HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2016.02.29. 19:31 Mr. Waszabi

Magyar tavasz - avagy úri muri?

Öt évvel ezelőtt arab tavasznak mondtuk azon nagyon váratlan változásokat, amelyek az ezer év óta változatlanul patriarchális, konzervatív arab, muszlim társadalmakban keltek életre akkor. 

És én bár várakozón és reménykedve figyeltem akkor már, ahogy a változások keletről nyugat felé terjedve megváltoztatják világunk kerekségének begyepesedettségeit, állóvizét. De, valahogy ez megrekedt az euópai kultúra betonfalánál. Akkor még. 

Először Fukusima - már akkor sejtettem, hogy ez egy világméretű változás, egy általános szindróma kezdete -, aztán az arab tavasz, később sok más felbolydulás az európai és amerikai kontinensen. Végül elérte e kontinenseket is, körbegyűrűzött e cunami a Föld övén, elhozta a megosztást gazdasági és menkültügyi problémák formájában. Persze, az ár, amit helyenként, kinek-kinek ki kell fizetnie a változásért, nos, azt én sem kalkuláltam előre. A saját életemben sem - iszonyat durva volt. Sok mindenről le kellett mondanom az életben maradáshoz - de, csak így élhettem túl. 

Ma ott tartunk, hogy az európai és angolszász országok fordulnak szembe egymással - holott ez már gondolat korában is baromság, hisz mind egy csecsen nőttünk fel. De mindig az önzés győz - vagy mégsem? Ez azért nem eldőlt kérdés sem nálunk, sem a másik atlanti parton, mert régebben tudtuk, hogy mi a jó, ez előrevivő, és mi a rossz, a romboló. Még reménykedem a józan gondolkodás maradványaiban, hátha.

Amiben biztos vagyok, hogy az Orbán-féle elvtelen, becstelen, szarkeverő helyezkedőket keresztre kell feszíteni, meg kell nyúzni nyilvánosan. Magyarország népe alig fél lépésre van elmeállapotilag a Rákosi féle kommunista diktatúrától. Azért, mert idióta, elkényelmesedett barmokként elfeledkeztek arról, hogyan s miért is jutott ez az ország annak idején egy diktátor kezére. S e feledékenységük nyomán moshatta ki agyukból a jobb cselekvésre motiváló figyelmeztetéseket, észleléseket Orbán egészen tegnapig. Mit mondhatnék a hülyeség, az önbecsapás ezen szintjére? Semmit. Amiként Szálasi uralma alatt sem volt mit és kinek, amiként Rákosi uralma alatt sem volt mit és kinek, s amazok analógiájára ma sincs mit és kinek. De. A 3 között az a különbség, hogy ami  itt tegnap, ma és holnap történik, nos, abba neked is beleszólásod van, rajtad is múlik. Azaz, felelsz is érte. Ha kussolsz, ha nem egyenesedik fel gerinced ösztönből, amikor az indítana erre a jó érzés mentén, ha nem tudod, mikor van a te pillanatod, amikor te tehetnél valamit  e nemzet felemelkedéséért, javulásáért, előre haladásáért, akkor nem vagy magyar. Felőlem hordhatsz hétköznap is aranysújtásos magyar mentét, akkor is csak egy kupac szar vagy, nem több. Mint a mai magyar parlamenti képviselők és vezető tisztviselők többsége. Széchenyi és jó néhány néhai magyar parlamenti képviselő főnemes ma karddal vágná hat rét Orbánt, Semjént, és a többi hazaáruló alja embert, akik nem a magyarságot akarván szolgálni törtek itt hatalomra, csupán saját egójukat akarták érvényre juttatni, plusz anyagi mohóságukat érvényesíteni a nép zsírján. Elvégre ki szólhatna bele, ki akadályozhatná meg, ugye?Megtették, kirabolták az országot, kisemmizték a magyar népet - és még mindig hazudoznak, csalafintáznak, keverik a lapot, hogy még többet lopjanak tőled, egyszerű átlag magyartól, még mielőtt rájössz és elkergeted őket Záhony felé Moszkvába - mint egykor Rákosi Mátyást. Hülye vagy-e? Költői kérdés volt már 5 évvel ezelőtt is az én számból - már akkor láttam, hogy igen, barom vagy. És hogy még mennyi mindennek kell ahhoz történnie, hogy eszedre térj, arra a józan parasztira, ami magyarrá teszi ezt a népet évszázadok óta.

Nos, eddig ez neked, tömegesen nem sikerült - inkább akartál belesimulni a kommunisták seggét nyaló gyáva tömegbe. Nincs baj - de pardon sincs. Volt ez már itt így párszor. Én tudom, de pedig tagadod - de minek? Mindenki látta, te is, hogyan árultad el szomszédaidat, barátaidat, gyermekeidet. Nem először történik meg ez itt - de korábban sem volt dicső tett. Csak szólok, hogy legnehezebb gyermekeiddel lesz elszámolnod, ha a gyáva hazaárulók közé hajolva gondoltad megúszni személyes részvételed egy olyan korszak alakításában, amely pont a te személyes gyáva hozzáállásod miatt válhatott ez ország történelmének legyszégyenteljesebb korszakává. Mert ez történt. Nem volt itt senki külföldi haderő, amely katonai nyomást gyakorolt volna akárkire, hogy elárulja saját hazáját - ez tisztán önerőből, saját ötletből sikerült. Orbán, Semjén és párttársaik tehát mindössze saját egoizmusuk okán tették. Ezért nagyon gáz.

Magyar nyelven szóltam, tehát magyar emberekhez beszélek. Ha elárulod a magyarokat, akkor hazaárulóként kerülsz abba a két négyzetméternyi gödörbe, amely felett majd valami márványba faragott felirat vagy tükrözni fog téged, személyedet, életedet - vagy hazugság lesz és rokonaid járhatnak hetente lemosni kövedről a mocskot, amivel illeti dombodat az utókor. Ha eszed van, nem ilyenre vágysz. Most, amíg itt vagy, tehet pro vagy kontra - utána már nem.

Szólj hozzá!

Címkék: ma magyar fidesz hazugság kdnp magyarok hazaárulás igazi magyar


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr928430310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása