HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2014.04.02. 20:44 Mr. Waszabi

Kormányváltó

Nekem szimpatikus. Több tekintetben is praktikus dolog. Egyrészt, több az élettér. Másrészt, nem tegnapi találmány, az amerikaiak vagy 50 éve használják. Újszülöttnek minden vicc új, de e tekintetben az amcsik nem érezték érdekérvényesítő mértékűnek nemzetközi tekintélyüket - nem igyekeztek rászoktatni ejrópai autós kollégáikat a jóra. A dolog okán lehet például egy kanapé a 2 első ülés helyett, mivel nincs váltóbox. Plusz egy fő utas, aminek a létezését sem értik az ejrópai vásárlók egy szedán esetén, mivel el sem tudják képzelni az autót váltóbox nélkül. Pech, de nem az amcsik pechje, ez látnunk kell. Már '59-ben sem az ő kisszerű gondolkodásuk korlátjáé volt, amikor az első motoros üléseket szériában gyártották. Aszalni kéne az arcból, már itt, úgy gondolom. 

Az európaiak agyát nemes egyszerűséggel elmókusvakították a helyi gyártók a botváltó szuggerált előnyeivel. Holott a hétköznapi használat tekintetében egyik érv sem állja meg helyét. Csupán a töketlenség, kényelmetlenség - azaz, szívjon azért a vevő is, mit képzel magáról, nem ő a világ közepe -  egyik hazugsága sem. Botváltó ugyanis a gyenge motorhoz kell, ami a szegénység, a szegény-típusú gondolkodásmód egyik jele, nem más, nem több. Ne hazudjon nekem senki a kibocsátási értékekről 1962 tekintetében, mert akkor még az öreg kontinensen azt se tudta senki, mi az ólmozatlan benzin, vagy CO érték.  

Tehát, a kormányváltó luxus. Nem az NDK-s termékekre gondolok itt nyilván - bár azok se voltak rosszak a maguk nemében - , hanem az automata váltós, amerikai kivitelekre. Egyrészt, nem kell lenyúlkálni a két ülés közé, nem is kell odatekintened, hogy miben vagy épp - egy ablakocskában a műszerfalon látod, hányasban van épp a váltó. Modernebb kivitel esetén digitális kiadásban, akkor is, ha autostick váltód van. Kevésbé modern kiadásban csak a választott analóg meghatározást látod - de azt legalább, hogy a kocsi előre- vagy hátrameneti fokozatban van-e. Azaz, hogy R vagy D, 3,2,1. 

Hülyék az amcsik? Perszehogy. Már, ha elhiszed a sok idióta balfasz hazugságot, amit a honi agyalágyultak mondanak. De. Tanuld meg, hogy bármiben annak higgyj, aki csinálja, ne annak, aki csak azért fikázza, mer nem engedheti meg magának. Az automata váltó luxus a kontinensen, alapjárat az USA-ban. Azért van így, mert ejrópa szegény, és azért szegény csupán, mert urai erre szoktatták évszázadok óta  népét. Odaát meg másképp gondolkodnak, ezért gazdagabb mindenki. Mielőtt kinyitod leszegényített szádat az ömerikai pazarlás tekintetében, nos, gondolkodj el ezen. Mármint, hogy nem arról van-e szó véletlenül, hogy te vagy a hülyének nézett, akit rábírtak urai, hogy hülyét csináljon magából, amikor ömerikát kell fikáznod. Ne legyél hülye, amondó vagyok. Se most, se máskor. Ehhez a belátáshoz az a beismerés vezethet legrövidebb úton, amikor végiggondolod, kik, mikor és hányan néztek téged hülyének - itt. Mert egy dolog biztos - nem az amcsik voltak. Akik ezt elhitették veled, nos, mind európaiak voltak, mindenkoron.  

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: szegénység bizonyítvány europa ömerika kormányváltó


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr65891025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása