntetők szemét lövette ki, hanem agresszív csőcselékét. Vagy olyanokét, akik véletlenül pont az agresszív, rendőrséget támadó csoportok kellős közepébe csöppentek vasárnap délutáni családi sétájuk közben.  

Vagy Németh Zsolton keresztül üzent nekünk Orbán Viktor? Hogy mire számítsunk, ha netán tüntetésre adnánk fejünket az ő NER-társadalmában? Jó lenne tisztán látni, nehogy tévedjünk. Mert ez nem volna kívánatos, egyikünk számára sem - neki sem. 

Na de, a hazai állapotoktól függetlenül, FIDESZ-éknek ma sikerült önmagukat kiherélni egy eléggé óvatlan mozdulattal. Egy másik országban, egy olyan kormány seggét nyalta ki a belső záróizomig Német Zsolt külügyi/parlamenti államtitkár az Orbán-kormány nevében - MTI-nek tett hivatalos nyilatkozata szerint - , amely  ország demokratikus intézmény rendszerét tekintve egy lapon sem említhető a FIDESZ által, éveken át hasonló témában sokat szidott és démonizált Gyurcsány kormánnyal. Merthogy demokratikus intézményrendszerében az akkori Magyarország és a mostani Törökország ég és föld.  Azt elhiszem, hogy az államtitkár a nagy melegben összekeverte a mostanra FIDESZ-KDNP által 2010 óta megvalósított antidemokratikus Magyarországot a jelen antidemokratikus Törökországgal, ez nem nehéz, hasonlóságuk okán, de ezt a hasonlóságot már nem az MSZP hozta létre. Még akkor sem, ha velejükig korruptak voltak a maguk idejében, gazdasági értelemben.  (Nem Gyurcsány, csak az MSZP, ezt fontos hangsúlyozni, mielőtt az összemosásra bárki kísérletet tenne. Az a párt, amely a saját főnökét árulja el, nyilván nem fúj egy követ vele, ez elég egyértelmű.)

Sommázva, Németh Zsolt mindenképp kellemetlenül és váratlanul tökön szúrta Orbán Viktort és eddigi hazugságait. Amit, így, választási évben miként jellemezhetnénk? Mr. Bean külügyet intéz ? Mr. Bean öngyilkos lesz? Hát kb. ilyesmi. Ellenzéki politikai erőnek mindenesetre még csak a kisujja árnyéka sem lógott bele ebbe a képbe, ezt tisztán, víz nélkül a FIDESZ grémium intézte, önerőből. Szép volt, fijjug, így tovább! 

Hm. Talán az államtitkár úr nem figyelmét elvonták a törökországi történések az Ankarától nyugatabbra történő eseményeket, miszerint Magyarországot épp a FIDESZ által x-edszerre is forszírozott antidemokratikus törvények miatt citálja az Európai Bíróság elé az Európai Bizottság. Nem mellesleg, nem az utolsó alkalommal, ez tudható. Hja, informálatlannak lenni egy külügyi tisztviselőnek, az legkevesebb pech. Vagy inkább hülyeség. Gondolok itt arra, hogy a törökországi "demokratikus" népverésnél sokkal lájtosabb esetek miatt kúrogatja  vegzálja az EU hosszabb ideje és jelenleg is az Orbán-kormányt. Apróság, szinte. Mit is kérdeztél? Ja, nem, nem Magyarországot, hanem az Orbán kormányt, csak hogy a félreértéseket elkerüljük. Hiába, a teljhatalom sajnos együtt jár az felelősség hasonló mértékű áthárulásával is. Aki Magyarország nevében nyilatkoztat ki nagy pofával - gyáva lévén valós beosztását és lakcímét bediktálni a bíró "kicsoda? " és "hol lakik?" kérdéseire - , azzal előfordulhat, hogy e nagybetűs néven szólítják a deresre, jobb híján, de azért mindenki tudja e széles honban, hogy valójában csak egy marék önfényező majomról van szó, akik játsszák az eszüket a nép nevében. Mi kegalábbis itt lent tudjuk, az EU is tudja, csak az Orbán-kormány és a FIDESZ nem tudja, vagy is jobbára csak nem szeretné tudni, de az élet lassan rákényszeríti őket a beismerésre. Mert amikor egyedül maradsz a hülyeségeddel a porondon, amikor már mindenki tudja, hogy te vagy a fő hülye, amikor már egyértelműen beazonosítottak, felismertek, akkor már hiába hazudozol. Ebben is fejlődni kellett volna. Az egy dolog, hogy némely politikus magánál is hülyébbnek nézi a választók tömegeit, ez egy darabig be szokott jönni, de azért élni kéne a feltételezéssel, hogy amazok érnek idővel s tapasztalással. Így állhat elő az a helyzet, amikor egy népvakító kormány magára marad a hazugságaival s lassan belegabalyodik annak szövevényes hálójába, és annak ólomnehezékeivel még jól pofán is vágja magát. Kabaréba illő geg, mondhatni.

Aktualizált negyedéves jelentés az ÁHG, leánykori nevén Állami Hazugság Gyár beszámolói alapján. De a lényeget tekintve, tulajdonképpen a heti jelentés is elég információval szolgálhatna.

Tehát, az EU bejelenti múlt héten, hogy megszünteti a Magyarország ellen évek óta folytatott túlzott deficit eljárást, mert számszakilag nem indokolt már. Azért, ha ezt 10 év után megteszik, talán nem szarral gurítanak, átgondolták, vagy mi fene. Varga már másnap - mindenki számára váratlanul -  bejelenti az első Varga csomagot 100 milliárdért, amit már korábban bejelentett , aztán visszavont, majd újból megerősített és ismét visszavont, de végül legyőzve bizonytalanságát, végül még is bejelentette a Csomagot. Majd pár nap múlva közölte, hogy nem kell a Csomag, megoldják költségvetésen belüli zárolásokkal. Ki tud eligazodni ilyen bizonytalan emberen? Már majdnem nő:) 

Kisvártatva, még nagyobb hazai és nemzetközi meglepetésre,  Varga bejelenti a II. Varga csomagot - ezúttal igazit. 1 napra rá Selmeczi művésznő bejelenti széles mosollyal, hogy olyan jól áll a költségvetés, hála a kormány szorgos munkájának, hogy telik az egészségügyi dolgozók több tízezres béremelésére - szeptembertől, januárig visszamenőleg. Fejenként havi minimum 10 ezer forint, de akár 40, vagy 75 ezer is lehet, végzettségtől és a betöltött munkakörtől függően. És hogy ez potom 30 milliárdba fáj a költségvetésnek. Ja, idén, 9 hónapra. De ugye ezt jövőre is fizetni kell, meg azután is, egész évben, csak akkor évente 40 milliárdos plusz kiadást okoz. Mindezt az EU szándék kinyilvánítása és a túlzott deficit eljárás hivatalos megszüntetése között, hogy esetleg, ha eszükbe jut, akkor felújíthassák. Hülyének lenni jog, de nem kötelesség. Ezt jogászok igazán tudhatnák. 

No de, lépjünk tovább eme intermezzon, már ha tudunk. Ezzel párhuzamosan, egy másik szálon kiderült, hogy a Matolcsy-féle jegybanki növekedési hitel csomag, amely állítólag a bölcsek igazi köve, immár 27-ik aspiráns létére, nos, ez idén ugyan csak 70 milliárd, de jövőre már 430 milliárd forintos lyukat üt a költségvetésben. Mivel hogy az MNB vesztesége a költségvetést terheli. Arra miből leszen pénz, merül fel épeszű, költségvetést fejben elemző átlagpolgárban a kérdés? Varga III. csomag esetleg? (Tessék gyorsan elfelejteni, nem is mondtam semmit, nem akarok ötleteket adni. Nehogy rám kenjék a végén, mit lehet tudni az ilyesmit manapság. Itt már a falnak is füle van, ugye.) 

Mindeközben, negyedik-ötödik-tizenkettedik szálon, az I. Varga csomagban befagyasztott stadion építések és központi állami beruházások mellett azért hirtelen sok tíz milliárdos projektek bukkannak elő a semmiből,  igaz, nem közvetlenül állami név alatt, de BKK, önkormányzati, rendőrségi cégérek mögé bújtatva. Tehát a címkétől függetlenül az állami pénzfolyam nagyobb áradásban van, mint 2 hete a Duna. Ki fog önteni, ez tuti, és mindent visz, amit a Duna békén hagyott. És ehhez már nem elég a homokzsák, itt nem segít a tudomány. Mert hülyeség ellen nincs gyógyszer.  

Tessék mondani, a 12 majom ott a színpadon, az kit néz hülyének? Minket, választókat nem érdemes immár, hisz 8 általánossal is gyorsabban elemezzük immár a költségvetési javaslatokat, mint azt a parlament megszavazza. Verseny van kérem, és mi, választók, alkalmazkodtunk. Megértettük az idők szavát. Meg akarjuk nyerni a versenyt ugyanis. Azért, mert nincs más VÁLASZTÁSUNK. :)

Ja, az őszödi beszéd II. kiadásáról majd el feledkeztem. Értem én, hogy e fogalom Gyurcsány sokat sározott nevéhez kötődik a magyar köztudtaban, nem utolsó sorban Orbán Viktor személyes közbenjárására, de ezt a mostanit illett volna Orbánnak elmondania, nem Gyurcsányra hagynia. Már csak büszkeségből is. Ha már annyira hazugozta szerencsétken elődjét. Így meg kihagyta a ziccert a nemzet focistája, elszalasztotta az alkalmat reá. Gyurcsány mostani beszéde után gyakorlatilag lehetetlen lesz Orbánnak bármiféle, önként beismerő vallomást tennie a nép előtt elbaszásairól, hazugságairól. Pedig nem ártott volna, mert az élet történései lassan sarokba szorítják Orbánt. De hülyének lenni jog, ugye, ezt mindannyian ismerjük...akkor is az, ha a jelen miniszter elnök hülye, csak sok embernek fog csalódást okozni. De ez a hiszékenyek baja, nem a józanoké.

Az elnöki külön gépet vagy a KDNP aktuális megnyilvánulásait már nem is méltatom, nincsenek szavak ezekre. Orvosi kezelést igénylő esetek, szerintem. Különösen KDNP szerint a Bilderberg-csoport éves üléséről  kiszivárogni vélt információk okán, amelyekről mindenki tudja, hogy ilyenek nincsenek. Ugyanis a csoport üléseiről soha, semmi nem szivárgott ki az elmúlt 60 év alatt, idő előtt. Jó 50 évvel később, amikor már a történéseken rég túl voltunk, akkor nyilatkozott egy-két volt tag, emlékirataiban arról, hogy például az EU-t 1956-ban, az eurót pedig 1960-ban határozta el a csoport. Akkor, amikor a KDNP már a letűnt magyar történelem része sem volt emlékekben sem, a legújabb kori magyar politika szereplőjeként meg még nemzet hű magyar káposztalepkékben sem érlelődött még halványlila lepkefingként sem. Bizonyára csak nekik, csak most, rendkívüli tudósítóik dolgoznak a helyszínen. Vagy valószínűbb, hogy mint annyiszor már, megint orbitálisat hazudtak.

Mindenesetre, ha már kellően ki tetszett ázni a kedves kisujjuknak a langyos biliben, ráncosra, akkor esetleg ki kellene húzni onnan és szembesülni a valósággal. Kutyából nem lesz szalonna. Semmilyen, se török, se magyar. Azt nem tudom, hogy a Bilderbergék esznek-e szalonnát, de ez mindegy is. Majd 60 év múlva ráérek megtudni.  Az bizonyos, hogy a törökök semmilyen szalonnát nem esznek. FIDESZ-est se. Tehát ez színtiszta magyar FIDESZ-öngól marad. Örökre.

Szólj hozzá!

Címkék: orbán fidesz kdnp öngyilkos németh mr.bean balfaszok erdogan


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr375371144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása