HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2015.07.17. 18:53 Mr. Waszabi

Kerítés

Szerintem ezért a mellényúlásért Pintér miniszternek kéne felelnie. Elvégre a határok kezelése, akár fizikai, akár jogi értelemben az ő feladata. Amennyiben valójában csak a magyar népet akarta Orbán hülyíteni a kerítésépítéssel, azaz igazából nem kívánta azt korábbi, sok száz millióba fájó kommunikációja valódi teljesítő eszközeként alkalmazni, nos, akkor valamelyikük legyen szíves befizetni a központi költségvetésbe azt a pár száz millió forintot, amibe a plakát-kampányuk került.

Mert értem én a politikát - azaz, hogy pontosan tudták, hogy a kerítés marhaság - nem véletlen, hogy a magyar oldalra került, ahol jogi értelemben egyértelműen haszontalan, azaz, ugyanúgy be kell fogadni átmenetileg a menekülteket az országnak, mintha nem is volna kerítés -, ám de valami gumicsontot kellett dobni a buta plebsznek - csakhogy ez a játék túl sokba kerül az adófizetőknek, amellett, hogy nincs gyakorlati ráhatása a menekültek valódi áradatára. És még azt is hagyták kiszivárogni nyilvános sajtótájékoztatón - nem megválaszolva az erre a jogi hézagra irányuló kérdéseket -, mely szerint aki eljut a kerítésig, az már magyar földön van, s ennél fogva pont ugyanazok a jogok illetik meg, mintha a zöld határon, kerítés nélkül akár 50 km-rel beljebb kapcsolja le őket a határőrség.

Nos, ha az illetékes magyar állam főtisztviselői nem tudják kifizetni az elherdált összeget, akkor tessenek leülni annak ellentételezését - mint akármelyik magyar állampolgárnak muszáj azt, Magyarország érvényes törvényei szerint. Egy rabbal több vagy kevesebb,  már nem fog nehézséget okozni a BV-nek.

De. Itt az ideje, hogy az Orbáni hazugsággyárban valakik kezdjenek el felelősséget vállalni az elbaszott forint milliárdokért, milliárdok százaiért, ezreiért. Különben sosem tanulják meg, hogy a közpénz nem holmi préda, nem holmi talált ajándék az állam vezetői szemében, és annak elköltéséről ezen attribútumánál fogva, bizony számot kell adnia a felelős kormánynak, annak konkrét felelős személyeinek.

Mivelhogy azért nevezik így a kormányt hivatalosan, mert felelnie kell az adófizetők által befizetett forintok további sorsa felől. Különösen, ha az NGM 60-90 milliárd értékben halmoz fel kifizetetlen számlákat az egészségügyi finanszírozásban - holott a fedezetet már előre bevasalta minden piaci szereplőn.

Amit jelenleg művel az állam e finanszírozási kötelezettségei megszegése tárgyában, az közönséges csalás, sikkasztás, lopás, nem egyéb. Ébresztő: itt nem lehet akármit megtenni pusztán azért, mert valaki miniszter vagy miniszterelnök. Törvény mondja meg, ki mit tehet vagy nem tehet. Ha olyat tesz vagy mulaszt, amit felelősségi körében tennie kellett volna, de elmulasztotta, akkor legyen szíves kár-téríteni a magyar nemzetet. 

Ezáltal egyelőre mindegyik elszámolási kötelezettséggel tartozik az adó- és járulékfizetők irányába, elsősorban a miniszterelnök, Orbán Viktor, másod sorban a vélt szakmai vezető - Pintér Sándor. Most is, ma is.

Tessék elszámolni a károkozásért, s ha el tetszettek mérni e kötelezettséget, akkor az a minimum, hogy korrigálni tetszenek tévedéseiket. Azaz, kvázi őszödi beszéd reinkarnálása, saját belátás mentén. 

És még finom voltam - nem állítottam, hogy szánt szándékkal megrövidítették és megrövidítik a nemzetet - pedig ez történt valójában. És ha történt valami, aminek nem kellett volna, vagy nem történt, aminek kellett volna, akkor bizony a történésnek alanya is van. És ha van neki, akkor annak az alanynak bíróság előtt kell felelnie mulasztásaiért. Például Orbán Viktornak és Pintér Sándornak. Nem azért annyi a fizetésük, hogy a felelősség alól kibújhassanak. Én ezt gondolom. Rosszul gondolom? Nem hiszem. Felelősség nélküli közszolgáknak ugyanis nem jár sehol sem menedzser-bér. Gondolom, ebben nincs vita. Szóval, vagy tessenek rendet vágni a kormányzati káoszban, vagy tessenek perkálni az elbaszott projektekért - a lemondás attól tartok, nem lesz elegendő a közpénz elbaszás ezen szintjén. 

Szólj hozzá!

Címkék: kamu orbán pintér kerítés embertelenség elszámolás felelőtlenség rossz gyakorlat


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr357636162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása