HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2013.02.18. 20:15 Mr. Waszabi

A meglepett sírkövesek

Igen, a sírkőfaragó siket, valamelyest. Szakmai ártalom, értem én. Amíg faragja a gránitot, halláskárosodást szenved a sarokcsiszolótól, ezért gyakorta nem hallja meg a mezei megrendelő szavát. Hangosan kell hozzá szólni, hátha. Csak néha későn hallja meg. Ez kérlelhetetlen veszteséget okoz, mert közben újabb réteg gránitot pazarol el a mi nyersanyagunkból. Jelenleg a mi sírkövünk táblakövéből már vagy 11 réteget kellett újra és újra lecsiszolni, mert a kormány elkúrta a vésést. Gránit keménységű az Alaptörvény, szó se róla, csak azt felejtették ki a számításból, hogy minden faragással kopik a felszíne. Fogy a drága, dél-afrikai vörös gránit, miközben a siket sírköves próbálkozik, kísérletezik - a más nyersanyagán. A miénken, hogy magyarul fogalmazzak. Ez látszik a valóság talajszintjén a nagy ígéretekből - vagy inkább hazugságokéból? És nem csak látszik, de nem is több annál, inkább csak sokkal kevesebb. Ez a valóság. Nem az én szégyenem. Nem is a tiéd, még ha a FIDESZ-re szavaztál is 2010-ben. Hanem az ő szégyenük, a FIDESZ-é. Mert aki hazugság által basz át más embereket, az rosszabb a gonosznál.

ELKÚRTAD! Kiáltottam, remélem, meghallotta, akinek kellett. 11-edszerre is ELKÚRTAD. Akalmatlan vagy. Igazából nem fontos, hogy Te hallottad-e. A fontos az, hogy a néma választó hová teszi év múlva az X-et. Hát, egyelőre úgy néz ki, hogy nem rád. Mert átbasztad, vastagon, többször is, az elmúlt 3 évben. 

Meg van lepve Matolcsy és minisztériumi seggnyalói a gazdaság valódi eredményein? Ugyan miért is? Nem mondták elegen, szakértők, hogy ez a való, ami várhatnak? Hogy nem így, nem ezt kéne? Vagy inkább arról van szó, hogy tudták ezt jól, csak arrogánsan igyekeztek hazudozni a szakértők állításaival szemben, mert jobbra nem képesek, de hátha csoda történik mégis?  Nahát, mit nem hallok most! Megint kifogást kifogás hátára építve. Ami mindennek jó, csak nem megoldásnak. A megoldás nem a fiaskó magyarázgatását jelenti, hanem a feszültségek oldását, tényszerűen.

Érdekes, hogy azok az emberek, akik az elmúlt 3 év során is az ortodox neveltetésű eszüket használták a gazdaság politikát illetőleg is - mondom, IS, mert ők csinálták IS a gazdaságot közben, már, amennyi lehetőséget erre az Orbán-kormány hagyott, s nem csak képzelték, hogyan kéne csinálni s rombolták holmi elképzeléseik, fantáziák mentén, mint a kormány -, szóval, szóltak ők kellő időben, figyelmeztettek, hogy mi lesz a végkifejlete Matolcsy/Orbán/Lázár/Selmeczi képzelgéseinek. És emellett volt 500 ember az NGM-ben, akinek dolga lett volna hivatalból, hogy vezetőiket erre figyelmeztessék, ám inkább kinyalták a seggüket. Mert a vezetőknek lehetnek idétlen elképzelései, de a tisztviselőket azért fizetjük, hogy a vezetők tévedéseit korrigálják - döntés hozás előtt, lehetőleg. De ők inkább kiszolgálták a hazugság lovagjait. Kellemetlen, amikor egy egész minisztérium csinál hülyét magából. Igen, te is felelős vagy, a legutolsó portás, aki nem tette meg nemzetéért, amit lehetett volna. Szar ember vagy. Azt jelenti, hogy a szakértőknek halvány lila fingjuk sincs arról a témáról, aminek csinálásáért fizetjük őket, állami pénzből, azaz az adófizetőkéből.

Kellemetlen? Ennél azért több. Azt is jelenti, hogy számtalan ember számtalanszor hazudott azért, hogy egyetlen ember elképzeléseit kiszolgálja - az őket fizető adózókkal szemben. Orbán Viktorról beszélek, meg strómanjairól, Matolcsyról, Lázárról, Rogánról és Selmecziről. Kellemetlen, amikor az államhatalom kudarcot vall. 

Szóval, értem én a meglepett, vidéki sírköves helyzetét - aki elkúrta a sírfeliratot -, csak épp nem szeretném fizetni az elkúrás árát. Ha nem értesz ahhoz, amiről azt állítod, hogy de, akkor inkább köszönj el csendben, időben. Mert, amikor a megrendelő jön rá, hogy sík hülye vagy ahhoz,amiről azt állítottad, hogy értesz hozzá, na, az az a pont, amikor felsülsz, kegyetlenül. Nem probléma - csak fogadd el, hogy a megrendelő is siket módon máshová teszi az X-et a 2014-es választáson. 2002-ben már rákúrtál egyszer hasonló hazudozásaidra. Kell még egy pofon, hogy észre vedd, mit nem tehetsz? Megkapod, ne félj, ne legyenek kétségeid.

Szólj hozzá!

Címkék: orbán szégyen átbaszás rogán lázár selmeczi matolcsy tisztviselők adófizető én égek helyetted


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr555087568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása