HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2013.08.22. 21:34 Mr. Waszabi

Éjfélkor Párizsban

Avagy, kell a bolondság. Kell. Sőt, különösen itt, ma, Magyarországon. Utálom leírni ezt a nevet nagy kezdőbetűvel, mert csak a jelen kormány álságos képmutatásának eredményeképp vált kötelező nagybetűssé a netes helyesírás ellenőrzőkben. Bekaphattyák, két tyével. Szerintem. Mert nem az a fontos, hogy mi, minek látszik, hanem, hogy micsoda valójában, azért. Nem szeretem a hazug embereket, mondtam már? Nem? Akkor most mondom. Ez régóta így van. 

Szóval, Woody Allen. Sokadszorra, sok évtized után ismét, véletlen talkálkozás. A pasi nem tehetségtelen, de nem is szupersztár. Azt mondta magáról pár éve, hogy ő az a rendező, akinek a filmjeit azért veszik, mert a befektetést meghozza mindig, ezért megéri neki akár tv-filmet is rendezni. Ez is egy élet filozófia, sőt, nem is akármilyen. Történetesen, magam is osztom. Nem az a fontos, hogy az ember sztár legyen, csillió keresettel, a fánypászmák fókuszában. Csak annyi a lényeg, hogy ne köpjenek le, ha valahová bemegyek, inkább örüljenek. Ez már elég a boldogsághoz, azt gondolom.

Owen Wilson. Fantasztikus pali. Bírom a művészfilmjeit, amik nem kasszasikerek, ám szórakoztatóak és a maguk kategóriájában népszerűnek mondhatók. Akárcsak Woody Allen filmjei. Van abban valami meggyőző, ha valaki évtizedeken át tudja magát hozni, s nem válik unalmassá. Allen ilyen. És azt hiszem, Wilson is ilyen. 

Nagyjából leszarom, hogy Orbán Viktor mi szeretne lenni s kinek a szemében szeretne. Nem szeretem az egoista embereket. Pontosabban szeretem őket is, mint embereket, reményteljesen, a tekintetben, hogy majd egyszer valóban emberekké válnak. Csak éppen ezek abba a kategóriába sorolták önmagukat saját kezűleg, akiket inkább pofán vágással szoktam gyógyítani önelégültségükből. Felrázólag, csak amúgy józanul, magyarosan, semmi extra. Mert aki hasznos szeretne lenni embertársai számára, az legyen azzá, ne csak pofázzon erről, így vagyok ezzel. A hazug embereket nem kedvelem. Nem hasznosak, senkinek. Önmagukat is becsapják, aztán másokat is. Felelősséget vállalni viszont nem tudnak tetteikért. Nulla, nagyjából. Bekaphattyák, két tyvel.

Szólj hozzá!

Címkék: orbán siker ember wilson allen emberség párizsban éjfélkor


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr505471800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása